Starlink v1.0 L3 (leden 2020)
Re: Starlink v1.0 L3
To kdyby náhodou někoho napadlo bejt blbej a na něco se zeptat.Ptal ses, co je ta deska, ne k čemu jsou solary. ;)
Soláry jsou na generování elektřiny, ale to už určitě víš. 8-)
Co s tím pohání, to netuším.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11994
Zeptat se může kdo chce, co chce. Pokud vím, tak odpovím (když neodpoví nikdo jiný).laik píše:To kdyby náhodou někoho napadlo bejt blbej a na něco se zeptat.Ptal ses, co je ta deska, ne k čemu jsou solary.
Soláry jsou na generování elektřiny, ale to už určitě víš.
Co s tím pohání, to netuším.
Přijde mi ale úsměvné, když tazatel na odpověď reaguje tím, že se chtěl zeptat na něco jiného.

---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
moje chyba - mel jsem napsat "takto z boku uz to znam". Nejak me nedoslo ze ta deska se solarama je to co jsem pred tim videl z boku - jsem myslel ze ta konstrukce horniho zavesu je prazdna.
Takze jsem dostal odpoved spravnou a na to na co jsem se ptal.
K cemu jsou solary (na te desce
) byl uz nasledny dotaz 
Takze jsem dostal odpoved spravnou a na to na co jsem se ptal.
K cemu jsou solary (na te desce

Ostatne nasli jste na fotkach, ze by k te hlave vedl nejaky napajeci kabel?
Skutecne to vypada, ze zdroj pro pohon obstaravaji tyhle solarka.
A ovladani je patrne taky dalkove.
Opet genialni napad, aby se jim napajeci kabel nemotal kolem prvniho stupne a jerabu!
A hlavne se to nezda, plocha solarka dohromady bude minimalne 2 metry ctverecni.
Mate nekdo predstavu o vykonu solarka?
Edit:
Nasel jsem na eBayi za 58 e solarni panel o rozmeru 1180 x 554 mm a vykonu 100 W pri napeti 12 V a to je to tam 3x!
Takze pocitejme odhadem 300 W.
Myslim si, ze na motory vykon vic nez dostatecny .....
Skutecne to vypada, ze zdroj pro pohon obstaravaji tyhle solarka.
A ovladani je patrne taky dalkove.
Opet genialni napad, aby se jim napajeci kabel nemotal kolem prvniho stupne a jerabu!
A hlavne se to nezda, plocha solarka dohromady bude minimalne 2 metry ctverecni.
Mate nekdo predstavu o vykonu solarka?
Edit:
Nasel jsem na eBayi za 58 e solarni panel o rozmeru 1180 x 554 mm a vykonu 100 W pri napeti 12 V a to je to tam 3x!
Takze pocitejme odhadem 300 W.
"Když se podíváš na nebe, sníš o tom být mezi hvězdami. Když jsi mezi hvězdami a podíváš se dolů, sníš o tom být zpátky na Zemi."
Chris Sembroski
Chris Sembroski
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11994
... a vůbec bych se nedivil, kdyby v tom měli nějaký menší Tesla battery pack.Peter píše:Nasel jsem na eBayi za 58 e solarni panel o rozmeru 1180 x 554 mm a vykonu 100 W pri napeti 12 V a to je to tam 3x! Takze pocitejme odhadem 300 W.

Třeba v té plechové krabici vpravo.

---
Naprosto souhlasim. Velmi genialni reseni! Aneb v jednoduchosti je krasa.

A dokonce si myslim, ze pouzivaji obycejne auto navijaky.
A jeste tam maji kontrolni kamery.

A dokonce si myslim, ze pouzivaji obycejne auto navijaky.
A jeste tam maji kontrolni kamery.
"Když se podíváš na nebe, sníš o tom být mezi hvězdami. Když jsi mezi hvězdami a podíváš se dolů, sníš o tom být zpátky na Zemi."
Chris Sembroski
Chris Sembroski