Návody aneb jak na to
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Re: Návody aneb jak na to
Nebál bych se toho, že bys ho nárazem "odstřelil". Ovládání lodí pomocí RCS je poměrně líné pokud tam budeš mít jen čtyři soustavy trysek. Tím pádem ten náraz bude tak slabý (pokud budeš opatrný), že s ním neudělá vůbec nic.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
A já tě vítám na našem fóru, doufám, že se ti tu bude líbit. Informujeme tu o mnohem víc věcech než je KSP. 

Ďakujem pekne za uvítanie a určite pozriem aj ďalšie vlákna, niečo som preletel a sú tam dobré zaujímavosti, konkrétne som mrkol seriál dobývanie vesmíru z vlastnej tvorby
Klobúk dole 

Děkuju 

OrasMi: Ahoj, vítám Tě. Možná bych ještě poradil, že pro citlivější ovládání RCS je dobré mít zapnutý CapsLock (nebo jinou klávesu, kteru si nastavíš v možnostech hry). Pak je celková manipulace jemnější (možná o tom víš a já radím zbytečně). A osobně bych možná kabinu pro záchranu vybavil nějakými žebříčky navíc, aby byla šance pro zachycení větší... pokud si nevěříš tolik v tom manévrování. Případně mě teď napadlo vytvořit nějakou "klec" 

Ludane nad niečím podobným som uvažoval, niečo ako klietku kde ho zovriem a tam už by sa mal chytiť nejakého rebríka a samozrejme šetriť rebríkmi netreba 
Inak som veľmi nepochopil tu radu ohľadne klávesy caps-lock. Keď zapnem RCS, vypnem motory, prepnem sa do módu dokovania tak to stačí, alebo je ešte možnosť zapnúť jemnejšie ovládanie RCS trysiek ako obyčajne?

Inak som veľmi nepochopil tu radu ohľadne klávesy caps-lock. Keď zapnem RCS, vypnem motory, prepnem sa do módu dokovania tak to stačí, alebo je ešte možnosť zapnúť jemnejšie ovládanie RCS trysiek ako obyčajne?
- NixCZ
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0
Tím, že zmáčkneš Caps-Lock, tak aktivuješ tzv. “Fine control mod„. Tím se ovládaní, jak translační, tak rotační, zjemní a ty budeš moct provádět manévry o hodně přesněji. Jinak pro translaci nemusíš přepínat do docking modu, ale můžeš použít klávesy “HNIJKL„.
OrasMi: NixCZ Ti to napsal naprosto přesně. Líp bych to nedokázal. Díky 

zdravím všechny, KSP jsem začal hrát před pár dny a hrozně mě to chytlo, bohužel nerozumím tolik té technické angličtině a spoustu věcí mi tam kvůli tomu uniká a spoustu otázek vzniká 
takže bych se rád zeptal:
1) dočetl jsem se že existují mody do hry zajímá mě jestli opravdu stojí za to si některé stáhnout a jestli vylepší prožitek ze hry
2) začínám si stavět první vesmírnou stanici a rád bych věděl jestli se dají moduly dohromady spojovat i jinak než jen přes docking port
3) předpokládejme že chci dostat nějaký objekt z oběžné dráhy (velitelský modul bez paliva s uvězněným kerbelánkem) můj postup co jsem použil byl že jsem vypravil novou raketu, nadockoval jsem se a namířil si to zpátky ke kerbelu, bohužel po úplném otevření padáků se nadockovaný modul se "zachráněným" kerbelánkem utrhl a tragicky se zřitíl
a mě zajímá jestli a jak se jde spojit s nějakým takovým modulem ve vesmíru aby se při přistání neutrhl
4)a prozatím nakonec mě zajímá jestli se dají stavět družice a které díly jsou k tomu potřeba a jestli to má nějaký efekt ve hře
děkuju za odpovědi

