Vtípky a srandičky z kosmonautiky
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11995
Re: Vtípky a srandičky z kosmonautiky
Já ho neměl, ale pamatuju si ho celkem dobře. To bude ročník kolem 1985. 
Tou dobou jsem sjížděl kazety tímhle.

Tou dobou jsem sjížděl kazety tímhle.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
-
- VIP uživatel
- Reputace: 301
- Kontaktovat uživatele:
JO, jo, já jsem ho měl. To byl, myslím, polský výrobek, fungoval dobře, pouze občas byl schopen vcucnout celou pásku z kazety dovnitř. To se potom hodně těžko vytahovalaMeybe píše:Je tu někdo, kdo měl tento mono magič?

Za čas jsem ho vyměnil za stolní kazeťák světové značky TESLA...
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 735
Taky jsem ho měl, cca rok 1983/4 a byl to maďarský "šmejd"MilanSpace píše:JO, jo, já jsem ho měl. To byl, myslím, polský výrobek, fungoval dobře, pouze občas byl schopen vcucnout celou pásku z kazety dovnitř. To se potom hodně těžko vytahovalaMeybe píše:Je tu někdo, kdo měl tento mono magič?
Za čas jsem ho vyměnil za stolní kazeťák světové značky TESLA...

Maďarský výrobek byl Videoton, který když se zapnulo nahrávání z pásma CCIR, tak ho záměrně zarušoval. Tuhle super vychytávku, která měla zabránit záznamu západních rádií, ale dokázalo u nás pár neoficiálních elektroopravářů odstranit. 

byl to maďar a tady u nás se mu říkalo Potápěč, podle toho průzoru na kazetě který připomínal potápěčské brýle a "vodotěsně" vypadajících tlačítek. Já ho neměl, my s bráchou měli východoněmecký přístroj MIRA.
To s rušením při nahrávání asi nebyl úmysl, jen nějaká interference z předmagnetizace. Bylo to celkem běžné u kombinovaných přístrojů, radiomagnetofonů, obvykle to rušilo hlavně AM rozsahy. Mívalo to někde vzadu přepínač kterým se dala měnit předmagnetizační frekvence mazací hlavy a tak omezit rušení. Je možné že nějaká harmonická frekvence se mohla vyskytnout v pásmu CCIR a ve výrobě to prostě nikdo neřešil. Proč taky žejo, my měli své pásmo OIRT. Taky se vyskytly rádia co úplně v pohodě přijímaly letecké pásmo, přestože je to nejen jiná frekvence ale i jiný druh modulace.
To s rušením při nahrávání asi nebyl úmysl, jen nějaká interference z předmagnetizace. Bylo to celkem běžné u kombinovaných přístrojů, radiomagnetofonů, obvykle to rušilo hlavně AM rozsahy. Mívalo to někde vzadu přepínač kterým se dala měnit předmagnetizační frekvence mazací hlavy a tak omezit rušení. Je možné že nějaká harmonická frekvence se mohla vyskytnout v pásmu CCIR a ve výrobě to prostě nikdo neřešil. Proč taky žejo, my měli své pásmo OIRT. Taky se vyskytly rádia co úplně v pohodě přijímaly letecké pásmo, přestože je to nejen jiná frekvence ale i jiný druh modulace.
-
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 465
1982 - môj prvý "za vlastné" 
Ale zdroj mal tuším zabudovaný, nie trafák ako na fotke

Ale zdroj mal tuším zabudovaný, nie trafák ako na fotke

-
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 465

oni ešte snívať nezabudli

Porovnanie velkosti kozm. techniky so stavbami a budovami :
Společnost Blue Origin se nechtěla nechat zahanbit, a tak ihned po startu Falconu Heavy oznámila vývoj nové rakety New Shepard Heavy.

New Shepard Heavy je ale trošku zbytečný. V Blue Origin si mohli ušetřit práci a jednoduše dosáhnout orbity jako náklad Falconu Heavy.

Zdroj a další vtípky: http://www.elonx.cz/vikendove-vtipky-27 ... -nechytaj/

New Shepard Heavy je ale trošku zbytečný. V Blue Origin si mohli ušetřit práci a jednoduše dosáhnout orbity jako náklad Falconu Heavy.

Zdroj a další vtípky: http://www.elonx.cz/vikendove-vtipky-27 ... -nechytaj/
„Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky.“ Albert Einstein.