Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
firstik
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od firstik »

:D SSTO to sice je, ale asi jsi nepochopil podstatu. http://en.wikipedia.org/wiki/Single-stage-to-orbit
tohle je SSTO pravém slova smyslu
Obrázek
Alfik píše: O motorech Napier ani nemluvě :D
Ehm, co máš proti rapier motorům? hybridní proudoví motor existuje, viz výše.
kopapaka
Zkušený vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od kopapaka »

Podstatu? Myslíš, že má SSTO jako šetřit peníze? Jediným důvodem pro vznik toho monstra byl dotaz, který jsem položil sám sobě, jestli dokážu postavit SSTO bez použití jet motorů (které jinak normálně používám) a jen ze základních dílů.

A co na Scott Manley?
firstik
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od firstik »

Ano správně SSTO má šetřit peníze, protože se jeho části nebudou odhazovat a nebudou nenávratně zničený, má vystoupat na oběžnou dráhu provést úkon a přistát zpátky na zem. A vzhledem k tomu, že proudový motory maj mnohem menší spotřebu, než raketové, je lepší nabrat pomalu výšku a rychlost s použitím kyslíku v atmosféře. a až nebude tak začít spotřebovávat kyslík kterej si veze sebou. Ono se dá ve velké výšce letět hodně rychle, několim maců a rychlost k dosažení oběžný dráhy je 7400m/s což už o tolik moc neni, proto je zbytečný plýtvat okysličovadlem už od začátku startu, ale jak jsem psal, máš SSTO.
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Tak. Základy munární základny položeny. Rover a první posádka jsou tam. Za chvíli k nim dorazí nákladní loď, se vším co bude potřeba k vybudování základní infrastruktury. Jen ten rover s jeřábem mohl být větší :/
Klidně mne oslovujte Radim.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Expedice k trpasličí planetě Dres úspěšně pokračuje. Na okraj velkého kráteru byl vysazen robotický lander.

Na druhé straně planety byla vysazena základna s průzkumným roverem. Základna se nachází v hornatém terénu 6 km jihozápadně od obrovského kaňonu. Hornatá oblast plná velkých kaňonů skýtá mnohá zajímavá zákoutí k prozkoumání. To bude úkolem průzkumného roveru.

Rover s dvoučlennou posádkou jako první vyrazil rovnou k největšímu kaňonu v oblasti a v celé planetární soustavě. Je necelé dva kilometry hluboký a jeho severní i jižní stěny jsou téměř kolmé. Ze západu i z východu se však dá do kaňonu bezpečně sestoupit. I tak ale rover musel místy překonávat svahy se sklonem až 40°.

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Fakt se ti povedl ten rover. V KSP vytváříš fakt úžasné vypadající věci ;)
Klidně mne oslovujte Radim.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Fakt? Díky moc :) Původně jsem chtěl, aby ten rover měl 8 kol, jenže jsem je kvůli tvaru trupu nedokázal dát do jedné řady, aby to bylo konstrukčně jednoduché a zároveň pohledné.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
ludan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ludan »

Předvádíte tu všichni krásné výkony a všem moc gratuluji k úspěchům.
Po dlouhé době jsem se rozhodl přispět i já se svou troškou.
Zelené právo
Pára nad Kerbolem
Inženýr Ivan Kermanin z ústavu pro letectví a kosmonautiku informoval nedávno o úspěchu, který dosáhla sonda Kerbol-2. Podařilo se jí přiblížit k naší hvězdě Kerbolu natolik, až se vypařila. Spolu s ní se vypařilo i 2,5 miliardy Krublů, které investovala naše vesmírná agentura právě do jejího vývoje.
Kerbol-2

Kraken lapen
Podnikli jsme kombinovanou misi do soustavy Joolu, kdy byly vyslány nezávisle na sobě dvě posádky ve dvou PlanetTransporterech-1 s přistávacími moduly. Posádka, která přiletěla k Joolu dříve, prozkoumala povrch dvou měsíců. Na jednom z nich (Bop) našla tělo vesmírného Krakena. Po zevrubném průzkumu jsme došli ke zjištění, že je naprosto nevhodný pro výrobu paliva a vodka se z něj pálit taky nedá...

Nové SSTO
Pro dopravu kerbonautů na oběžnou dráhu Kerbinu používáme mimo jiné i modernizované letouny SSTO verze 2 a 4. Jedním z nich se samozřejmě svezl i veterán vesmírných letů Jurij Kermanin. O svém zážitku nám sdělil: "Tak samozřejmě, je to příjemný pocit. Člověk se sveze první třídou na orbitu. Ale starým zlatým časům se to nevyrovná."
SSTO-2 a SSTO-4 u tankovací stanice

Opět na MUN?
Po úspěchu Kínských soudruhů a jejich Kefritovém ušáku, ale i po vzoru jiných vesmýrných agentur, jsme se opět vrátili na povrch Munu. Munochod poslední generace je vlastně rover, základna a nákladní vůz v jednom. Tomu odpovídá i jeho mohutná konstrukce. Pohodlí pro 3 člennou posádku zajišťuje plně vybavený obytný prostor obsahující i stolek na ping pong (vzhledem k nízké gravitaci se hraje s olověnými míčky). V případě potřeby však dokáže vozítko pojmout až 6 kerbonautů + 4 na sedačky v nákladním prostoru.
Inženýr Ivan Kermanin nám k tomu řekl: "Chtěli jsme zkusit něco, co jsme chtěli zkusit už dávno. Tak jsme to zkusili. Za zkoušku to stálo."

Více obrázků na http://imgur.com/a/9NyaH
kopapaka
Reputace: 2

Příspěvek od kopapaka »

Pěkné... :palec nahoru:

Já jsem se pro změnu pustil do zkoušky nové (už jedenácté) verze módu Tantares...
Pro začátek klasika :-D

Harpi
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Harpi »

Mám dotaz hrajete kariéru nebo sandbox. Díky

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“