Pochlubte se!
Re: Pochlubte se!

tohle je SSTO pravém slova smyslu

Ehm, co máš proti rapier motorům? hybridní proudoví motor existuje, viz výše.Alfik píše: O motorech Napier ani nemluvě![]()
- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Podstatu? Myslíš, že má SSTO jako šetřit peníze? Jediným důvodem pro vznik toho monstra byl dotaz, který jsem položil sám sobě, jestli dokážu postavit SSTO bez použití jet motorů (které jinak normálně používám) a jen ze základních dílů.
A co na Scott Manley?
A co na Scott Manley?
Ano správně SSTO má šetřit peníze, protože se jeho části nebudou odhazovat a nebudou nenávratně zničený, má vystoupat na oběžnou dráhu provést úkon a přistát zpátky na zem. A vzhledem k tomu, že proudový motory maj mnohem menší spotřebu, než raketové, je lepší nabrat pomalu výšku a rychlost s použitím kyslíku v atmosféře. a až nebude tak začít spotřebovávat kyslík kterej si veze sebou. Ono se dá ve velké výšce letět hodně rychle, několim maců a rychlost k dosažení oběžný dráhy je 7400m/s což už o tolik moc neni, proto je zbytečný plýtvat okysličovadlem už od začátku startu, ale jak jsem psal, máš SSTO.
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3

Tak. Základy munární základny položeny. Rover a první posádka jsou tam. Za chvíli k nim dorazí nákladní loď, se vším co bude potřeba k vybudování základní infrastruktury. Jen ten rover s jeřábem mohl být větší :/

Klidně mne oslovujte Radim.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Expedice k trpasličí planetě Dres úspěšně pokračuje. Na okraj velkého kráteru byl vysazen robotický lander.

Na druhé straně planety byla vysazena základna s průzkumným roverem. Základna se nachází v hornatém terénu 6 km jihozápadně od obrovského kaňonu. Hornatá oblast plná velkých kaňonů skýtá mnohá zajímavá zákoutí k prozkoumání. To bude úkolem průzkumného roveru.

Rover s dvoučlennou posádkou jako první vyrazil rovnou k největšímu kaňonu v oblasti a v celé planetární soustavě. Je necelé dva kilometry hluboký a jeho severní i jižní stěny jsou téměř kolmé. Ze západu i z východu se však dá do kaňonu bezpečně sestoupit. I tak ale rover musel místy překonávat svahy se sklonem až 40°.

Na druhé straně planety byla vysazena základna s průzkumným roverem. Základna se nachází v hornatém terénu 6 km jihozápadně od obrovského kaňonu. Hornatá oblast plná velkých kaňonů skýtá mnohá zajímavá zákoutí k prozkoumání. To bude úkolem průzkumného roveru.

Rover s dvoučlennou posádkou jako první vyrazil rovnou k největšímu kaňonu v oblasti a v celé planetární soustavě. Je necelé dva kilometry hluboký a jeho severní i jižní stěny jsou téměř kolmé. Ze západu i z východu se však dá do kaňonu bezpečně sestoupit. I tak ale rover musel místy překonávat svahy se sklonem až 40°.

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Fakt se ti povedl ten rover. V KSP vytváříš fakt úžasné vypadající věci 

Klidně mne oslovujte Radim.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Fakt? Díky moc
Původně jsem chtěl, aby ten rover měl 8 kol, jenže jsem je kvůli tvaru trupu nedokázal dát do jedné řady, aby to bylo konstrukčně jednoduché a zároveň pohledné.

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Předvádíte tu všichni krásné výkony a všem moc gratuluji k úspěchům.
Po dlouhé době jsem se rozhodl přispět i já se svou troškou.
Zelené právo
Pára nad Kerbolem
Inženýr Ivan Kermanin z ústavu pro letectví a kosmonautiku informoval nedávno o úspěchu, který dosáhla sonda Kerbol-2. Podařilo se jí přiblížit k naší hvězdě Kerbolu natolik, až se vypařila. Spolu s ní se vypařilo i 2,5 miliardy Krublů, které investovala naše vesmírná agentura právě do jejího vývoje.
Kerbol-2

Kraken lapen
Podnikli jsme kombinovanou misi do soustavy Joolu, kdy byly vyslány nezávisle na sobě dvě posádky ve dvou PlanetTransporterech-1 s přistávacími moduly. Posádka, která přiletěla k Joolu dříve, prozkoumala povrch dvou měsíců. Na jednom z nich (Bop) našla tělo vesmírného Krakena. Po zevrubném průzkumu jsme došli ke zjištění, že je naprosto nevhodný pro výrobu paliva a vodka se z něj pálit taky nedá...

