Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od ludan »

Ahoj Karle,
díky, simulace je to bezvadná a plní se mi tak klukovské sny - ještě ve druhé třídě jsem četl v čítance o hrdinovi SSSR J. A. Gagarinovi a chtěl být jako on, pak jsem vystříhával tatínkovi z "Letectví a Kosmonautika" fotky a články o Apollu, sondách Viking, Lunochodu a odříkával si "malý krůček pro člověka..."
A teď mám možnost si to zkusit od A do Z a podle svého návrhu. Prostě parádní relax.
Spíš než "ostřílený kabrňák" mám začátečnické štěstí a taky jsem si před každým krokem naštudoval tutoriály na YouTube (vřele doporučuji pro základ https://www.youtube.com/watch?v=lexMDKJxznU a další...)
Obrázků moc nemám, ale časem další dodám. (Většinou sem píšu, když jsem v práci a to jaksi nemám přístup ke KSP.)

A nyní již zpráva z konferenčního centra Kerbalské Kosmické Agentury (KKA).
Na základě předchozích neúspěchů s dopravením paliva na Mun se vedení KKA rozhodlo od základu předělat tanker, který má za úkol přivézt palivo našim Kerbonautům. Varianta s Munárním vozidlem se ukázala jako nevhodná z hlediska nestability při letu. Naši inženýři pracují nyní na jiném konceptu. Jeho základem je předchozí MunReturner_1, který má místo kabiny pro posádku tanker paliva navíc a je vybaven systémem pro přečerpání paliva KAS (zcela chybí návratový i velitelský modul, vše je ovládáno dálkově, šetří se tak prostor pro palivo navíc). Jeho prototyp MunLander_1F je již nyní ve fázi testování. Výhodou je vysoká stabilita při letu, nevýhodou pak bude nutnost dosednout v těsné blízkosti stávajícího modu. Naši odborníci neustále zvažují možnost doplnit MunLander_1F o malý typ Munochodu s přídavnou nádrží a systémem KAS. Ten by mohl být využit právě v situaci, kdy bude potřeba překonat větší vzdálenost při tankování.
O dalším vývoji situace - doufám, že již s obrazovým materiálem - budu informovat v následujících dnech/týdnech.
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Tak jsem iniciativně upgradoval na 0.21 a zjistil jsem, že záchrana Kerbonautů z Munu nemá smysl - najednou stáli na svahu, modul se při každém loadnutí překotil a roztříštil... smolík :-(
Navíc je naprosto zběsilé upravovat lodě ve VAB (SPH jsem ani nezkoušel)
Tak teď nevím, jestli se mám vrátit k 0.20 nebo si užít hezčího designu 0.21 ale vše vymazat...
například orbitální stanici...

velitelský modul, který obíhá Mun a čeká na návrat kerbonautů, kteří se prochází na jeho povrchu...

Nyní již spadlý Munární modul se dvěma Kerbonauty na palubě, neschopný letu...

Munární sonda s Munochodíkem...
Naposledy upravil(a) ludan dne 5.8.2013 21:58, celkem upraveno 1 x.
Fidas
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Fidas »

Rozhodl jsem se, že se pokusím zjistit co nejvíc o vývoji kerbalovského Vesmíru. A proto inženýři sestrojili veký vesmírný dalekohled, který bude pozorovat hluboký vesmír v infračervném oboru. Název zařízení je JKT (Jebediah Kerman telescope). JKT má hmotnost 4,24t. Parametry orbity jsou: 13 844 195m x 14 069 236m.
Obrázek startu:

Takhle zachytila JKT spolu s Munem a Kerbinem kamera umístěná na 4. stupni raketového nosiče

A ještě jedna fotka:

Už brzy se dozvíme jak se v minulosti Vesmír vyvíjel :) .

E: Ludan: Tak to je smůla... :( mě naštěstí po převedení savu zůstali kerbonauti na Munu v pořádku i s přistávacím modulem a roverem, ale stejně jsem začal od znovu.
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 5

Příspěvek od Samo1995 »

Ten ďalkohľad je fakt super :D Použil si nejaké addony?
Fidas
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Fidas »

Dík :) . Ne je to vše z vanilla částí.
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Krásná práce. Když nemám možnost užívat si vlastní KSP, kochám se tu úspěchy vás ostatních!
Jen mi vrtá hlavou, co znamená to "vanilla" části.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

vanilla znamená, že se používají jen oficiální součástky ze hry, tedy žádné mody.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Tak jsem iniciativně upgradoval na 0.21 a zjistil jsem, že záchrana Kerbonautů z Munu nemá smysl - najednou stáli na svahu, modul se při každém loadnutí překotil a roztříštil... smolík :-(
Navíc je naprosto zběsilé upravovat lodě ve VAB (SPH jsem ani nezkoušel)
Tak teď nevím, jestli se mám vrátit k 0.20 nebo si užít hezčího designu 0.21 ale vše vymazat...
například orbitální stanici...

velitelský modul, který obíhá Mun a čeká na návrat kerbonautů, kteří se prochází na jeho povrchu...

Nyní již spadlý Munární modul se dvěma Kerbonauty na palubě, neschopný letu...

Munární sonda s Munochodíkem...

Nicméně, veškerá práce z 0.20 zapomenuta a začínáme odznovu KSP 0.21.
Pro dnešní večer bez addonů, jen hrátky se základem a orbitální let s jednoduchou raketou pro tři Kerbonauty.
KKA hlásí úspěšný start, oblet i přistání v krásné podhorské krajině.

Uznávám, že grafika je opravdu někde jinde, než u 0.20

Tak a tohle už nezvořu! Díky Dugi, můžeš moje předchozí špatné články úplně vymazat. Jsem Ti vděčný! :palec nahoru:
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Drazí přátelé. Včera ve večerních hodinách proběhlo pod záštitou KKA opět několik zdařilých letů.
V první řadě došlo na testy raket vytvořených podle patentu [20.2] KW Rocketry v2.4. Jednalo se zejména o raketu nesoucí těžký náklad Rigel-3.

Rigel-3 nejprve vynesla na oběžnou dráhu (~120 km) jádro vesmírné stanice KKA-SS1 a poté i druhou část s pozorovatelnou KKA-SS2. Po několika hodinách manévrování došlo k setkání obou částí a následně jejich dokování.

Nakonec se vydal jeden ze dvou kerbonautů (Bill Kerman) na procházku ve volném prostoru, aby zkontroloval stav KKA-SS.

Vše dopadlo na výbornou a oba kerbonauté se těší dobrému zdraví.

V další fázi proběhlo testování nosné rakety Ariane 5 pořízené na základě domluvy s ESA v rámci projektu [0.21.x] ESA European Historical Pack v0.4 s modulem ATV na palubě. Cílem bylo otestovat možnost spojení ATV a KKA-SS
Při prvním pokusu o dosažení oběžné dráhy proběhl náklon příliš brzo a došlo k uvolnění jedné ze dvnou pomocných raket. (Pozn. pro ochránce zvířat a zástupce odborů: během testovacího letu nebyl na palubě lodi žádný živý tvor a nedošlo tedy ke ztrátám na životě ani k újmě na zdraví)
Druhý pokus již proběhl zdárněji, ačkoliv kvůli obavám, aby se neopakoval předchozí scénář, započal náklon mnohem později (cca 20000 m) a tím pádem dosáhl modul oběžné dráhy ve výšce asi 200 km. V této fázi letu došlo k přerušení spojení kvůli povětrnostním podmínkám (bouře vyřadila z provozu naše řídící středisko). Nyní čekáme na opětovné navázání spojení a vhodnou příležitost k sestupu na nižší oběžnou dráhu. Tam se pokusíme o kontakt s KKA-SS. Nicméně modul vyčerpal velké množství paliva, takže je otázkou, jestli takového manévru bude vůbec schopen.
------------------------
Pozn. pod čarou - užívám si grafiky 0.21 - je to vážně krása!
Karel
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Karel »

ludan píše: Pozn. pod čarou - užívám si grafiky 0.21 - je to vážně krása!
Také si to užívám. Neskutečně nádherné fotky :tlesk:

No jo, to my, co jedeme na stařičké 0.16-tce si musíme grafiku udělat vlastní.

Tři naši kerbonauté dobyli Minmus !! :tlesk:

Pravda, Po vyslání Modulu A na oběžnou dráhu proběhlo asi 7 neúspěšných pokusů vyslat za ním i raketu Photon. Teprve až modernizovaný Photon-M to dokázal. Na vině byly především malé nádrže, nedostatečná úniková rychlost, nezdařené dokování, či zcela neočekávaná exploze v době maximálního tahu. :krčící rameny:
Ztráty bolestné, ale na to se historie ptát nebude !

Jako další cíl mám na nástěnce napsáno: Grasshoper raketu.. Tak nevím :lol:

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“