Pochlubte se!
Re: Kerbal Space Program
A už mám aj jednostupňový raketoplán.
Po lete na orbitu mu zostane 100l v turbínach a 300l vo vesmírnom motore
Vyzerá podobne ako raketoplán čo som posto pred chvíľou, takže to tu nebudem zahlcovať obrázkami

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Dnes jsem zdolal nejtěžší cíl, jaký jsem si vytičil před třemi měsíci, když jsem začal KSP hrát. Postavil jsem obyvatelnou základnu na Munu. Samozřejmě postavil není ten správný výraz. Spíše jsem ji postavil ve VAB a na raketě dopravil na Mun. Samotné stavbě přecházely dvě mise pro její přípravu. První byla sonda na velmi nízké oběžné dráze kolem Munu, která hledala vhodné atraktivní místo pro stavbu. Druhý byl rover, který ve vybrané lokalitě přistál a vybral přesné místo. Měl jsem požadavky, aby místo bylo na přivrácené straně (jelikož má Mun vázanou rotaci s Kerbinem), bylo rovinaté, ale zároveň byla poblíž nějaká hora či pohoří.
Po nalezení vhodného místa začala ta nejtěžší část. Dopravit tam základnu. Jelikož se skládala z mnoha součástek hra se mi neuvěřitelně sekala, ač to normálně vůbec nedělá. Počítač reagoval na mé pokyny přibližně 3 sekundy a tak se raketa nedala vůbec řídit. Po několika pokusech jsem to vzdal a svěřil start MechJebu. Ten to zvládl bravůrně a z orbity už jsem to zvládl sám. I tak se hra celkem sekala. Před přistáním na Munu jsem hru pro jistotu uložil, kdyby náhodou. A dobře jsem udělal. První přistání proběhlo v pořádku, ale do prudkého kopce, netrefil jsem se k onomu roveru, který tam čekal. Správně jsem přistál až na čtvrtý pokus a tady je výsledek:

- Mun Base Alpha
Základna je třípatrová budova s jádrem v podobě kapsle pro tříčlennou posádku, nádrží a motory pro přistání. Skládá se ze 155 částí a kromě MechJebu a satelitu na střeše jde pouze o tovární díly. Na Kerbinu má hmotnost 39,8 t. Můžete vidět, že jsem použil opravdu vše, co se dalo
Budova má samozřejmě i interiér:

- pohled od kabiny směrem ven
Stálou posádku prozatím tvoří tři členové. Mám v plánu základnu rozšiřovat a kolem stavět menší podpůrné stavby a výzkumné stanice atd. Vše ale bude záležet na tom, jak se bude hra sekat. Protože i teď už to není úplně košér.
Po nalezení vhodného místa začala ta nejtěžší část. Dopravit tam základnu. Jelikož se skládala z mnoha součástek hra se mi neuvěřitelně sekala, ač to normálně vůbec nedělá. Počítač reagoval na mé pokyny přibližně 3 sekundy a tak se raketa nedala vůbec řídit. Po několika pokusech jsem to vzdal a svěřil start MechJebu. Ten to zvládl bravůrně a z orbity už jsem to zvládl sám. I tak se hra celkem sekala. Před přistáním na Munu jsem hru pro jistotu uložil, kdyby náhodou. A dobře jsem udělal. První přistání proběhlo v pořádku, ale do prudkého kopce, netrefil jsem se k onomu roveru, který tam čekal. Správně jsem přistál až na čtvrtý pokus a tady je výsledek:

- Mun Base Alpha
Základna je třípatrová budova s jádrem v podobě kapsle pro tříčlennou posádku, nádrží a motory pro přistání. Skládá se ze 155 částí a kromě MechJebu a satelitu na střeše jde pouze o tovární díly. Na Kerbinu má hmotnost 39,8 t. Můžete vidět, že jsem použil opravdu vše, co se dalo

- pohled od kabiny směrem ven
Stálou posádku prozatím tvoří tři členové. Mám v plánu základnu rozšiřovat a kolem stavět menší podpůrné stavby a výzkumné stanice atd. Vše ale bude záležet na tom, jak se bude hra sekat. Protože i teď už to není úplně košér.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
No tak to je bomba! 

- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
To je něco! 

No teda wopat... to je úžasné. Super práca. teda,,, tiež mám na Mune stanicu, dokonca pre 43 ľudí, ale nie je ani zďaleka tak úžasná ako táto tvoja.
A... ešte by som chcel pripomenúť súťaž vKSP ktorej koniec sanezadržateľne blíži. Niektorí z vás mi ešte neposlali výsledky. Pripomínam, že súťaž končí 30.11.2012 čiže o týždeň... Tak by som bol rád, ak by ste to pomaly všetci dokončili. Môj e-mail je [email protected]
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
To první vypadá jako Sojuz a to druhé nevím
. Ale vypadá to dobře 

- Greene
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
To druhé by mohl být Saljut... 

"Když jsem v kosmické lodi obletěl Zemi, viděl jsem, jak je naše planeta krásná. Lidé, chraňme a rozmnožujme tuto krásu, ale neničme ji!"Jurij Gagarin
Dnes jsem si taky udelal radost - kerbalizaci ME163, startuje z kolecek a pristava na lyze.
Povedl se tak ovladatelny ze jsem mu hned pridelal jeste prvni stupen a poslal ho na orbitu.

http://imgur.com/a/qxEYd#0
Povedl se tak ovladatelny ze jsem mu hned pridelal jeste prvni stupen a poslal ho na orbitu.

http://imgur.com/a/qxEYd#0
Naposledy upravil(a) mager42 dne 23.11.2012 21:31, celkem upraveno 2 x.