CRS-7 (SpX-7)
Re: CRS-7 (SpX-7)
Vítám tě u nás na fóru a doufám, že se ti tu bude líbit. 

- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Já bych tu teorii s uvolněným nákladem i posiloval. Nic lepšího by nás nemohlo potkat.
Klidně mne oslovujte Radim.
Tahle příčina by byla ta nejpřijatelnější,ale,že by byl špatně připevňen náklad(nebo nějaký díl z dokovaciho systému) v trunku,se mě moc nezdá.
Jinak ty ,,obláčky" plynu vidím už při překonávání nadzvukové rychlosti.
Ze záznamu startu SpaceX CRS-7 (YouTube) je vidět tryska motoru 2.stupně ve 2. minutě letu,a tam není vidět nic neobv yklého.Takže to vidím na problém v úseku
trunk- 2.stupeň.Nemám informace co se tam přesně nachází za součásti rakety,tak nechci to dále rozvíjet.
Jinak ty ,,obláčky" plynu vidím už při překonávání nadzvukové rychlosti.
Ze záznamu startu SpaceX CRS-7 (YouTube) je vidět tryska motoru 2.stupně ve 2. minutě letu,a tam není vidět nic neobv yklého.Takže to vidím na problém v úseku
trunk- 2.stupeň.Nemám informace co se tam přesně nachází za součásti rakety,tak nechci to dále rozvíjet.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
To jsi viděl tohle. Nic výjimečného.Toňas píše:Jinak ty ,,obláčky" plynu vidím už při překonávání nadzvukové rychlosti.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
No,není to úplně ono,něco podobného,ale ve srovnání s předchozími starty nějak moc intensivní a zrovna v místě trunk-2.stupeň.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11995
To co postnul Wopat je ukázka kondenzace vodních par v šikmé rázové vlně.Toňas píše:No,není to úplně ono,něco podobného,ale ve srovnání s předchozími starty nějak moc intensivní a zrovna v místě trunk-2.stupeň.
U raket to bývá při transsonických rychlostech vidět taky. Jestli míň nebo víc, to záleží na momentální vlhkosti vzduchu v dané výšce.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Díky za přesnou informací,tak nějak jsem o tom něco málo věděl.Přesto se mě to zdá neobvyklé.Ale dobře,dal to ne budu rozvíjet.
To je sice pěkná myšlenka, ale zaznamenaný vzrůst tlaku v nádrži LOX druhého stupně ji bohužel moc nepodporuje.fretka323 píše:Já bych tu teorii s uvolněným nákladem i posiloval. Nic lepšího by nás nemohlo potkat.

- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Že by nakonec heliové nádrže?
už jednou s nimi probém byl (na jaře start TurkmenAlem 52E)
už jednou s nimi probém byl (na jaře start TurkmenAlem 52E)
Pořád bych nezatracoval tu JPP zprávu o opravě nádrže kapalného kyslíku před startem místo její výměny.