Mars Reconnaissance Orbiter
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Re: Mars Reconnaissance Orbiter
Tuhle fotku když jsem poprvé letmo zahlédl, připomínala mi amatérský render nějaké pozemské
předpovědi počasí - znáte to: "dnes je v Soči oblačno, na Varně prší, ale nad Slovenskem proměnlivá
oblačnost"... Šel jsem dál, ale za chvilku se vrátil, protože mi něco nesedělo. A byl z toho hned
příspěvek do blogu. HiRise zachytila něco naprosto úžasného (ve smyslu "méně typického, než
v pozemských podmínkách"): proměnlivou oblačnost na Marsu.

předpovědi počasí - znáte to: "dnes je v Soči oblačno, na Varně prší, ale nad Slovenskem proměnlivá
oblačnost"... Šel jsem dál, ale za chvilku se vrátil, protože mi něco nesedělo. A byl z toho hned
příspěvek do blogu. HiRise zachytila něco naprosto úžasného (ve smyslu "méně typického, než

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Prve snimky komety ISON z preletu okolo Marsu zaznamenala kamera HiRISE na MRO - 29.9.2013
zdroj: http://www.planetary.org/blogs/emily-la ... biter.html

zdroj: http://www.planetary.org/blogs/emily-la ... biter.html

- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 739
Nádhera! A dokonce je zase v dobrém stínu "hlava"!!!Gubarev píše:Tuhle fotku když jsem poprvé letmo zahlédl, připomínala mi amatérský render nějaké pozemské

- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
No vidíš, toho jsem si ani nevšiml, jak jsem fascinovaně koukal na ty mraky..Edemski píše: Nádhera! A dokonce je zase v dobrém stínu "hlava"!!!

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3140
Úžasné struktury
nejenom koryta, ale všimněte si dole i sedimentárních struktur, tzv. splachových kuželů, tohle opravdu umí jenom kapalina, nahoře eroduje materiál, který se pak usazuje dole na patě svahu v takovémhle charakteristickém tvaru, který trochu připomíná deltu, ale je ve svahu
tady muselo něco poměrně nedávno téct
nejenom koryta, ale všimněte si dole i sedimentárních struktur, tzv. splachových kuželů, tohle opravdu umí jenom kapalina, nahoře eroduje materiál, který se pak usazuje dole na patě svahu v takovémhle charakteristickém tvaru, který trochu připomíná deltu, ale je ve svahu
tady muselo něco poměrně nedávno téct
petrsida: presne na to iste som myslel, ked som zbadal to splachnute upatie.Mam este jeden zaber z tejto oblasti kde vidime presne taky isty proces.Jedna sa o okraj kratera kde v spodnej casti okraja kratera vidime klasicky tok.Ale v hornej casti okraja tento proces spravil iny utvar pripominajuci stromcek.Su to naozaj fantasticke zabery.

- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3140
To je přesně ono, tohle je zdrojová erozní oblast
kde jen se tam ta voda bere????
tohle místo by rozhodně mělo patřit mezi kandidáty na přistání
kde jen se tam ta voda bere????
tohle místo by rozhodně mělo patřit mezi kandidáty na přistání