SES-8
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Re: Falcon 9 v1.1
abort po zapálení motorů, raketa zůstala na rampě, čas T+0:02, "shut down after ingnition" like safety feature
věž se vrací do vztyčené polohy
věž se vrací do vztyčené polohy
Zatím není nic přesného známo, ale zdá sel, že řídící počítač vyhodnotil údaje z čidel jako off-nominal a zrušil start. Něco podobného se stalo při jednom startu F9, akorát už nevím při kterém. Tam se motory vypnuly jen asi 0,3 sekundy před zážehem.
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
No to je fofr dneska... 

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- petrsida
- Kosmonaut
Pořád lepší než BRFC
Jo, tak jsem si to našel, bylo to v rámci mise Dragon C2+ start měl být 19.5.2012, ale ke stornování došlo půl vteřiny před startem kvůli zvýšenému tlaku v motoru 5 - za všechno tehdy mohl ventil na turbočerpadle. Start se podařil o 3 dny později. Snad se jim to teď podaří opravit rychleji.
a pak ze se tentokrát nebude zkouset navrat rakety po startu 

- petrsida
- Kosmonaut
Tak, a vypouštějí kyslík z nádrží
No to je ale jedovatá poznámka
No to je ale jedovatá poznámka

Bude se muset dotankovat trochu paliva a kyslíku aby se doplnilo to, co se vypálilo během krátkého zážehu. Pokud jsem na půl ucha rozuměl dobře webcastu, tak řídící počítač zaznamenal anomálii v některém motoru prvního stupně.
Dnešní startovní okno se otevřelo ve 23:39 SEČ a trvá 65 minut. Pokud se dnes start neuskuteční, bude další možnost zítra ve stejném čase.
Při svém štěstí bych se nedivil kdyby to odložili na zítřek a úspěšně odstartovali - to totiž nebudu u PC a já mám na tohle u SpaceX až moc krutou smůlu.
Jen pro představu:
prosinec 2010 - Dragon poprvé letí do vesmíru - Stihnu jen odpočítávání, protože pak musím na Valnou hromadu, kde je účast povinná.
květen 2012 - Dragon se poprvé připojuje k ISS - Musíme jet pracovně do Třeště, kde se srazil vlak s autobusem
březen 2013 - Chystá se start SpX-2 - Od 16:00 začalo slavnostní otevření druhé ledové plochy u zimáku v Jihlavě, kde jsem musel být pracovně.
Dnešní startovní okno se otevřelo ve 23:39 SEČ a trvá 65 minut. Pokud se dnes start neuskuteční, bude další možnost zítra ve stejném čase.
Při svém štěstí bych se nedivil kdyby to odložili na zítřek a úspěšně odstartovali - to totiž nebudu u PC a já mám na tohle u SpaceX až moc krutou smůlu.

Jen pro představu:
prosinec 2010 - Dragon poprvé letí do vesmíru - Stihnu jen odpočítávání, protože pak musím na Valnou hromadu, kde je účast povinná.
květen 2012 - Dragon se poprvé připojuje k ISS - Musíme jet pracovně do Třeště, kde se srazil vlak s autobusem
březen 2013 - Chystá se start SpX-2 - Od 16:00 začalo slavnostní otevření druhé ledové plochy u zimáku v Jihlavě, kde jsem musel být pracovně.
- petrsida
- Kosmonaut
Zdá se, že to zkusí znovu, počítadlo je na T-13 a zatím stojí
Zdá se, že počítač zaznamenal pomalejší nástup tahu a proto zastavil startovní proceduru.
Zdroj informací: Kosmo.cz příspěvek uživatele Agamemnon
Zdroj informací: Kosmo.cz příspěvek uživatele Agamemnon