Uhádněte, co je na obrázku
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Re: Uhádněte, co je na obrázku
Střeleno od boku, slepýma a se zavázanýma očima:
Mě to připomíná EPROMku s okýnkem pro mazání dat ultrafialovým světlem.
Mě to připomíná EPROMku s okýnkem pro mazání dat ultrafialovým světlem.
Klidně mne oslovujte Radim.
-
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 4
Jedná se o jedno z mých oblíbených témat.
-
- Znalec kosmonautiky
Kokám, že se to tu moc nepohnulo, posloužím malou nápovědou. Jedná se o rentgen, tohle mi padlo do oka právě proto, že to vypadá jako cubesat. Ještě dodám takové mlhavější pošťouchnutí, že zejména první tři odpovědi mají vždy tak trochu našlápnuto. Při hledání odpovědi lze narazit na nějaké zajímavé info.
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Tady se nic nehejbe, zřejmě nikdo nemůže nic najít. Ani já ne. asi by to chtělo nějakou nápovědu....
Indiáne, díky
E

E
Skúsim možno rontgenový spektrometer na nejakej sonde pri marse 

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
No já bych si zatipoval, že to je rentgenový spektrometr na Rosetě.
E

E
-
- Znalec kosmonautiky
Ajaj, jsem to tu docela zanedbal. Budiž omluvou už kdovíkolikátá letošní chřipka.
Jedná se o velmi blízkou budoucnost rentgenové astronomie, takže je to součást specializovaní sondy, ne přidružený experiment k jiné misi.
Pokud se chcete dát podat, řekněte, zdá se že jsem to přehnal. Nicméně si myslím že by to byla škoda, pokud prohrabete aktuální projekty z oboru musíte na to narazit, ale na Google Image to najít nejde, schválně jsem hledal něco co nejde jinak, dalo to docela fušku.
Jedná se o velmi blízkou budoucnost rentgenové astronomie, takže je to součást specializovaní sondy, ne přidružený experiment k jiné misi.
Pokud se chcete dát podat, řekněte, zdá se že jsem to přehnal. Nicméně si myslím že by to byla škoda, pokud prohrabete aktuální projekty z oboru musíte na to narazit, ale na Google Image to najít nejde, schválně jsem hledal něco co nejde jinak, dalo to docela fušku.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12035
Zdá se, že se nikdo nechytá ... chtělo by to další nápovědu, ať to trochu odsýpá, vzdávat se rozhodně nebudeme.indian22 píše:Ajaj, jsem to tu docela zanedbal. Budiž omluvou už kdovíkolikátá letošní chřipka.
Pokud se chcete dát podat, řekněte, zdá se že jsem to přehnal.

---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Nie je to rontgenovy polarimeter na Medzinarodnom rontgenovom observatoriu (IXO) ?
-
- Znalec kosmonautiky
Jedná se o naprosto reálný za nedlouho realizovaný projekt. Více už napsat nejde, i tohle je až až.
IXO to není, osobně pochybuji, že tahle větev se ještě kdy dočká realizace v původní podobě, to už se asi spíš dočkáme návratu ke kořenům v podobě nějaké reminiscence na XEUS.
http://www.astro.cz/clanky/kosmonautika ... smiru.html
Dávalo by to větší smysl i vzhledem k tomu, že NASA tuto technologii aktuálně hodlá testovat na cubesatech. Zdá se, že s VTAS to myslí vážně.
http://techport.nasa.gov/externalFactSh ... ctId=17383
IXO to není, osobně pochybuji, že tahle větev se ještě kdy dočká realizace v původní podobě, to už se asi spíš dočkáme návratu ke kořenům v podobě nějaké reminiscence na XEUS.
http://www.astro.cz/clanky/kosmonautika ... smiru.html
Dávalo by to větší smysl i vzhledem k tomu, že NASA tuto technologii aktuálně hodlá testovat na cubesatech. Zdá se, že s VTAS to myslí vážně.
http://techport.nasa.gov/externalFactSh ... ctId=17383