Pochlubte se!
Re: Pochlubte se!
No pekn Wopat. Som zvedavý či to tvoj prometeus fakt dá
Vyzerá úžasne. Ale, trochu sa bojím že keď tam dáš ten výsadkový modul, tan loĎ nebude vyvážená.

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Díky kluci
Chobolatom: Nebudeš tomu věřit, ale dostal jsem tu potvoru na orbitu vcelku. Ano, pravda, zabralo mi to celé dopoledne, než jsem přišel, jak na to
Celková hmotnost na rampě byla přes 700t. A během poslední fáze startu jsem bohužel spotřeboval přibližně polovinu paliva Promethea, ale to dotankuju, takže to až tak nevadí.
Samo: Nevyvážené to samozřejmě bude, ale při slabém tahu to nebude vadit. Navíc výsadkový modul bude oproti Prometheovi výrazně lehčí. No a pokud to nepůjde, budu to muset vymyslet jinak. Mám dva záložní plány

Chobolatom: Nebudeš tomu věřit, ale dostal jsem tu potvoru na orbitu vcelku. Ano, pravda, zabralo mi to celé dopoledne, než jsem přišel, jak na to

Samo: Nevyvážené to samozřejmě bude, ale při slabém tahu to nebude vadit. Navíc výsadkový modul bude oproti Prometheovi výrazně lehčí. No a pokud to nepůjde, budu to muset vymyslet jinak. Mám dva záložní plány

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Já bych to udělal tak, že bych změnil hodnoty v safefile. Je to sice podvod, ale startovat s 700 tunovou raketou, to je dost síla. 

Existuje i plugin Orbital construction ktery umoznuje / po vyneseni soucasek postupne na orbitu do blizkosti doku - ktery je treba take vynest raketou/ lod postavit ve VAB a pak ji pri startu proste odeslat jakoze je postavena na orbite.
Jinak ten pristavaci modul bych dal na spici - sam jsem ho tam na sve lodi umistil take.
Jinak ten pristavaci modul bych dal na spici - sam jsem ho tam na sve lodi umistil take.
- Wopat
- Kosmonaut
Zkoušel jsi to? Už jsem po něm trochu pošilhával...mager42 píše:Existuje i plugin Orbital construction...
Zkousel v nejake starsi verzi asi 0.15 pak prestal fungovat v novych verzich az ted pro 0.18 vysla nova verze kterou jsem nezkousel - stavim ted pomoci dokovani + plugin docking scrut./moznost pridat na lod svorniky ktere lze po zadokovani navzajem propojit/.
Tehdy az na to ze lod obcas hned po doprave na orbitu explodovala fungoval dobre a bylo to dobra cesta pro stavbu vetsi lodi na primo orbite. Material stacilo dopravit pouze do blizkosti doku /cca 2km/ a dat pripsat na seznam doku a pri posilani lodi na orbitu se zase prislusny material odecetl.
Tehdy az na to ze lod obcas hned po doprave na orbitu explodovala fungoval dobre a bylo to dobra cesta pro stavbu vetsi lodi na primo orbite. Material stacilo dopravit pouze do blizkosti doku /cca 2km/ a dat pripsat na seznam doku a pri posilani lodi na orbitu se zase prislusny material odecetl.
- Wopat
- Kosmonaut
Dnes jsem vytvořil tanker pro Promethea. Hned na první pokus se mi podařilo odhadnout správnou konfiguraci a tak po letovém testu přišel druhý start, při kterém už došlo ke spojení s Prometheem a dotankování jeho nádrží. O víkendu připojím výsadkový modul, poté k lodi odstartuje posádka a může začít první mise

- tankování paliva do Promethea
Dále jsem poprvé letěl raketoplánem k ISS, aby se uskutečnila výměna posádky. I při této misi šlo všechno bez problému až na přistání. Poprvé jsem na ranveji přistával s raketoplánem v noci. Trochu víc jsem s tím praštil o zem a urval jsem motory a podvozek. Posádka naštěstí přežila bez úhony

- ISS s raketoplánem připojeným k modulu Harmony a Sojuzem připojeným k modulu Pirs

- tankování paliva do Promethea
Dále jsem poprvé letěl raketoplánem k ISS, aby se uskutečnila výměna posádky. I při této misi šlo všechno bez problému až na přistání. Poprvé jsem na ranveji přistával s raketoplánem v noci. Trochu víc jsem s tím praštil o zem a urval jsem motory a podvozek. Posádka naštěstí přežila bez úhony

- ISS s raketoplánem připojeným k modulu Harmony a Sojuzem připojeným k modulu Pirs
Wopate, ty jsi trochu přesnej, co se týče konstrukce reálné ISS

(Tím trochu je samozřejmě myšleno, že je hodně přesnej)

"Prorok je ten, kdo vidí daleko dopředu, ale zároveň vidí všechno kolem sebe, protože budoucnost zčíná dnes" - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
- Wopat
- Kosmonaut
Díky moc. Jo, dal jsem si záležetvosik píše:Wopate, ty jsi trochu přesnej, co se týče konstrukce reálné ISS![]()
![]()

Jak dlouho ti ta stavba trvala?? Já jsem schopnej asi za jednu hodinu k sobě přopijit dvě lodě, takže tohle by mi trvalo tak měsíc. 

"Prorok je ten, kdo vidí daleko dopředu, ale zároveň vidí všechno kolem sebe, protože budoucnost zčíná dnes" - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij