Pochlubte se!
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 1
Re: Pochlubte se!
Pekna,
jestli jsi pristaval rucne s takovouhle svickou tak to smekam. Ja jsem na pristavani hrozne levej, tak pouzivam MechJeba. Jinak bych doporucoval vzit si priklad z apolla a delat dvoustupnovej lander. Stejne tam budes chtit mit vedecky pristroje, a ty nema smysl tahat sebou zpatky.
jestli jsi pristaval rucne s takovouhle svickou tak to smekam. Ja jsem na pristavani hrozne levej, tak pouzivam MechJeba. Jinak bych doporucoval vzit si priklad z apolla a delat dvoustupnovej lander. Stejne tam budes chtit mit vedecky pristroje, a ty nema smysl tahat sebou zpatky.
Díky, jojo přistával jsem ručně v rychlosti 0,7m/s při dosednutí. Módy ani žádné pluginy nemám. Protože to by mi dal procesor pěstí
jinak co se týče vědeckých přístrojů a tomu podobných součástek. Určitě to v plánu je. Jen musím teďka zkusit dostat tam kerbíky a zase domů. Pak se učit efektivně létat sem a tam
dokud to nebude ono.. Jo a jinak teda, pak jít na ostro do kariéry. Toto je sandbox
rozkoukávám se znovu a znovu...

Aktuálně se seznamuji s KSP
Pracuji na malém projektu o hře KSP www.kerbonauti.eu
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 1
Stahni si mechjeb nebo engeneer redux. Ja myslim ze na prociku kapat nebudes, spis na pameti a grafice. Tyhle pluginy nejsou narocny a daj ti uzasnou vec, a to tabulku deltaV na jednotlivy stupne. Jinak porad budes delat zbytecne predimenzovany moduly. Z munu se da dostat s miniaturni raketkou.
- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Jebediah: a máš na té kabině landeru návratový štít? Nebo chceš při návratu při návratu letět něčím jiným?
Tahle kabina vstup do atmosféry asi nepřežije.
Tahle kabina vstup do atmosféry asi nepřežije.
Tepelný štít tam je.. ale občas se stane, že dekaplér se nezobrazí správně. Ale je tam..
Tak jak jsem psal předtím. Tak dnes 30.9 ve 3:00 odstartovala raketa Czechia Mk.1 z Munu zpět na Kerbin. Vše probíhalo podle plánu. Zážehy s minimem paliva, dobíjení elektřiny, žádné poškození. Ale bohužel, při vstupu do atmosféry a i když se snížila rychlost na cca 1 000 m/s se z nepochopitelných důvodů utrhly padáky a modul se zřítil volným pádem do oceánu. Po prohlédnutí předchozích fotografií jsem si všiml, že ikona padáků byla modře zbarvena, což znamenalo aktivaci padáků. (teda alespoň si to myslím) Bohužel toto bylo již na Munu a já si toho nevšiml, musela nastat chyba při startu z kerbinu. Ale i přes to se nevzdám a budu testovat raketu i nadále.
První fotografie je při opuštění gravitačního pole Munu:

Druhá fotografie zobrazuje zážeh, který proběhl v pořádku (dokonce jsem měl zbytek paliva na brzdění u Kerbinu):

Poslední fotografie je po oddělení rakety s modulem a asi 10 s před utržením padáků (rychlost byla posléze cca 1 000m/s):

První fotografie je při opuštění gravitačního pole Munu:

Druhá fotografie zobrazuje zážeh, který proběhl v pořádku (dokonce jsem měl zbytek paliva na brzdění u Kerbinu):

Poslední fotografie je po oddělení rakety s modulem a asi 10 s před utržením padáků (rychlost byla posléze cca 1 000m/s):

- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Jebediah: u padáku se dá nastavit i otevření až ve vyšším atmosférickém tlaku, já používám 0,50+ (obvykle 0,6) a výšku otevření - tu to chce alespoň 1000m+
Pak to šlape bezpečně... Dokonce i když padáky otevřeš ještě na orbitě nebo v plamenech návratu...
Můj pokus o Sojuz IV.

Jer to v kariéře, takže jsem musel použít solární panely...

Pak to šlape bezpečně... Dokonce i když padáky otevřeš ještě na orbitě nebo v plamenech návratu...

Můj pokus o Sojuz IV.

Jer to v kariéře, takže jsem musel použít solární panely...

Hezká práce
já jsem vypustil na orbitu ve výšce 89 km Ap a 86 km Pe LSatelit
aneb učím se precizní práce s orbitou.

Zelené Právo hlásí úspěšný návrat kerbonautů z Duny.
Původně na orbitě kolem Kerbinu čekalo na svou příležitost pouze Dvojče (raketa nesoucí DunaChod a DunaSondu), ale než nastal vhodný čas k odletu, postupně se mise k Duně rozrostla na 4 rakety.
Ke Dvojčeti přibyla DSS (DunaSpaceStation), DunaLander a posádka v modulu Orin.
Fotodokumentace včetně popisků: http://lberan.rajce.idnes.cz/Mise_Duna#
Na poznámky typu "předimenzovaná raketa" odpovídám: "zásoba paliva na orbitě Duny díky níž jsem nemusel přistávat s posádkou pouze na Duně, ale mohl jsem se kouknout i na Ike"
(Výsledek po návratu 8122 věd. bodů - a to jsem nechal ještě nějaké palivo na DSS)
Původně na orbitě kolem Kerbinu čekalo na svou příležitost pouze Dvojče (raketa nesoucí DunaChod a DunaSondu), ale než nastal vhodný čas k odletu, postupně se mise k Duně rozrostla na 4 rakety.
Ke Dvojčeti přibyla DSS (DunaSpaceStation), DunaLander a posádka v modulu Orin.
Fotodokumentace včetně popisků: http://lberan.rajce.idnes.cz/Mise_Duna#
Na poznámky typu "předimenzovaná raketa" odpovídám: "zásoba paliva na orbitě Duny díky níž jsem nemusel přistávat s posádkou pouze na Duně, ale mohl jsem se kouknout i na Ike"

(Výsledek po návratu 8122 věd. bodů - a to jsem nechal ještě nějaké palivo na DSS)
Len som si zo srandy postavil robotickú sondu na oblet minmusu a nakoniec som na ňom so sondou pristál ako s landerom
A nosič...

A nosič...

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."