Raketa SLS

Vše, co souvisí s raketami SLS a loděmi Orion
Odpovědět
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778
Re: Raketa SLS

Příspěvek od Dugi »

No vida, to je moc pěkné. Troufnu si říct, že kvůli takovéhle věcičce by jistě úpár sběratelů a fandů raekt rádo sáhlo do kapsy. :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Tim píše:Tak jsem se konečně dostal k výrobě modelu rakety SLS v měřítku 1:500
Moc pěkné. Budeš tomu dávat nějakou barvu? V tomhle stavu bys to mohl poskytnout NASA pro zkoušky v aerodynamickém tunelu ;)
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Moc pěkné!
Klidně mne oslovujte Radim.
Tim
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0

Příspěvek od Tim »

Dugi, fretka23 -> Děkuju 8-)

Wopat -> Děkuji, no, zatím jsem o barvě neuvažoval - jednak je to z duralu, tak bych to musel zřejmě stříknout ještě něčím před barvou, aby se nesloupala, ale jinak si myslím, že je to pěkné tak, jak to je teď

- :-D Myslím, že by se to v aerodynamickém tunelu rozlítlo na jednotlivé části :D, ty SRB bloky a i dolní 4 motory jsou tam jenom zaražené, vzhledem v velikosti bych tam nedostal ani závit M3, navíc je to dosti nepřesné. Mít tak CNCčko, to bych si pískal, jednak bych to dělal 5x kratší dobu a jednak by to alespoň bylo přesné 8-)
Edemski
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 735

Příspěvek od Edemski »

Tim píše:Zdravím,

Tak jsem se konečně dostal k výrobě modelu rakety SLS v měřítku 1:500 (Jak jsem se zde na začátku ledna poptával o dokumentaci). PC model jsem nakonec nedělal, ale třeba si ho v budoucnu ještě nakreslím. Z časových důvodů jsem se k tomu dříve bohužel nedostal.

- Soustružil jsem to spíš odhadem od oka, ale myslím, že se to vcelku zdařilo, kdyby někdo měl zájem, může nakouknout viz

http://utaes.wz.cz/!/SLS3.jpg 8-)
Fayne těžítko! :palec nahoru:
Tim
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0

Příspěvek od Tim »

Edemski - :-D, přesně 109.11gramu
JHošek
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 1101

Příspěvek od JHošek »

Očekávané události ve druhém čtvrtletí 2015

- 8. dubna se má na zkušebním standu A-1 ve Stennis Space Center uskutečnit druhý zážehový test vývojového motoru RS-25 č.0525

- dokončení rekonstrukce člunu Pegasus pro přepravu prvních stupňů rakety SLS, původně anoncované na březen, má nyní termín 15. května. Následně má být Pegasus 20. května přemístěn do Stennis Space Center a 26. června má být dokončena instalace jeho vybavení

- bude se pracovat na problému s vyrovnáním 50 metrů vysokého zařízení Vertical Assembly Center pro třecí svařování prvních stupňů rakety SLS v Michoud Assembly Facility a očekává se, že bude plně funkční ve druhé polovině června
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

První pracovní plošina pro raketu SLS dorazila k hale VAB.

http://www.nasa.gov/feature/first-work- ... ace-center
indian22
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 4

Příspěvek od indian22 »

Americká vláda vyhlašuje soutěž pro školy na nové jméno rakety SLS a hlavně celého programu SLS-Orion.

http://spaceflightnow.com/2015/05/03/ne ... lawmakers/
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Když vidím současný americký program, který stanovil Obama, tak trefný název pro raketu by byl "Nevíme, co s ní", pro Orion "Nevíme, kam ho vyslat" a pro celý program "Nemáme žádný cíl" . Škoda, s tímhle hardwarem by se dalo dělat věcí, jen chtít. :(

Odpovědět

Zpět na „Program Artemis“