Nové SSTO
Pro dopravu kerbonautů na oběžnou dráhu Kerbinu používáme mimo jiné i modernizované letouny SSTO verze 2 a 4. Jedním z nich se samozřejmě svezl i veterán vesmírných letů Jurij Kermanin. O svém zážitku nám sdělil: "Tak samozřejmě, je to příjemný pocit. Člověk se sveze první třídou na orbitu. Ale starým zlatým časům se to nevyrovná."
SSTO-2 a SSTO-4 u tankovací stanice

Opět na MUN?
Po úspěchu Kínských soudruhů a jejich Kefritovém ušáku, ale i po vzoru jiných vesmýrných agentur, jsme se opět vrátili na povrch Munu. Munochod poslední generace je vlastně rover, základna a nákladní vůz v jednom. Tomu odpovídá i jeho mohutná konstrukce. Pohodlí pro 3 člennou posádku zajišťuje plně vybavený obytný prostor obsahující i stolek na ping pong (vzhledem k nízké gravitaci se hraje s olověnými míčky). V případě potřeby však dokáže vozítko pojmout až 6 kerbonautů + 4 na sedačky v nákladním prostoru.
Inženýr Ivan Kermanin nám k tomu řekl: "Chtěli jsme zkusit něco, co jsme chtěli zkusit už dávno. Tak jsme to zkusili. Za zkoušku to stálo."

Více obrázků na http://imgur.com/a/9NyaH
Po dlouhé době jsem se rozhodl přispět i já se svou troškou.
Zelené právo
Pára nad Kerbolem
Inženýr Ivan Kermanin z ústavu pro letectví a kosmonautiku informoval nedávno o úspěchu, který dosáhla sonda Kerbol-2. Podařilo se jí přiblížit k naší hvězdě Kerbolu natolik, až se vypařila. Spolu s ní se vypařilo i 2,5 miliardy Krublů, které investovala naše vesmírná agentura právě do jejího vývoje.
Kerbol-2

Kraken lapen
Podnikli jsme kombinovanou misi do soustavy Joolu, kdy byly vyslány nezávisle na sobě dvě posádky ve dvou PlanetTransporterech-1 s přistávacími moduly. Posádka, která přiletěla k Joolu dříve, prozkoumala povrch dvou měsíců. Na jednom z nich (Bop) našla tělo vesmírného Krakena. Po zevrubném průzkumu jsme došli ke zjištění, že je naprosto nevhodný pro výrobu paliva a vodka se z něj pálit taky nedá...

Nové SSTO
Pro dopravu kerbonautů na oběžnou dráhu Kerbinu používáme mimo jiné i modernizované letouny SSTO verze 2 a 4. Jedním z nich se samozřejmě svezl i veterán vesmírných letů Jurij Kermanin. O svém zážitku nám sdělil: "Tak samozřejmě, je to příjemný pocit. Člověk se sveze první třídou na orbitu. Ale starým zlatým časům se to nevyrovná."
SSTO-2 a SSTO-4 u tankovací stanice

Opět na MUN?
Po úspěchu Kínských soudruhů a jejich Kefritovém ušáku, ale i po vzoru jiných vesmýrných agentur, jsme se opět vrátili na povrch Munu. Munochod poslední generace je vlastně rover, základna a nákladní vůz v jednom. Tomu odpovídá i jeho mohutná konstrukce. Pohodlí pro 3 člennou posádku zajišťuje plně vybavený obytný prostor obsahující i stolek na ping pong (vzhledem k nízké gravitaci se hraje s olověnými míčky). V případě potřeby však dokáže vozítko pojmout až 6 kerbonautů + 4 na sedačky v nákladním prostoru.
Inženýr Ivan Kermanin nám k tomu řekl: "Chtěli jsme zkusit něco, co jsme chtěli zkusit už dávno. Tak jsme to zkusili. Za zkoušku to stálo."

Více obrázků na http://imgur.com/a/9NyaH
- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Pěkné...
Já jsem se pro změnu pustil do zkoušky nové (už jedenácté) verze módu Tantares...
Pro začátek klasika

Já jsem se pro změnu pustil do zkoušky nové (už jedenácté) verze módu Tantares...
Pro začátek klasika

Mám dotaz hrajete kariéru nebo sandbox. Díky