MAVEN
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Re: MAVEN
Malá omluva, že toto video není v ČJ, ale jde o natolik zajímavý informační zdroj, že tu snad má své místo.
Včera odpoledne proběhla tiskovka NASA k misi, mohla by být zajímavým zdrojem informací k případným
článkům. Opravdu spousta technických dat k misi.
PS: Vůbec nepatřím ke znalcům mise, ale překvapilo mě, že co se týče v těchto dobách "žhavého tématu"
detekce metanu, Maven není vybaven na zodpovězení takových otázek.
(Omluvte mě, jestli tu objevuji Ameriku...)
Včera odpoledne proběhla tiskovka NASA k misi, mohla by být zajímavým zdrojem informací k případným
článkům. Opravdu spousta technických dat k misi.
PS: Vůbec nepatřím ke znalcům mise, ale překvapilo mě, že co se týče v těchto dobách "žhavého tématu"
detekce metanu, Maven není vybaven na zodpovězení takových otázek.
(Omluvte mě, jestli tu objevuji Ameriku...)
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0
Tak teda doufám, že vše poběží tak jak má, a start se podaří v tomto termínu, neboť se budu zrovna v té době potloukat po Floridě a na 18. plánuju návštěvu KSC. Moje floridské "okno" bude 15.-24.11.2013, tím pádem bych mohl i zhlédnout start Falcon 9 v1.1 s družicí SES-8, ale můj životní výlet za velkou louži chci věnovat i jiným tamnějším pamětihodnostem. Ale stále je ještě prostor si vybrat. Maven je symbolem vědění, že tamto co uvidím, poletí přece až k marsu, kdyžto SES-8 vynese větší a těžší nosič, což slibuje o chlup lepší podívanou. Co by jste upřednostnili vy?
V první řadě gratuluju k pěknému výletu.
Já osobně bych chtěl asi vidět oba starty. Ale pokud bych si mohl vybrat, tak i přesto, že jsem velkým fandou SpaceX, tak bych zvolil Maven.
Já osobně bych chtěl asi vidět oba starty. Ale pokud bych si mohl vybrat, tak i přesto, že jsem velkým fandou SpaceX, tak bych zvolil Maven.

Neviem no, ako hovoríš MAVEN je oveľa zaujímavejšia ako SES-8. Ale zas ano no, Falcon je výkonnejší ale zasa o až tak "impozantnejší" štart nepôjde kedže ruské RD-180 poskytuju veľmi podobný hluk a vyzuálny efekt
Čo sa týka toho no ja neviem. SpaceX by som rád videl, kedže ten nový falcon je predsa len výnimočný a Atlasov sme videli štartovať už veľa. No ja neviem, ak sa dá, navštív obidva ale hovorím, lepšie je pochváliť sa vnúčencom že som videl letieť raketu na Mars ako na obežnu dráhu Zeme

"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin