Uhádněte, co je na obrázku
- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
Re: Uhádněte, co je na obrázku
Myslim ze je cas na napovedy
- neni to aerodynamicky kryt
- neni to atomova hlavice (MIRV jsou vyrazne vic ostre na cumaku)
- je to navratove zarizeni
- neni to bricho navratoveho zarizeni
- neni to aerodynamicky kryt
- neni to atomova hlavice (MIRV jsou vyrazne vic ostre na cumaku)
- je to navratove zarizeni
- neni to bricho navratoveho zarizeni
- Meybe
- Reputace: 2327
Také to vyzkouším. Tipnu si. Nemohl by to být Vanguard 1, nebo jeho část? Sice neměl návratovou sekci, ale zůstal vystřelen opodál.
nejspíš v té horní špičce. Tak by se to dalo považovat jako návrat. Pak mě ještě napadá vrchní díl SRB, ale to už střílím od boku 

---------------
"Nejhezčí sny jsou ty, které se uskuteční."
"Nejhezčí sny jsou ty, které se uskuteční."
- Amper
ani jedno
Vzhledem k tomu, že návratový modul ESA vypadal trochu jinak, tak tipuju jeden z BORů.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12043
Hodně mi to připomíná nosový kužel X-15, ale ten to není. Pak jsem uvažoval o maketě X-20 Dyna Soar, ale ta to taky není. Byla ta věc vůbec v kosmu?
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Raul
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
V kosmu ta věc ani tak úplně nebyla, spíše se jednalo o suborbitální let s apogeem ve výšce 71km.
A k Dyna-Soar to má hodně blízko. Jelikož se jedná o suborbitální hypersonický demonstrátor v rámci jeho vývoje, pokračující i po zrušení programu X-20 v rámci projektu START.
Je to návratové vztlakové těleso ASSET-ASV 3 (Aerothermodynamic Elastic Structural Systems Environmental Tests - Aerothermodynamic Structural Vehicle) startující z SLC-17 na raketě Thor DSV2G-Delta (22.07.1964) a které je nyní vystaveno v Daytonském muzeu na Wright-Pattersonově letecké základně. Jediný ze 6-ti exemplářů, který se podařilo po úspěšném letu vylovit.

A k Dyna-Soar to má hodně blízko. Jelikož se jedná o suborbitální hypersonický demonstrátor v rámci jeho vývoje, pokračující i po zrušení programu X-20 v rámci projektu START.
Je to návratové vztlakové těleso ASSET-ASV 3 (Aerothermodynamic Elastic Structural Systems Environmental Tests - Aerothermodynamic Structural Vehicle) startující z SLC-17 na raketě Thor DSV2G-Delta (22.07.1964) a které je nyní vystaveno v Daytonském muzeu na Wright-Pattersonově letecké základně. Jediný ze 6-ti exemplářů, který se podařilo po úspěšném letu vylovit.

- Pospíšil
Hm, klobouk dolů Ravene, tohle vidím naprosto poprvé a neměl jsem o tom nejmenší tušení.
Dobrá hádanka Ampére, zase jsem se dozvěděl něco nového.
Toto vlákno mám opravdu rád - člověk si musí trochu namáhat mozkové závity a to nejen při hádání, ale i při přípravě hádanky a jako bonus se občas dozví něco, na co by možná nikdy nenarazil, nebo by to přešel bez povšimnutí.
Dobrý nápad kdo ho založil. Áá, mistr Vai....
Dobrá hádanka Ampére, zase jsem se dozvěděl něco nového.

Toto vlákno mám opravdu rád - člověk si musí trochu namáhat mozkové závity a to nejen při hádání, ale i při přípravě hádanky a jako bonus se občas dozví něco, na co by možná nikdy nenarazil, nebo by to přešel bez povšimnutí.
Dobrý nápad kdo ho založil. Áá, mistr Vai....

---
- Amper
Raven to dal dost presne takze jen pridam jeden odkaz o zajemce o vztlakova telesa http://www.liftingbody.net/ASSET.html
Raven dava i kdyz spousta lidi se pohybovala hodne blizko
Raven dava i kdyz spousta lidi se pohybovala hodne blizko
- Pospíšil
Moc pěkné, díky.Amper píše:... takze jen pridam jeden odkaz o zajemce o vztlakova telesa ttp://www.liftingbody.net/ASSET.html

---
- Raul
- Zkušený vesmírný badatel
- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]