SpX-DM1
Re: SpX-DM1
Kdybys k tomu dodal nejakou relevantni odpoved na otazku, proc ne. Takovouhle buzeraci si strc nekam.RiMr píše:Furt nemůžu uvěřit tomu, že nejde o renderované video
Zatím to vypadá na velký smutek v Roskosmosu. Ne, že by na tom záleželo.
Vidím, že Dragon používá LIDAR. Používá to i někdo jiný? Vlastně, dokuje někdo jiný než Rusové a teď CD automaticky?
EDIT - nebo jde o LIDAR na ISS?
to JardaX - já jsem to myslel jako jemné přátelské upozornění (které bych já v podobném případě uvítal) na pro tech. web ostudnou hrubku (nevím, odkdy je I vedle Y aby šlo o překlep v tom slova smyslu). A místo abys řekl OK nebo nic, tak to ještě útočně rozšlapáváš. Tímto je pro mě tato broskvovina vyřízena.
A budes se divit, i kdyz mam QWERTY klavesnici a mam Y a I skoro vedle, preklep neni jen o tom ze se netrefis, ale obcas v rychlosti napises naprostou kravinu. To se stava.
Kdybych ja tady mel prudit kazdou hrubku a neshodu podmetu s prisudkem, coz me extremne vytaci, nedelal bych nic jinyho. Kdyz k tomu nemam jinak co rict, nevidim v tom smysl tady exhibovat jen tak jakoze jsem si vsiml...
Zajimalo by me jestli budou provadet testy automatickeho propojeni vsech systemu, vsech ethernetu, datovych kanalu, napajeni... koneckoncu to v realu jeste nikdo nedelal. Pripojuje se vubec CD na napajeci a datove systemy stanice?
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12041
Ano, vnitřními kabely.Jardax píše: Pripojuje se vubec CD na napajeci a datove systemy stanice?
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Pospíšil
Potvrzeno dokončení hard capture => Crew Dragon se poprvé stal pevnou součástí ISS!

Detaily ke konstrukci IDA

Detaily ke konstrukci IDA
---
- Pospíšil
Následuje natlakování vestibulu mezi poklopy CD a IDA, zkouška těsnosti a cca za 2 hodiny otevření CD.
---
Co to znamena? Jake vnitrni kabely, to se taha skrz CBM ne?Pospíšil píše:Ano, vnitřními kabely.Jardax píše: Pripojuje se vubec CD na napajeci a datove systemy stanice?
IDSS ma dva redundantni konektory na vsechny data a napajeni, o tech mluvim.
Jestli se na ne CD elektricky pripojuje. A na ktere.
To ze zapadnou v ramci dokovani neznamena, ze je CD propoji...
IDSS ma na dvou redundantnich konektorech vyvedeno nekolik 100MBps a 1GBps Ethernet, nekolik MIL-STD-1553 sbernic a nekolik okruhu napajeni 120V a 28V.
Tak by me zajimalo co z toho CD vyuziva nebo jestli to budou testovat.
Tak by me zajimalo co z toho CD vyuziva nebo jestli to budou testovat.
- Pospíšil
Během přenosu komentátor řekl, že dojde k propojení data & electric umbilicals.Jardax píše:Co to znamena? Jake vnitrni kabely, to se taha skrz CBM ne?Pospíšil píše:Ano, vnitřními kabely.Jardax píše: Pripojuje se vubec CD na napajeci a datove systemy stanice?
---
- Pospíšil
---
- tonda
- Vesmírný badatel
- Reputace: 245
Co to vytahovala z toho tunelu,nevíte?Prvně mě napadl kočárek,ale pak vidím,že to nejsou kolečka ,ale kladky.Nějaký náhradní deštník ala Skylab?Mimochodem,ta Amy vůbec není škaredá!Mohla by to s Ripleyovou pak prubnout jen v prádle,to by bylo rekordní počet připojených diváků!