Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Kapucinlp
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od Kapucinlp »

Problémem je, že podle videí jsem ho nenašel, ovšem, v oné lokaci kde jsem si myslel, že je, opravdu možná sedí. ono prozkoumat to relativně velké území landerem dá zabrat.
Kapucinlp
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Kapucinlp »

Můj Kraken, kosmická loď nabývá na velikosti. Nejspíše využiji práce v textových programech a picnu ho na orbit Kerbinu. Ten by měl posloužit ke kolonizaci planet, podařilo se mi vytvořit raketu (zvaná Emergency fly - sestavena pro záchranu Jeba z opuštěné čerpací stanice, to jméno jsem ji už nechal) s nadprůměrným startem (ideálně do 1000 m musí mít 100 m/s) 100m/s dosáhne již v 850 m cca. Je schopna dotáhnout na mun plnou obří nádrž a dopravit ji na povrch. S něma teď připravuji stavbu základny. Roverem jsem našel relativně rovné místo, pravděpodobně mírně skloněné, to se ještě uvidí. Na orbitě krouží Emergency fly se "stěhováky". To jsou vozítka která budou přesouvat "budovy". Inspirace vozítky přišla z jednoho videa co je tu postované, ta vyšší liga, na Muunu. Jen už jedou na elektriku. přiblíží se k dok. uzlu, přepnu se na modul, zatáhnu nožky a jak bude padat tak se spojí, jestli ne (zkouška na Kerbinu) tak je dám vysouvat a chytnou se na 100%, tedy jak jsem teď naznačil, podle zkoušky na Kerbinu.
Kapucinlp
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Kapucinlp »

Nevíte, prosím, jak úspěšně rozchodit Robotic Arm? Taky někde jsem slyšel, že si někdo opravil satelit, jako vážně?
Harpi
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Harpi »

Zdravím mám dotaz používám mody remote tech a mechjeb a zajímalo by mě návod nebo radu jak pomocí mechjebu dostat družici na geostacionární dráhu kerbinu tak aby mezi družicemi byl uhel 90 stupňú. Chtěl by tam dát 4 družice. díky předem za radu

A ještě potřebuji jak mám nastavit joypad xbox 360 ( podrobný návod prosím ). díky
Kapucinlp
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Kapucinlp »

Tak pro přesné nadstavení si můžeš najet do testových dokumentů v savů. Video je někde tady, myslím něco kolem 17 stránky. Jen tam nadstavíte údaje načtete save a ejhle, jste tam.
SuperRAPIT
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od SuperRAPIT »

Já, mám pár problému s pluginem Remote Tech 2.

1. Proč je taková spotřeba proudu? Je to mnohonásobně horší, než s Iontovým motorem.
2. Není save někde, kde by už byli 3 sondy na dráze, ve které 1 oběh=1 den. Teď nevím, jak se to nazývá.
3. Jak můžu posílat data se sondou, kterou si vyberu? Vím, že to jde tak, že kliknu na talíř a v tom okýnky, které se objeví si to nastavím, ale tam moje sonda není.
"Všechno má své limity." -Daniel Štěpánek-
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

1. Protože nic není zadarmo. Čím výkonnější anténu použiješ, tím více energie bude vyžadovat. Pokud chceš energií u velkých antén šetřit, můžeš je dočasně deaktivovat, pokud právě nepotřebuješ touto anténou komunikovat.

2. O žádném nevím a ani nechápu, k čemu by takový save byl dobrý. Není u hry důležitý samotný proces hraní? (v tomto případě budování sítě komunikačních družic) Kdyby jsi si to někde jen stáhl, okradl by ses o pocit z vytvořeného díla. A 1 oběh = 1 den -> tomu se říká geostacionární dráha. V tomto případě spíše kerbostacionární :)

3. Nejsem si úplně 100% jistý, co máš na mysli. Zkus otázku položit srozumitelněji a možná trochu víc polopaticky.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
SuperRAPIT
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od SuperRAPIT »

No tak k té trojce. Prostě jak to musím udělat, aby sonda x komunikovala přes sondu y se řídicím střediskem.
"Všechno má své limity." -Daniel Štěpánek-
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Pokud sonda x nemá přímou viditelnost na řídící středisko a je potřeba, aby sonda y poskytla retranslaci, musí mít sonda y přímou viditelnost na řídící středisko a zároveň musí sonda x mířit na sondu y. Teď si ale nejsem jistý, jestli musí mít i sonda y anténu namířenou k sondě x, aby komunikace probíhala v obou směrech. V nabídce každé parabolické antény si můžeš vybrat cíl, na který se anténa zaměří. Pokud jsi blízko, můžeš použít tyčové, všesměrové antény. Na větší vzdálenosti už je potřeba použít anténu parabolickou. U každé antény je udáván její maximální dosah a u parabolických antén také šířka "zorného pole" nebo jak se tomuto parametru říká. Čím je tvá sonda dále, tím potřebuje větší anténu, která má větší dosah, ale také vyšší spotřebu a užší zorné pole. Je tedy výhodné, necpat na každou věc tu největší anténu, ale cíleně ji vybírat podle cíle sondy.

Snad jsem odpověděl dostatečně.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
skvarlja
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od skvarlja »

Zdravim, potřeboval bych znát přibližné periapsidy při aerobrakingu. Právě jsem začal létat mezi planetama, zatím jenom nepilotované sondy bez možnosti návratu, zatím jsem to dělal tak, že jsem zamířil přímo do planety což mi nepřijde zrovna efektivni pokud chci aby mé vesmirne plavidlo zaparkovalo na orbitě s minimalnim množstvím paliva. Diky za odpověď i případné rady.

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“