Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od chobolatom »

BTW proč používáš starou verzi hry? :roll: A pokud používáš demo, tak to už je také aktualizované na novou verzi.
Karel
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0

Příspěvek od Karel »

Wopat: Díky za info. Já původně myslel, že klesne, protože je lehčí. Jenže teď mě napadá, hmotnost (hustota) se ve vakuu vlastně neprojevuje. (Kdo viděl zázraky přírody s Marošem tak tam pouštěli ve vakuu pírko i kilo železa ze stejné výšky a obojí dopadlo stejně rychle.) Tenkrát jsem na to čuměl s otevřenou pusou :D
Ty RCS trysky na satelit to je chytré. Tím by se dalo upravovat i to gps, ne? Jak jsi psal, že se to časem bude rozcházet.

Chobolatom: Protože mi novější verze neutáhne můj staříčký PC. Můžeš mi poslat peníze na nový a budu létat s nějnovější verzí na plné shadery a moc rád :tlesk:
Psal jsem o pár příspěvků výš, že mi verze 0.17, 18 a další nejedou a nevím proč. A btw stejně i kdyby jely, budou se víc sekat. Ale více RAMek už mám objednáno. Tak uvidíme.
onas
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od onas »

Obrázek
Konečně se mi povedlo něco zadokovat !!! :tlesk: :tlesk: :tlesk:
Připojil jsem baterie k mojí stanici (:
Pajas747
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od Pajas747 »

Je strašně krásné, sledovat, jak se začátečníci vyvíjí. Taky jsem tím prošel a jsou na to nejkrásnější vzpomínky. První docking, první přistání na Munu... byla to prostě paráda. :)
ZelvaCZ
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZelvaCZ »

Moje chlouba Jebcury Space Station, největší stanice, která byla v celku vynesena na orbitu :D
Karel
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Karel »

ZelvaCZ píše: Moje chlouba Jebcury Space Station, největší stanice, která byla v celku vynesena na orbitu :D
To je nádhera !!! Já už chci taky vlastní stanici ! :)
ZelvaCZ
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZelvaCZ »

To se teprve podívej, co postavili třeba Wopat nebo Samo :)
Karel
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Karel »

Včera večer rozhodlo vedení KVP o provedení náročné mise. Její postupný průběh sestává z několika dílčích úkolů:

1. Stavba rakety, která poprvé vynese modul pro tříčlennou posádku.
2. Nosná raketa je poprvé osazena novými aerodynamickými kryty, testování jejich funkčnosti, zejména správné odpojení.
2. K hlavnímu modulu je skrze nový dokovací port připevněn další obytný modul
3. Na orbitě jeden kerbonaut skrze dok přeleze do druhého modulu.(Testování utěsnění a funkčnosti doku)
4. Dojde k otestování dokování na orbitě, tj. modul s jedním kerbonautem se odpojí, následně pomocí RCS provede obrat o 180 stupňů a zase se připojí k hlavní raketě.
5. Kerbonaut se vrátí ke svým dvěma společníkům. A vrátí se na Kerbin.

První pokus údajně proběhl katastrofálně, když ve výšcce asi 20 km jeden z Kerbonatů omylem místo plynové páky šáhl na de-couplerovací tlačítko a uvolnil hlavní motor, jenž stále běžel a měl ještě dostatek paliva. Následovala ztráta ovladatelnosti, a raketa se se všemi zbývajícími moduly a motory zřítila. Kerbonauté jaksi zázrakem přežili. (Proč je na odpojování celků a zážeh motorů použita jedna klávesa??!!!! Tuším, že se ještě mnohokrát přehmátnu :-D )

Následuje Druhý pokus. Je krátce po poledni a většina Kerbinšťanů tráví obědy rozvalení na pohovkách u Kerbovize. To však neplatí pro odvážnou skupinku tří kerbonautů z výcvikového střediska KVP. Philsen, Nedsted a Gusnard Kermanovi kráčí odhodlaným krokem k odpalovací rampě, držíc si helmy pod paží jako ze scény Top-gunu. Zatímco ze tváří dvou lze číst výraz absolutního soustředění, Gusnard se tváří jakoby právě vyhrál v loterii. Vysmátý od ucha k uchu dává všem jasně najevo, že právě pro tyhle chvíle je naživu.

