Thaicom 6
Re: Falcon 9 v1.1
Horní stupeň se satelitem jsou na dočasné parkovací dráze. Motor horního stupně se vypnul.
Jen se optám jestli se tentokrát bude první stupeň pokoušet o zbrzdění dopadu, nebo jako minule na to nebude mít palivo?
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Že se vám chce tady psát každých "10" vteřin. Já ten start vždycky hltám, že ani nevím o světě. Kochám se a nenechám si ujít jedinou informaci a dneska mi těch nějakých 50 minut přenosu uteklo v subjektivních desíti minutách. Pak zajdu sem a tady popsané tři stránky 

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Je dobře že se tu píše, já jsem na tom s nejsem s angličtinou úplně nejlíp, narozdíl od tebe, a tak člověk uvítá každou zprávu v rodném jazyce 

Restart by měl proběhnout za pár desítek minut.
Druhý zážeh protáhne oběžnou dráhu tak, že apogeum bude ve výšce 90 000 km.
Wopat: Je to hlavně pro neangličtináře.
Navi: Pokud vím, tak zbrždění dopadu se dá očekávat až při startu s Dragonem. Pro lety na GTO je kapacita Falconu využitá na 100%.

Wopat: Je to hlavně pro neangličtináře.

Navi: Pokud vím, tak zbrždění dopadu se dá očekávat až při startu s Dragonem. Pro lety na GTO je kapacita Falconu využitá na 100%.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Pravdu mášNemo píše:Je dobře že se tu píše, já jsem na tom s nejsem s angličtinou úplně nejlíp, narozdíl od tebe, a tak člověk uvítá každou zprávu v rodném jazyce

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11995
To se přesně neví, ale vzhledem k tomu, že první stupeň má palivovou rezervu na pokrytí ztráty jednoho motoru, která tentokrát nebyla využita, dá se s úspěchem předpokládat, že alespoň jeden retro zážeh s prvním stupněm otestovali i tentokrát. Nedají se vyloučit ani oba zážehy, jako u startu SES8.Navi píše:Jen se optám jestli se tentokrát bude první stupeň pokoušet o zbrzdění dopadu, nebo jako minule na to nebude mít palivo?
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Díky Dugi za pěkný opět komentář. Byla to paráda. Tak teď ještě Antares, byla by to parada hned tři nádherné starty z kraje roku ... všem hezký večer... a děkuji všem za společnost...
Díky za odpověď. Jestli se o tom pak někde objeví nějaké info, tak určitě dejte někdo vědět. Protože mě nejvíc zajímá právě tohle. Už dlouho nebyl žádný test Grasshoppru, takže mám trošičku absťákPospíšil píše:To se přesně neví, ale vzhledem k tomu, že první stupeň má palivovou rezervu na pokrytí ztráty jednoho motoru, která tentokrát nebyla využita, dá se s úspěchem předpokládat, že alespoň jeden retro zážeh s prvním stupněm otestovali i tentokrát. Nedají se vyloučit ani oba zážehy, jako u startu SES8.Navi píše:Jen se optám jestli se tentokrát bude první stupeň pokoušet o zbrzdění dopadu, nebo jako minule na to nebude mít palivo?

Jinak určitě se také přimlouvám k průběžnému dokumentování odpočítávání a startu.
Vždy když nestihnu přímo start, tak si to tu postupně pročítám a napjatě očekávám jak to dopadne

Ještě jednou díky za kompletní info a dobrou noc.