Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
SuperRAPIT
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 2
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od SuperRAPIT »

Jak mám udělat, abych v kariérním modu začínal s budovami 1. lvl.?
"Všechno má své limity." -Daniel Štěpánek-
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Pokud se nepletu, tak takhle zacinas prave, kdyz nic nezmnis. Ale menit by to meo jit pri vytvareni nove hry. Kde presne nevim. A pak pokud jsi sve uz vytvoril tak bych zksil poledat v debug menu (Rshift + 12) nebo stary dobry config (saves/jmenosveta/perssistent.cfg). Preneji neporadim, nejsem u kompu tak ani presne neznam ty nazvy.
Klidně mne oslovujte Radim.
Laranto
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 12

Příspěvek od Laranto »

Nespouštíš náhodou 64bitovou verzi? Je v ní bug, který způsobuje právě že v kariéře začínáš s budovama na max. levelu.
elektrikovo
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0

Příspěvek od elektrikovo »

Ahoj, měl bych na Vás prosbu...

Ve hře jsem musel nechat jednoho kerbánka na oběžné dráze měsíce u Duny a chtěl bych se pro něj vrátit. V misi je i jedna podobná akce a sice zahránit z oběžné dráhy Kerbalské planetky jednoho človíčka. Zkoušel jsem omrknout několik videí, ale nejspíš mi tam stále něco uniká. S raketou se dostanu na orbitu, nastavím si stejnou okružní trasu s človíčkem, ale vždy je jeden z nás buďto více vpřed a nebo vzad. Jakmile přidám, tak se mi začne samozřejmě měnit orbitální okruh a za chvilku bych ho ztratil... a totéž i s bržděním.. s tím, že bych se zřítil zpět do gravitace země... tedy, jak na orbitu zachránit kerbíka... ?

Díky za jakékoliv tipy a prima vánoční svátky Vám všem.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Vítám tě na našem fóru a doufám, že se ti tu bude líbit.

Ohledně rady - zkus na YouTube hledat návody na dokování dvou lodí. Princip je totiž úplně stejný. Někde v tomhle vlákně to Wopat rozepsal hodně podrobně, ale už přesně nevím, kde to bylo.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
elektrikovo
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Ahoj a děkuju za příjemné uvítání. Mrknu a otestuji... díky za tip a prima den. :palec nahoru:
firstik
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od firstik »

musíš s ním nejdříve srovnat sklon, a pak pokud ho potřebuješ dohnat tak buď se dostat na nižší orbitu, než on, a nebo pokud potřebuješ, aby dohnal ona tebe, tak se dostaň na vyšší orbitu, a jak se budete pomalu přibližovat srovnávej s ním i orbitu, až se dostaneš dost blízko změň si ukazování na navbalu na target. pokud chceš zpomalit nasměruješ loď tak aby se její směr byl v přímce v pořadí retrograde targetu, tvůj retrograde a směr, tím srovnáš směr, a čím blíže budeš ke svému retrograde tím více zpomalíš ale tím méně srovnáš dráhu, pokud potřebuješ zrichlit tak zas budeš mít na přímce tvůj prograde, prograde targetu a tvůj směr, ale to moc často nedělám, protože přilétávám celkme rychle, zrovna včera se mi povedlo trefit stanici modulem ve 200m/s z asi 5km jak jsem to přesně nasměroval, kdybych chtěl, tak se mi to nepovede :D
elektrikovo
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Díky :). Nakonec jsem na to přišel... teď řeším jak zadokovat. Princip je mi už jasný, jen ne a ne najít, jak nastavit RCS motory, aby tahnuly před, vzad, do stran a nahoru a dolu... viděl jsem video, jak si to někdo nastavil na klávesy 4,8,6,2 a + / - , což semi líbilo, ale jak to naasignovat na ty klávesy? Poraďte prosím lidé dobří :)

Príma den

Elek.
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Ahoj, buď použij klávesy H/N = dopředu/dozadu, K/I = nahoru/dolu, J/L = doleva/doprava, nebo přepni vlevo dole mod z ovládání rakety na dokovací režim a klávesy pro pohyb rakety a tah motoru budou reagovat tak, jak potřebuješ. Mezerníkem to lze rychle přepnout mezi nakláněním (vypnuté SAS), nebo pohybem celé rakety (zapnuté SAS).
elektrikovo
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Ahoj, je to tak.. díky. Tahle funkcionalitka mi úplně unikla. Už se mi to daří..byť je to docela piplačka :). Díky tomu jsem dal na první pokus odhoz nad Gilly, přistání a zase zpět k motorům a domů.... supr :).

Díky a príma den ;)

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“