Cassini
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 745
Re: Cassini
Přátelé, tak je to 9 let, co úspěšně pristál Huygens na Titanu! Slavíme!
Tak to ten čas letí
Pre mňa je toto jedna z najväčších misii čo sa týka výzkumu planét sondami a to neznižuje ani fakt že to bola "párminútova" sonda
. Ja tak tajne dúfam že sa ešte dočkáme aj väčšej misie na Titan či iné mesiace plynných obrov.

"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
Tak ona byla planovana na par minut, sam konstrukter mluvil o ctyrech minutach (na povrchu) a nakonec jich bylo kolem 70ti!rexino píše:Tak to ten čas letíPre mňa je toto jedna z najväčších misii čo sa týka výzkumu planét sondami a to neznižuje ani fakt že to bola "párminútova" sonda
. Ja tak tajne dúfam že sa ešte dočkáme aj väčšej misie na Titan či iné mesiace plynných obrov.
Jako sam by jsem si na to nevzpomnel, ale rano jsem koukal na Vesmirny prukopnik - Titan. Pekna nahoda

Neuvěřitelné, jak ten čas letí. ESA už tehdy jasně ukázala, že její mise nebudou časté, nemusí trvat za každou cenu dlouho, ale že budou docela určitě přelomové. Nejvzdálenější přistání od Země budiž toho důkazem. 

- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
Ted mi Dugi doslo, ze to je ESA!Dugi píše:Neuvěřitelné, jak ten čas letí. ESA už tehdy jasně ukázala, že její mise nebudou časté, nemusí trvat za každou cenu dlouho, ale že budou docela určitě přelomové. Nejvzdálenější přistání od Země budiž toho důkazem.

Mimochodem, kontrolni otazka, Huygens je prvni... ktera je druha?
Jelikož je mise sondy nebo pouzdra Huygens ukončená, tak jsem si myslel, že není potřeba pro ni zakládat spešl vlákno. Těch pár příspěvků můžeme zařadit sem do vlákně o Cassini.
P.S. Té kontrolní otázce, přiznám se, nerozumím.
P.S. Té kontrolní otázce, přiznám se, nerozumím.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Když už se tady tak přetřásá Huygens, tak si trochu přihřeju polívčičku
Pokud jste náhodou nečetli jeden starší článek našeho blogu o Huygensově přistání, můžete tak učinit dnes a připomenout si tak událost tohoto výročí.

Pokud jste náhodou nečetli jeden starší článek našeho blogu o Huygensově přistání, můžete tak učinit dnes a připomenout si tak událost tohoto výročí.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
Psal jsi "nejvzdalenejsi" pristani, kontrolni otazka byla: ktere bylo druhe nejvzdalenejsi pristani na cizim objektu.Dugi píše: P.S. Té kontrolní otázce, přiznám se, nerozumím.
Samozrejme otazka pro vsechny

Naposledy upravil(a) Edemski dne 14.1.2014 18:17, celkem upraveno 1 x.
Jo tak, už chápu.
Já odpověď tuším, ale počkáme na ostatní
Jen pro kontrolu, jestli mířím správným směrem nenápadně naznačím pro Edemskiho - potvrď mi jestli mám pravdu. Má to souvislost s láskou?

Jen pro kontrolu, jestli mířím správným směrem nenápadně naznačím pro Edemskiho - potvrď mi jestli mám pravdu. Má to souvislost s láskou?