Já bych k této debatě doplnil jen tolik, že když jsem Dugimu navrhnul, jestli by viděl jako užitečné posbírat po všech možných vláknech roztroušené příspevky o SpX kosmodromech, rampách a přistávacích plochách a dát je na jedno místo v přehledné formě, rozhodně jsem tím neměl v úmyslu něčí práci znevážit, poškodit, nebo upozadit. Ničí příspěvek nebyl ani upravován, ani vymazán. Jediné k čemu došlo, byly přesuny. A můžu vám říct, že pročítat cca 50 vláken od začátku až do konce a pak přesouvat vybrané příspěvky po cca 3-5 ks do vláken nových, to pár odpolední zabere.
Že engin tohoto fóra řadí všechno tupě chonologicky a nikdy jinak je bohužel pravda, ale na druhou stranu lze aspoň vidět, kdy se o daném tématu v diskusi objevily první zmínky a jak se v čase doplňovaly nové informace.
V případě vlákna o ASDS byly první zmínky v listopadu 2014, více než 2 roky a 31 příspěvků před obsáhlým příspěvkem od Meybe z 30.1.2016, který v něm z mého pohledu trochu nepochopitelně o autonomních plošinách SpX psal jako o něčem novém a neznámém. Chápu, že daný příspěvek byl spíš přípravou článku na blog a je v něm spousta zajímavých informací, nicméně ty se nikam neztratily a jsou stále tam (i když dnes už jsou v něm 3 obrázky nefunkční).
Je mi líto, že Maybe bere jako velké příkoří, když se jeho čelní příspěvek v novém vláknu ocitl po sloučení více relevantních příspěvků až na straně 4, ale myslím si, že o nic moc nejde - o nic nepřišel, nikdo jeho příspěvek ani neupravil, nesmazal, ani nepohaněl, naopak dostal se do většího kontextu.
Osobně se mi to samé na tomto diskusním portálu stalo už několikrát - založil jsem nové téma obsáhlým příspěvkem, Dugi tam později přesunul něco k věci z minulosti a šup, můj úvodní příspěvek je kdesi vzadu a zakladatelem vlákna se stal bezděky autor nejstaršího příspěvku. A trápí mně to? Určitě ne. Jsem rád, že je víc relevantních informací k tématu (a bez balastu) pohromadě na jednom místě. Jsou to diskusní vlákna, ne knihy tesané do kamene.