Thaicom 6

Souhrn misí, které odstartovaly pomocí technologií firmy SpaceX
Odpovědět
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2777
Re: Falcon 9 v1.1

Příspěvek od Dugi »

Horní stupeň se satelitem jsou na dočasné parkovací dráze. Motor horního stupně se vypnul.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Navi
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 53

Příspěvek od Navi »

Jen se optám jestli se tentokrát bude první stupeň pokoušet o zbrzdění dopadu, nebo jako minule na to nebude mít palivo?
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Že se vám chce tady psát každých "10" vteřin. Já ten start vždycky hltám, že ani nevím o světě. Kochám se a nenechám si ujít jedinou informaci a dneska mi těch nějakých 50 minut přenosu uteklo v subjektivních desíti minutách. Pak zajdu sem a tady popsané tři stránky :lol:
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Nemo
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od Nemo »

Je dobře že se tu píše, já jsem na tom s nejsem s angličtinou úplně nejlíp, narozdíl od tebe, a tak člověk uvítá každou zprávu v rodném jazyce ;)
Milanek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0

Příspěvek od Milanek »

:tlesk: :palec nahoru: :klaní se: bude se ještě dneska restartovat nebo mam jit spat ?:-)
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2777

Příspěvek od Dugi »

Restart by měl proběhnout za pár desítek minut. ;) Druhý zážeh protáhne oběžnou dráhu tak, že apogeum bude ve výšce 90 000 km. ;)

Wopat: Je to hlavně pro neangličtináře. ;)

Navi: Pokud vím, tak zbrždění dopadu se dá očekávat až při startu s Dragonem. Pro lety na GTO je kapacita Falconu využitá na 100%.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Nemo píše:Je dobře že se tu píše, já jsem na tom s nejsem s angličtinou úplně nejlíp, narozdíl od tebe, a tak člověk uvítá každou zprávu v rodném jazyce ;)
Pravdu máš ;) Ale třeba něco jako "T-5" zvládne přeložit i opice :lol: Ale jo, je fajn, že si tady lidi můžou přečíst věci, které by jim jinak unikaly.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Pospíšil
Velezkušený znalec kosmonautiky
Velezkušený znalec kosmonautiky
Reputace: 11995

Příspěvek od Pospíšil »

Navi píše:Jen se optám jestli se tentokrát bude první stupeň pokoušet o zbrzdění dopadu, nebo jako minule na to nebude mít palivo?
To se přesně neví, ale vzhledem k tomu, že první stupeň má palivovou rezervu na pokrytí ztráty jednoho motoru, která tentokrát nebyla využita, dá se s úspěchem předpokládat, že alespoň jeden retro zážeh s prvním stupněm otestovali i tentokrát. Nedají se vyloučit ani oba zážehy, jako u startu SES8.
---

"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Nemo
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od Nemo »

Díky Dugi za pěkný opět komentář. Byla to paráda. Tak teď ještě Antares, byla by to parada hned tři nádherné starty z kraje roku ... všem hezký večer... a děkuji všem za společnost...
Navi
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 53

Příspěvek od Navi »

Pospíšil píše:
Navi píše:Jen se optám jestli se tentokrát bude první stupeň pokoušet o zbrzdění dopadu, nebo jako minule na to nebude mít palivo?
To se přesně neví, ale vzhledem k tomu, že první stupeň má palivovou rezervu na pokrytí ztráty jednoho motoru, která tentokrát nebyla využita, dá se s úspěchem předpokládat, že alespoň jeden retro zážeh s prvním stupněm otestovali i tentokrát. Nedají se vyloučit ani oba zážehy, jako u startu SES8.
Díky za odpověď. Jestli se o tom pak někde objeví nějaké info, tak určitě dejte někdo vědět. Protože mě nejvíc zajímá právě tohle. Už dlouho nebyl žádný test Grasshoppru, takže mám trošičku absťák ;-)

Jinak určitě se také přimlouvám k průběžnému dokumentování odpočítávání a startu.
Vždy když nestihnu přímo start, tak si to tu postupně pročítám a napjatě očekávám jak to dopadne :-)

Ještě jednou díky za kompletní info a dobrou noc.

Odpovědět

Zpět na „Mise“