Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 5
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od Samo1995 »

No pekn Wopat. Som zvedavý či to tvoj prometeus fakt dá :D Vyzerá úžasne. Ale, trochu sa bojím že keď tam dáš ten výsadkový modul, tan loĎ nebude vyvážená.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Díky kluci :)

Chobolatom: Nebudeš tomu věřit, ale dostal jsem tu potvoru na orbitu vcelku. Ano, pravda, zabralo mi to celé dopoledne, než jsem přišel, jak na to :lol: Celková hmotnost na rampě byla přes 700t. A během poslední fáze startu jsem bohužel spotřeboval přibližně polovinu paliva Promethea, ale to dotankuju, takže to až tak nevadí.

Samo: Nevyvážené to samozřejmě bude, ale při slabém tahu to nebude vadit. Navíc výsadkový modul bude oproti Prometheovi výrazně lehčí. No a pokud to nepůjde, budu to muset vymyslet jinak. Mám dva záložní plány :-D
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Já bych to udělal tak, že bych změnil hodnoty v safefile. Je to sice podvod, ale startovat s 700 tunovou raketou, to je dost síla. :lol:
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0

Příspěvek od mager42 »

Existuje i plugin Orbital construction ktery umoznuje / po vyneseni soucasek postupne na orbitu do blizkosti doku - ktery je treba take vynest raketou/ lod postavit ve VAB a pak ji pri startu proste odeslat jakoze je postavena na orbite.

Jinak ten pristavaci modul bych dal na spici - sam jsem ho tam na sve lodi umistil take.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

mager42 píše:Existuje i plugin Orbital construction...
Zkoušel jsi to? Už jsem po něm trochu pošilhával...
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mager42 »

Zkousel v nejake starsi verzi asi 0.15 pak prestal fungovat v novych verzich az ted pro 0.18 vysla nova verze kterou jsem nezkousel - stavim ted pomoci dokovani + plugin docking scrut./moznost pridat na lod svorniky ktere lze po zadokovani navzajem propojit/.

Tehdy az na to ze lod obcas hned po doprave na orbitu explodovala fungoval dobre a bylo to dobra cesta pro stavbu vetsi lodi na primo orbite. Material stacilo dopravit pouze do blizkosti doku /cca 2km/ a dat pripsat na seznam doku a pri posilani lodi na orbitu se zase prislusny material odecetl.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Dnes jsem vytvořil tanker pro Promethea. Hned na první pokus se mi podařilo odhadnout správnou konfiguraci a tak po letovém testu přišel druhý start, při kterém už došlo ke spojení s Prometheem a dotankování jeho nádrží. O víkendu připojím výsadkový modul, poté k lodi odstartuje posádka a může začít první mise :)

- tankování paliva do Promethea

Dále jsem poprvé letěl raketoplánem k ISS, aby se uskutečnila výměna posádky. I při této misi šlo všechno bez problému až na přistání. Poprvé jsem na ranveji přistával s raketoplánem v noci. Trochu víc jsem s tím praštil o zem a urval jsem motory a podvozek. Posádka naštěstí přežila bez úhony :lol:

- ISS s raketoplánem připojeným k modulu Harmony a Sojuzem připojeným k modulu Pirs
vosik
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od vosik »

Wopate, ty jsi trochu přesnej, co se týče konstrukce reálné ISS :tlesk: :tlesk: :tlesk:
(Tím trochu je samozřejmě myšleno, že je hodně přesnej)
"Prorok je ten, kdo vidí daleko dopředu, ale zároveň vidí všechno kolem sebe, protože budoucnost zčíná dnes" - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

vosik píše:Wopate, ty jsi trochu přesnej, co se týče konstrukce reálné ISS :tlesk: :tlesk: :tlesk:
(Tím trochu je samozřejmě myšleno, že je hodně přesnej)
Díky moc. Jo, dal jsem si záležet :-D Asi nejlepší je Quest Joint Airlock, ten se hodně podobá, i když na téhle fotce to není moc dobře vidět. Potom se mi ještě docela líbí Rassvet a ten je taky zrovna ze špatného úhlu.
vosik
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od vosik »

Jak dlouho ti ta stavba trvala?? Já jsem schopnej asi za jednu hodinu k sobě přopijit dvě lodě, takže tohle by mi trvalo tak měsíc. :-D
"Prorok je ten, kdo vidí daleko dopředu, ale zároveň vidí všechno kolem sebe, protože budoucnost zčíná dnes" - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“