O hře
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Re: O hře
Máš pravdu s tou atmosférou. Ale nejde o to, jestli je ten kus označen jako Debris nebo Unknown. V atmosféře všechny objekty zanikají až pod určitou výšku (bohužel). Nelze tedy spoléhat na to, že se jim lehce sníží orbita a oni začnou sami brzdit a vzduch. K tomu je potřeba, jak jsi psal, být přepnutý do ovládání toho konkrétního kusu a počkat až spadne. A co se týče letu k Debris/Unknown nebo čemukoliv jinému není potřeba ho nastavovat jako cíl. To je ulehčující vymoženost poslední verze a já ji téměř vůbec nepoužívám, jelikož už mám najetý svůj postup.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- Wopat
- Kosmonaut
Veselé Vánoce s uváženým hraním nejoblíbenější hry a Šťastný Nový rok plný úspěšných misí a minima havárií a výbuchu Vám všem, fanatickým milovníkům KSP, přeje Wopat

- Wopat
- Kosmonaut
Novinky v 0.18.2
Čekal jsem, že v této aktualizaci dojde pouze k odstranění několika bugů. Čeká nás ale o trochu více...
- odstranění několika chyb ve hře
- dva nové tutoriály pro let a konstrukci
- nový scénář s orbitální stanicí
- nové tlačítko v hlavním menu pro přístup na Kerbal Space Port
- dvě nové skladby pro hru ve vesmíru a jedna pro hru ve VAB nebo v hangáru
a pozooor....
- nová trpasličí planetka!!!
Tato planetka se jmenuje Eeloo a dostat se k ní bude určitě docela složité. Nachází se až za planetou Jool, má vysoce excentrickou dráhu a také sklon k ekliptice. Díky těmto dvěma parametrům by se její dráha dala přirovnat k dráze Pluta, jelikož i Eeloo se na čas dostává blíže ke Slunci než Jool. Na opačné straně orbity je ale za dráhou tohoto plynného obra celkem daleko. Planetka je zamrzlá, ledová a vypadá moc pěkně. Její povrch je podobný povrchu Europy.
- odstranění několika chyb ve hře
- dva nové tutoriály pro let a konstrukci
- nový scénář s orbitální stanicí
- nové tlačítko v hlavním menu pro přístup na Kerbal Space Port
- dvě nové skladby pro hru ve vesmíru a jedna pro hru ve VAB nebo v hangáru
a pozooor....
- nová trpasličí planetka!!!

Tato planetka se jmenuje Eeloo a dostat se k ní bude určitě docela složité. Nachází se až za planetou Jool, má vysoce excentrickou dráhu a také sklon k ekliptice. Díky těmto dvěma parametrům by se její dráha dala přirovnat k dráze Pluta, jelikož i Eeloo se na čas dostává blíže ke Slunci než Jool. Na opačné straně orbity je ale za dráhou tohoto plynného obra celkem daleko. Planetka je zamrzlá, ledová a vypadá moc pěkně. Její povrch je podobný povrchu Europy.
- Wopat
- Kosmonaut
Nevím jak vy, ale já jsem si myslel, že u solárních panelů ve hře nemá vliv na jejich efektivitu vzdálenost od Kerbolu. Naštěstí to však není pravda! Poslal jsem sondu k Moho a zjistil jsem, že na oběžné dráze této malé planety solární panely vyrábějí přibližně 8x více elektrické energie než na oběžné dráze Kerbinu. 

- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Díky za tip. 

U Joolu na provoz sondy staci bohate vykon malych rozkladacich panelu, je tam polovicni oproti vykonu u Kerbinu. Pro provoz iontoveho motoru uz to ale neni nic moc. Udelal jsem testovaci let ke slunci a okolo Joolu pro gravitacni urychleni na opusteni Kerbolu A vysledek je ze ve vzdalenosti 166 Mil. Km uz je vykon pouze 10-tina. Sonde to na provoz ale stale bohate staci. A ve vzdalenosti 1,6 Mil. Km je to 10-ti nasobek.
Puvodne jsem to planoval na dve mise ale paliva bylo dost a Jool ve vyhodne pozici tak to krasne vyslo.

Puvodne jsem to planoval na dve mise ale paliva bylo dost a Jool ve vyhodne pozici tak to krasne vyslo.