Fotky oblohy ze stativu

Náš web se v první řadě zaměřuje na kosmonautiku. Ale najdete tu i pár drobností o astronomii.
Odpovědět
Edemski
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 735
Re: Fotky oblohy ze stativu

Příspěvek od Edemski »

Pecka! :palec nahoru:
Matyn
Zkušený vesmírný průzkumník
Zkušený vesmírný průzkumník
Reputace: 0

Příspěvek od Matyn »

Krásné! :klaní se:
Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
Jamie
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jamie »

Díky :)
matej
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 154

Příspěvek od matej »

:palec nahoru:
Super, niekde som čítal, že máš 127/1000 alebo už snímaš niečim lepším?
Včera bola v okolí mesta Nitra super tma :o a tiež som pozoroval aj okolie Andromedy, no obrázky zachytávam len v hlave. Pred časom som skúmal kameru čo má "alien", lenže tá cena :( Ty máš webovku alebo ...?
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
Jamie
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jamie »

Teď před nedávnem jsem přešel na fotografický 130/650 s dvourychlostním ostřením, montáž cg-4 zůstala stejná :) Já fotím na zrcadlovku canon eos 1100d astro kamery jsou opravdu extrémně drahé. Pokud nebude vadit malá reklama, tak ti doporučuji sledovat astronomické fórum sekci bazar. Občas se tam objevují zrcadlovky za skvělé ceny (nedávno tam byl nějaký canon asi za 2500 kč ) :)
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Vím, že se to vašim fotkám rovnat nemůže, ale rád bych se pochlubil mojí první, jakš takš povedenou astro fotografií.

Vím, je to nic moc. Ale je to kvůli tomu, že je to focené mým foťákem a ne mobilem (zní to divně, ale porovnejte fotky 100m vzdáleného stromu: http://imgur.com/a/qkiq3) a hlavně to pořádně neumím :oops: .
Klidně mne oslovujte Radim.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2775

Příspěvek od Dugi »

Držím palce, ať tě to baví i nadále. Každý začátek je těžký. Kluci ti určitě rádi poradí. :)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Na prvotinu to dopadlo velmi dobře. Nevím, jestli ti pomůže můj postup. Čas i clonu jsem dělal ručně, ale ostřeni jsem nechal automatu, protože sám jsem viděl v hledáčku jen flek, který se mi nedařilo doostřit, zatímco automatika si s Měsícem kupodivu poradila správně. Nastavení clony a času jsem dělal zkouškou, Měsíc daleko neuteče, počtem snímků už taky není člověk omezen, takže pokusů bylo možné provést dost a dost.
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Dík, bavit mě to určitě bude. Teď jsem do dalekohledu koukal skoro 3 hodiny, téměř bez mrknutí. A to jsem pozoroval jen měsíc! Co teprve jak se naskytne možnost pozorování planet a podobně. Jenže v Chorvatsku jsou teď mraky, a doma z balkónu toho moc neuvidím. Ale určitě někam vyrazím za tmou. Jinak jestli se můžu zeptat, je lepší držák na mobil/foťák nebo přímo okulár s kamerou?
Klidně mne oslovujte Radim.
Jamie
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jamie »

Ahoj :) Na první pokus je to dobré :palec nahoru: Co máš za dalekohled ? Jinak pokud máš na mysli elektronický okulár tak ten bych ti nedoporučoval. Za jeho cenu si můžeš pořídit kvalitnější obyčejné okuláry. K focení bych ti v případě že máš zrcadlovku doporučovat t-kroužek a redukci do okulárového výtahu, a v případě digitálního foťáku bude asi lepší ten afokální držák :) Jinak pokud by jsi byl ochoten něco malinko investovat tak si můžeš pořídit web kameru a fotit webkou :) Těším se tvé další fotky a přeji hodně pevných nervů :)

Odpovědět

Zpět na „Astronomické okénko“