Do startu zbývá necelá minutka. V řídícím středisku pomalu ustává zmatené pobíhání a pracovní šrumec a namísto toho tam houstne atmosféra z napjatého očekávání.
pět......čtyří.......tři.....dva....jedna...... LIFT OFF, we have a lift OFF!!!!

Raketa Evanescence za mohutného burácení překonává kerbinskou tíži a vydává se vstříc novým úkolům.

Odpojení hlavních nosných částí, proběhlo v pořádku

A v čase T 1h 23m došlo tentokráte již k úspěšnému ustálení se na orbitě 300km s nulovou excentricitou. 15 minut na to je celá posádka připravena započít předepsané úkony. K přesunu do sekundárního modulu se dobrovolně přihlásil stále stejně nadšený Gusnard Kerman. Řídící středisko na Kerbinu (lokalizováno v Karlstonu) výběr schvaluje a Gusnard se pouští do práce.
Následuje přepis komunikace mezi lodí a střediskem KVP.

"chrrr, tsss, ... Karlstone, máme problém"
"tss... identifikujte"
"chrrr.... nemůžu najít ovládací panel k dokovacímu systému"
"tss.... cože nemůžete? prosím opakujte"
"chrrr, tsss.......říkám, že tu nikde není tlačítko k otevření toho dokovacího portu, kur**-píííp "
"tss.... to není možné, vy jste tam zase hulili nahoře co?! Gusnarde, kápni božskou, nebo si už víckrát nezalítáš....tss"
"chrrr .....Karlstone, ...tady Nedsted, Gusnard je takhle zelený skutečně už od malička, co ho znám... Vážně, čestné pionýrské. Ty panely tady nejsou a manuálně s tím nepohnem, jak máme dál postupovat?"
"tsss.... vyčkejte "

Mezitím dole na Kerbinu, mimo rádiové spojení:
"Šéfe tady Lojza povídal, že kromě těch šroubků, co mu vždycky zůstanou navíc, tak mu tentokrát zůstala i nějaká krabička se dvěma tlačítky, z níž čouhaly nějaké dráty. Ptá se, zda by to mohlo být ono?!"
šéf -> :hlavou proti zdi

Rádiová komunikace s lodí opět otevřena:
"tsss.... tady Karlston, kašlete na předem dané směrnice a harmonogram. To, co šlechtí náš vesmírný program, je schopnost se přizpůsobovat stále se měnícím podmínkám. Kluci, budete muset ven. A do sekundárního modulu se dostat zvenčí."
"chrrr... rozumím, provádíme příkaz EVA"
"tsss.... tady Karlstone, God Luck!"

V čase T 1h 38m Gusnard Kerman, historicky první kerbonaut, jež opouští loď na orbitě a vydává se do volného prostoru universa.
"Kluciii, to je naprosto Awesome!" vysílá k lodi interkomem své dojmy z rozlehlosti prostoru v kterém se nachází. Zbytek posádky jen přihlíží, jak si zapíná rcs baťůžek a poletuje sem a tam a sem a tam.

Po cca 10 minutách dovádění se přemístil k sekundárnímu modulu, aby pokračoval v misi. Jenže ať obcházel modul jak obcházel, nikde žádný vstup neviděl.

"Tssss..... Karlstone, máme problém :D"
šéf -> :hlavou proti zdi
"Ou Kej, až dokončíte EVA, vraťte se na Kerbin pro nový modul a "ještě pár maličkostí", over." :lol:

Do volného prostoru se tak ještě podíval i Nedsted, Zatímco Philsen zůstal v lodi.

A takhle fascinovaně zírali oba na povrch Kerbinu.

Po 20 minutách venku návrat do lodi.

re-entry

A přistání. Všichni živí a zdrávi !

Zpráva se rychle roznesla, o významném milníku v kosmickém programu psala média z celého světa:

Karel
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Karel »

ZelvaCZ píše:To se teprve podívej, co postavili třeba Wopat nebo Samo :)
Jsem včera právě koukal na ofic. forum KSP, do vlákna, pochlubte se vlastní stanicí. A to co jsem tam všechno viděl.... :slint: :slint: . Některé sice hodně přitažené za vlasy, ale dost jich tam bylo úplně dokonale nádherných !!
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Moc pěkně popsané! :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“