Elon Musk - SpaceX CEO, osobnost, vizionář
-
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 465
Re: Elon Musk - SpaceX CEO, osobnost, vizionář
"Bellamy pledge" / "Bellamy salute"

Nech to bolo hocičo, v kontexte jeho rozhovoru na twittri s predsedkyňou Alternative für Deutschland, strana ktorá ma objektívne akosi problémy rozoznať čo je nacistická symbolika, je to buď "attenton whore" alebo týmto postojom pekne povedané prepadol a predviedol to z presvedčenia.
V konečnom dôsledku to je to na uterák tak či tak, s nacitickou symbolikou sa proste nepohráva ani keby ju to len mohlo pripomínať. To nieje ani pozdrav ahoj, musk nemámval a nezdravil podporovateľov on po tom geste nikam nešiel.
"Bellamy pledge" / "Bellamy salute" ten je v United States Flag Code nahradený od roku 1942 "hand-over-heart salute" to sa nedá pomýliť.
V konečnom dôsledku to je to na uterák tak či tak, s nacitickou symbolikou sa proste nepohráva ani keby ju to len mohlo pripomínať. To nieje ani pozdrav ahoj, musk nemámval a nezdravil podporovateľov on po tom geste nikam nešiel.
"Bellamy pledge" / "Bellamy salute" ten je v United States Flag Code nahradený od roku 1942 "hand-over-heart salute" to sa nedá pomýliť.
§4. Pledge of allegiance to the flag; manner of delivery
The Pledge of Allegiance to the Flag: "I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all.", should be rendered by standing at attention facing the flag with the right hand over the heart. When not in uniform men should remove any non-religious headdress with their right hand and hold it at the left shoulder, the hand being over the heart. Persons in uniform should remain silent, face the flag, and render the military salute. Members of the Armed Forces not in uniform and veterans may render the military salute in the manner provided for persons in uniform.
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
Souhlasím s panem Pospíšilem a mnohým, co bylo napsáno výše. Člověk, který pro mě byl obdivuhodným příkladem v oblasti efektivního uvažování, zdravého rozumu a evidence based přístupu, se za poslední roky proměňuje v oportunistického a bezcharakterního šílence. Je to můj názor, ale působí na mě jako někdo, jehož osobnost neunesla obrovský úspěch, obdiv. A také psychickou zátěž v podobě nekončícího pracovního nasazení. Jaký to bude mít dopad na jeho podnikání? Těžko říct. Ještě před tímto vyvrcholením v podobě hřímání k davu se zdviženou pravicí, jsem si dlouho povídal s člověkem, který byl od počátku fanouškem Tesly a vystřídal během let 3 modely. Teď Teslu z moralnich důvodů prodává a odchází k alternativě, která není spojená s "šílencem". Jiné zákazníky naopak možná jeho současné chování přitáhne. Za mě je to jasné. Nepřestane mě asi úplně zajimat SpaceX. Ale sledování jejich přenosů má pro mě teď velikou pachuť. Z mnoha důvodů, ale pro mě zejména proto, že Musk se staví za osobu, která omilostňuje lidi odsouzené za prosazování svých názorů silou. Omlouvám se za dlouhý a emotivní příspěvek. Ale zrálo to ve mně, a teď si to našlo cestu ven. 

- jakubv
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 2162
- Kontaktovat uživatele:
už je i návrh na nové logo pro X/Twitter .....

-----------------
xx jakubv
xx jakubv
- Andy
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1080
- Kontaktovat uživatele:
Velká síla si žádá velkou zodpovědnost. A Elon prostě Peter Parker není...
-----------------------------
Dare Mighty Things!
https://www.twitter.com/polar_andy_cz/
The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity.
Dare Mighty Things!
https://www.twitter.com/polar_andy_cz/
The cure for boredom is curiosity. There is no cure for curiosity.
Když jsem toto vlákno začínal, tak jsem o EM hledal informace, včetně vztahů v rodině apod. Problémy s otcem, jejich vzájemné spíše negativní vlivy na sebe (např. snaha EM dokázat, že on něco už dokázal, reakce otce, že je stále dítě nebo tak nějak). Jeho soukromí. Zcela nijaké nezpracování smrti prvního dítěte, zatímco první manželka to již nějak ne akceptovala, ale zpracovala. Také dle toho kde vyrůstal atd. K tomu jeho asperger. Taky díky tomu některé jeho projevy jsou pro ostatní divné. Nejsem překvapený. Ambivalentní pro mě je už od začátku, kdy jsem na něj hledal informace.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11994
V tom jsme spolu za jedno. Není to jednoduchý člověk, má spoutu potíží, provázely ho celý život už od dětství, ale ty se daly v minulosti jaksi pochopit, omluvit, nebo tolerovat. Jenže to, co provádí zhruba od nákupu Twitteru, už jde pochopit a omluvit čím dál s většími potížemi. Víme, že má deficit emoční inteligence, víme že má aspergera, víme toho o něm dost. Jeho postupné podnikatelské a inženýrské úspěchy (pramenící z jeho kladných stránek), futrované navyšováním osobního jmění, mu podle mého dodaly přehnanou sebejistotu, že všedchno co si myslí, co navrhne, co dělá, je správné a povede k pozitivnímu výsledku. Že vidí za 2-3 rohy a jen jeho okolí to ještě nechápe a proto odmítá. Že jsou jeho aktivity správně pro celou planetu Zemi, pro USA, pro jeho firmy, pro lidi kdekoli na světě, kam náhodou zaměří svou pozornost.
Snad jediné, z čeho ho nepodezírám, je hamižnost (o hromadění majetku mu asi nikdy prvoplánově nešlo, to přicházelo jaksi samovolně jako side-effect úspěchu jeho projektů).
Nemyslím si, že by mu zatemnily mozek vydělané peníze, ale spíš obecně ta úspěšnost jeho firem / podnikatelských záměrů.
Přibližně posledních ~5 let se mu dlouholetá dřina a riskování začalo vracet v podobě úspěchů, i přes všechny nechápavce, odpůrce, konkurenty, závistivce, politiky, dokázal SpaceX a Teslu dostat na špičku ve svých oborech, předehnat všechny o parník a ještě pohádkově zbohatnout. Další drobné projekty/firmy, které založill, jsou spíš jen startupy pro zábavu, ale i těm se +/- daří. Zrátka úspěšnost může být u některých lidí dost nebezpečná a ošemetná věc. S nákupem sociální sítě s velkým impaktem se pak takový problém ještě exponenciálně zvětšuje.

