OG-2 Mission 2

Souhrn misí, které odstartovaly pomocí technologií firmy SpaceX
Odpovědět
rhronza
Uživatel v podmínce
Uživatel v podmínce
Reputace: -19
Re: OG-2 Mission 2

Příspěvek od rhronza »

Elon Musk uvádí předpokládaný start Neděle 20:00. Jestli mám správné informace a dobře počítám, tak to bude naše Neděle 14:00 ?
https://twitter.com/elonmusk
„Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky.“ Albert Einstein.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

20:00 místního času je 2:00 času našeho. Jen mi tam nesedí "Sunday night"
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Podle článku na spaceflight101 by finální rozhodnutí o tom, zda se bude přistávat na pevnině, mělo padnout nejpozději 45 minut před startem.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
MaG
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 788
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Taky mi z toho vyšla až noc na pondělí, tak uvidíme, kdo a kdy se nevyspí :-) Podle našeho Agamemnóna to bude opravdu v noci na pondělí.. to zas budeme v práci vypadat.
rhronza
Uživatel v podmínce
Uživatel v podmínce
Reputace: -19

Příspěvek od rhronza »

Dugi píše:20:00 místního času je 2:00 času našeho. Jen mi tam nesedí "Sunday night"
Aha. :-D Správně se má těch 6 hodin přičíst (a já je chybně odečítal). Ještě že mám v Pondělí dovolenou :tlesk:
„Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky.“ Albert Einstein.
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Kontroloval jsem si to na SFN a startovat se dnes v noci nebude - až v noci z neděle na pondělí ve 2:29.
Obrázek

petrsida
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 3137

Příspěvek od petrsida »

Vidím to pro změnu na dlouhou noční šichtu, chodím spát ve dvě, tak si to protáhnu a už se na to fakt těším.
Navi
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 55

Příspěvek od Navi »

Taky už se nemůžu dočkat. Škoda, že to nevyšlo na dnešní noc. To by bylo daleko pohodovější.
Hlavně jsem zvědav jestli bude i přímý přenos z přistání, nebo se záběry budou postupně uvolňovat zase v řádu týdnů :|
DanHeřt
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 1

Příspěvek od DanHeřt »

Podle mě je přímý přenos docela pravděpodobný. Cape Canaveral se stejně bude hemžit kamerami, takže pokud se to nepovede, bude o tom svět vědět prakticky okamžitě.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"I reject your reality and substitute my"
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Poté, co se měnily informace o délce startovního okna - původně tři hodiny, pak jedna sekunda, tak nejnovější údaj hovoří o startovním okně dlouhém jednu minutu, což není žádná výhra, ale Falcon je ze startů k ISS zvyklý na okamžité startovní okno.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Mise“