Reaction Engines Limited
- JosVerstapen
- Pokročilý uživatel
- Reputace: 2
Re: Skylon
Tak se nám nově na webu kosmonautix.cz intenzivně rozpovídali na téma pohonu pro hypersonické letadla, zde:
http://www.kosmo.cz/modules.php?
Řeší se tam jak motor Saber, tak hlavně obecně současná pohonná jednotka scramjet...vše z pohledu fyzikálního a taky konstrukčně-mechanického!
A jde jim to teda fakt dobře, radost číst jejich myšlenky-nápady na toto téma
http://www.kosmo.cz/modules.php?
Řeší se tam jak motor Saber, tak hlavně obecně současná pohonná jednotka scramjet...vše z pohledu fyzikálního a taky konstrukčně-mechanického!
A jde jim to teda fakt dobře, radost číst jejich myšlenky-nápady na toto téma

Četl jsem to, všem tu debatu vřele doporučuju, jen to nebylo u nás na kosmoanutixu, ale u kolegů na kosmo.czJosVerstapen píše:Tak se nám nově na webu kosmonautix.cz ...

- JosVerstapen
- Pokročilý uživatel
- Reputace: 2
Ježíš soráč já jsem se překlepnul
...no ale kdyby to bylo u nás tak bych se vůbec nezlobil.
Dík za opravu

Dík za opravu
-
- Vesmírný nováček
- Reputace: 0
Z toho příspěvku jsem si vzal nejvíceJosVerstapen píše:...5.milionu dolarů!! shruba 500.tisíc dolarů ... 24.osob. ....o 600.km!

Vítám tě na našem fóru a doufám, že se ti u nás bude líbit.
Pro mě fantastický projekt, určitě ho budu sledovat, už jen představa, že by jednou mohl nahradit Airbusy nebo Boeingy, je něco úžasného... Fascinující je jeho opakované použití... Doufám, že si tu přečtu všechny nejnovější informace o tomto projektu. 

Agamemnon píše:skylon nemá nahradiť ani airbusy, ani beoingy
Já si myslím, že k tomu může dojít, že je větší šance pro komerční uplatnění, než při letech do vesmíru, například na ISS, bude náročnější připravit ho tak, aby letěl tam, než aby našel využití v komerčních letech...
Navíc nemůžeme připustit, současná letecká doprava výrazně poškodila naší atmosféru, protože letecká doprava má na ní největší negativní vliv...
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
na point-2-point nie je dizajnovaný ani sabre a už vôbec nie tepelná ochrana trupu (ak sa bavíme o štandardnom p2p)... a už vôbec na to nemá kapacitu, skylon uvezie tak 20-30 ľudí...
plus...
- skylon potrebuje špeciálnu infraštruktúru, to je hydroloxová loď... potrebuje špeciálne spevnenú plochu pre štart, etc...
- vytvára nadmerné hlukové zaťaženie (na úrovni štartu rakety, samozrejme, keďže to má raketové motory)... to je podstatne viac ako mal napr. concorde, ktorý mal napr. nadzvukové lety nad usa (a pod.) zakázané...
existuje štúdia od rel - powerpoint - do programu lapcat od európskej komisie, na p2p verziu skylonu s názvom a2... ale tá je techn. ťažšia ako je orbitálny let + techn. potrebné pre uskutočnenie a2 sú na nižšej úrovni ako sú techn. pre skylon
plus...
- skylon potrebuje špeciálnu infraštruktúru, to je hydroloxová loď... potrebuje špeciálne spevnenú plochu pre štart, etc...
- vytvára nadmerné hlukové zaťaženie (na úrovni štartu rakety, samozrejme, keďže to má raketové motory)... to je podstatne viac ako mal napr. concorde, ktorý mal napr. nadzvukové lety nad usa (a pod.) zakázané...
existuje štúdia od rel - powerpoint - do programu lapcat od európskej komisie, na p2p verziu skylonu s názvom a2... ale tá je techn. ťažšia ako je orbitálny let + techn. potrebné pre uskutočnenie a2 sú na nižšej úrovni ako sú techn. pre skylon
Per aspera ad astra [42]
..ale to mi zkazilo náladu. Myslel jsem, že Skylon nás právě 'osvobodí' od negativ. raket :-/
Abych nezapomněl, přeji Vám všem hezké prožití Velikonoc!
IvoŠ
Abych nezapomněl, přeji Vám všem hezké prožití Velikonoc!
IvoŠ