---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
To gesto rozhodně neudělal v jakékoli souvislosti s AH , stojí za ním židovská komunita a jeho činy jsou v této oblasti s tímto naprosto v opozici.
To že měl rozhovor s AFD pouze ukazuje na to, že chce rozbít tu hegemonii teflonových politiků dnešní doby, kteří už zapomněli že jsou voleni lidmi a mají tak konat. Opět né proto, že sympatizuje s AH.
Že to není ideální je jasné, ale je to celospolečenský jev. Ale to pomalé vaření žáby , regulace, dotace, byrokracie, směrnice popírající fyzikálni zákony vyvolávají pomalý nárůst odporu.
Vsadil vše na Trumpa, sázka vyšla - nicméně to že vyhraje bylo jasné a nebyla to těžká sázka z hlediska pravděpodobnosti.
Podle mě se na to měl vyprdnout, ale je fakt že celou dobu co vede své společnosti bojuje s byrokracií, ignorací (viz. EV summit bez Tesly za Bidena), opovrhováním ( Aldrin s Armstrongem proti komerčním letům) . Nesmyslnými paragrafy apod… a do toho pracuje nonstop bez nějakých milionářských manýrů s jediným cílem Mars.
Já si myslím, že je na konci sil, a že to nedopadne dobře , politika je svinstvo - DOGE nebude mít šanci, bude vláčen po soudech - rybník si vypustit nenechají… Tak snad to ustojí a nechá tuhle eskapádu života za sebou.
To že měl rozhovor s AFD pouze ukazuje na to, že chce rozbít tu hegemonii teflonových politiků dnešní doby, kteří už zapomněli že jsou voleni lidmi a mají tak konat. Opět né proto, že sympatizuje s AH.
Že to není ideální je jasné, ale je to celospolečenský jev. Ale to pomalé vaření žáby , regulace, dotace, byrokracie, směrnice popírající fyzikálni zákony vyvolávají pomalý nárůst odporu.
Vsadil vše na Trumpa, sázka vyšla - nicméně to že vyhraje bylo jasné a nebyla to těžká sázka z hlediska pravděpodobnosti.
Podle mě se na to měl vyprdnout, ale je fakt že celou dobu co vede své společnosti bojuje s byrokracií, ignorací (viz. EV summit bez Tesly za Bidena), opovrhováním ( Aldrin s Armstrongem proti komerčním letům) . Nesmyslnými paragrafy apod… a do toho pracuje nonstop bez nějakých milionářských manýrů s jediným cílem Mars.
Já si myslím, že je na konci sil, a že to nedopadne dobře , politika je svinstvo - DOGE nebude mít šanci, bude vláčen po soudech - rybník si vypustit nenechají… Tak snad to ustojí a nechá tuhle eskapádu života za sebou.
Tady k té podpoře Elona, kdo jiný by měl takovou věc hodnotit než Israel, ne CNN , MSNBC apod.
Nič v zlom ale myslím že si neuvedmuješ že nie mierumilovný podporovatelia a židia či Izraelci (Izrael si nebude poštvávať žiadnu administratívu USA ale to bokom) majú obhajovať Elona, ale v prom rade on sám mal. Proste mal hneď jasne a asertívne povedať že nie určite to nebolo hajlovanie a určite nesympatizje ani onylom s neonacistami a taký ľudia nemajú čo v spoločnosti robiť, ked sú majú sa za to hanbiť. (damage control) To nespravil a najmä v štátoch je kopa zakonšopirovaných neo-nacistických skupín, nemujem napríkad The Base a Proud Boys ktorí si to zoberú "on je náš" a to je ten hlboko siahjúci problém.
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."