takže bych se rád zeptal:
1) dočetl jsem se že existují mody do hry zajímá mě jestli opravdu stojí za to si některé stáhnout a jestli vylepší prožitek ze hry
2) začínám si stavět první vesmírnou stanici a rád bych věděl jestli se dají moduly dohromady spojovat i jinak než jen přes docking port
3) předpokládejme že chci dostat nějaký objekt z oběžné dráhy (velitelský modul bez paliva s uvězněným kerbelánkem) můj postup co jsem použil byl že jsem vypravil novou raketu, nadockoval jsem se a namířil si to zpátky ke kerbelu, bohužel po úplném otevření padáků se nadockovaný modul se "zachráněným" kerbelánkem utrhl a tragicky se zřitíl

4)a prozatím nakonec mě zajímá jestli se dají stavět družice a které díly jsou k tomu potřeba a jestli to má nějaký efekt ve hře

děkuju za odpovědi

Vítám tě na našem fóru, jsem rád, že máme nového uživatele a doufám, že se Ti tu bude líbit.
1) S mody je to těžké. Některé jsou užitečné a dokonce i realistické, jiné naopak nereálné a hru zjednodušují. Záleží jakou cestou se chceš vydat. Jestli chceš mít hru jednodušší, sáhni po modech, které dávají třeba nesmyslně silné motory. Já dávám přednost módům, které jsou reálné i za cenu toho, že je to s nimi těžší. Třeba u Deadly reentry musíš používat tepelné štíty jinak shoříš, KW Rocketry přidává aerodynamické kryty a RemoteTech zase dává mnohem větší význam anténám - vypouštíš třeba komunikační satelity, abys mohl komunikovat se základnou.
2) Díly můžeš spojovat jen přes dokovací porty.
3) V tomhle případě bych doporučil udělat záchrannou misi - než by odstartovala, tak by z kabiny jeden kerbík vystoupil a zůstal na zemi. Pak bys přiletěl k zachraňované lodi, zachraňovaný kerbík by udělal výstup do volného kosmu a domanévroval k záchranné lodi, do které by nastoupil. Pak by se stačilo vrátit dolů.
4) Družice se stavět dají. Potřebuješ k tomu těla družic, která v kariéře odemkneš poměrně brzy - je to třeba koule, nebo kostka. Výhoda je jasná - družice jsou mnohem menší než pilotované lodě, tedy i lehčí a je tu i důvod psychologický - při selhání nemáš špatný pocit, že jsi chudáka kerbíka zabil
1) S mody je to těžké. Některé jsou užitečné a dokonce i realistické, jiné naopak nereálné a hru zjednodušují. Záleží jakou cestou se chceš vydat. Jestli chceš mít hru jednodušší, sáhni po modech, které dávají třeba nesmyslně silné motory. Já dávám přednost módům, které jsou reálné i za cenu toho, že je to s nimi těžší. Třeba u Deadly reentry musíš používat tepelné štíty jinak shoříš, KW Rocketry přidává aerodynamické kryty a RemoteTech zase dává mnohem větší význam anténám - vypouštíš třeba komunikační satelity, abys mohl komunikovat se základnou.
2) Díly můžeš spojovat jen přes dokovací porty.
3) V tomhle případě bych doporučil udělat záchrannou misi - než by odstartovala, tak by z kabiny jeden kerbík vystoupil a zůstal na zemi. Pak bys přiletěl k zachraňované lodi, zachraňovaný kerbík by udělal výstup do volného kosmu a domanévroval k záchranné lodi, do které by nastoupil. Pak by se stačilo vrátit dolů.
4) Družice se stavět dají. Potřebuješ k tomu těla družic, která v kariéře odemkneš poměrně brzy - je to třeba koule, nebo kostka. Výhoda je jasná - družice jsou mnohem menší než pilotované lodě, tedy i lehčí a je tu i důvod psychologický - při selhání nemáš špatný pocit, že jsi chudáka kerbíka zabil