Starliner (CST-100)
- KitFisto
- Vesmírný badatel
- Reputace: 1
Re: CST-100
Science flies you to the moon
Religion flies you into buildings.
Religion flies you into buildings.
http://www.space.com/25173-nasa-private ... 2_20496454
Štart CST-100 v 2017. Je to zaujímavé keďže SNC ponúka štart s Dream Chaserom už v 2016. Boeing sa asi veľmi spolieha na to že Dream Chaser čoskoro skončí a že nebude mať šancu dokázať či to je reálny dátum
Štart CST-100 v 2017. Je to zaujímavé keďže SNC ponúka štart s Dream Chaserom už v 2016. Boeing sa asi veľmi spolieha na to že Dream Chaser čoskoro skončí a že nebude mať šancu dokázať či to je reálny dátum

"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
v podstate je nepodstatné, kedy bude prvý štart... ak to stihnú v termínoch pre dopravu ľudí na iss...
teraz aj tak všetci len rozprávajú... dátumy sa budú posúvať doprava
Per aspera ad astra [42]
- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
A na cem leti CST-100 ? Atlas V a ten sefuje ULA kde ma Boeing slusny podil. Takze Dream Chaser mozna bude ready 2016 ale nemusi mit k disposici raketu ktera ho vyneserexino píše:Štart CST-100 v 2017. Je to zaujímavé keďže SNC ponúka štart s Dream Chaserom už v 2016. Boeing sa asi veľmi spolieha na to že Dream Chaser čoskoro skončí a že nebude mať šancu dokázať či to je reálny dátum
Předpokládám že když ne datum startu, tak pro postup rozhzhodující bude kdo splnil kolik testů (ikdyž je nelogické že by CST-100 měl míň, když startuje až o rok pozděj) .... máte přehled jak na tom jsou? Já fandím samozřejmě Dream CheaseruAgamemnon píše:v podstate je nepodstatné, kedy bude prvý štart... ak to stihnú v termínoch pre dopravu ľudí na iss...

Škoda že ve světě kde jde štěpit atom, nejdou bořit lidské předsudky. - Albert Einstein
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
@amper:
obchod... dc uz ma raketu rezervovanu a zakupenu
@pajos:
datum startu pre najblizsiu selection je nepodstatny, kedze selection je niekedy v lete (jul myslim)... datumy startu v tom case nikto nebude vediet... a aj ked si nieco vymyslia, aj tak sa nedodrzia a budu sa posuvat doprava...
rozhodujuce su milestoney... vsetci su na tom cca rovnako (boeing ma najviac urobenych, ale aj najviac celkovo)... ostava vsetkym cca ten isty pocet milestoneov (boli nedavno tie cisla zverejnene, ale dokument po ruke teraz nemam)
obchod... dc uz ma raketu rezervovanu a zakupenu
@pajos:
datum startu pre najblizsiu selection je nepodstatny, kedze selection je niekedy v lete (jul myslim)... datumy startu v tom case nikto nebude vediet... a aj ked si nieco vymyslia, aj tak sa nedodrzia a budu sa posuvat doprava...
rozhodujuce su milestoney... vsetci su na tom cca rovnako (boeing ma najviac urobenych, ale aj najviac celkovo)... ostava vsetkym cca ten isty pocet milestoneov (boli nedavno tie cisla zverejnene, ale dokument po ruke teraz nemam)
Per aspera ad astra [42]
článek na webu NASA o CST-100
http://www.nasa.gov/content/boeing-even ... spaceport/
vyšel tam nedávno ještě jeden, ale ten nemůžu najít. To mám za to, že jsem ho hned sem nenalinkoval.
http://www.nasa.gov/content/boeing-even ... spaceport/
vyšel tam nedávno ještě jeden, ale ten nemůžu najít. To mám za to, že jsem ho hned sem nenalinkoval.

Láme se chleba! NASA dnes od 22:00 našeho času v přímém přenosu na NASA TV oznámí, zda bude CST-100 pokračovat v soutěži o dopravu amerických astronautů na ISS.
Tak, dúfajme, že to dopadne dobre, ja osobne by som najradšej videl CST-100 z hry vonku a namiesto toho Dream chaser alebo Dragon V2, ale zase je pravda, že SpaceX sa asi bude snažiť presadiť aj po odmietavom stanovisku....Dugi píše:Láme se chleba! NASA dnes od 22:00 našeho času v přímém přenosu na NASA TV oznámí, zda bude CST-100 pokračovat v soutěži o dopravu amerických astronautů na ISS.
"Nemali by sme sa na vesmír pozerať očami racionalizácie odborníka. Elegantné bohatstvo bolo vždy podstatou prírody".... ( Wernher von Braun )