Falcon Heavy - Demo mise
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11995
Re: Falcon Heavy - Demo mise
4K záznam startu FH ze střechy VAB
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
-
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Pohral som sa so simuláciou od Zach,
a podarilo sa mi dostať Teslu na orbitu 1.65 AU.
Štart som vo videu preletel a 3. zážih je po 1:10 min, ktorý som predĺžil aby vyšlo afélium.
Ešte sa treba s tým pohrať, ale vyzerá to "reálne" (teda bez 6 hodín na obežnej orbite Zeme).
a podarilo sa mi dostať Teslu na orbitu 1.65 AU.
Štart som vo videu preletel a 3. zážih je po 1:10 min, ktorý som predĺžil aby vyšlo afélium.
Ešte sa treba s tým pohrať, ale vyzerá to "reálne" (teda bez 6 hodín na obežnej orbite Zeme).
"Naše cnosti a naše vady sú neoddeliteľné ako sila a hmota, keď ich oddelíte človek prestane existovať."
Nikola Tesla
lamid58.blogspot.sk
Nikola Tesla
lamid58.blogspot.sk
- Pospíšil
Na základě měření změny jasnosti určil Erik Dennihy periodu rotace Tesla Roadster (Starman, 2018-017A) na 4.7589 +/- 0.006 minuty.

---
- Pospíšil
---
Zaujímala by ma jedna vec ako vyzerá prípravok na sklápanie boostrov, pri klasickom Falcone je taký záves ktorý sa pripojí na separačný mechanizmus na inerstage ale na booster s aerodynamickou špičkou sa nič podobné uchytiť nedá 

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- jakubv
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 2162
- Kontaktovat uživatele:
no, má to pěkně očouzený špičky 
Jistě je to pro je cenný studijní materiál

Jistě je to pro je cenný studijní materiál
-----------------
xx jakubv
xx jakubv
Samo: Dobrá otázka. Zkusil jsem rychlou rešerši googlu a k ničemu jsem se nedopátral. Na youtube sklápění taky není.
Když se podíváte na ty poslední fotky, tak mi přijde, že nad horním roštovým kormidlem je otvor.
To by mohl být kotevní otvor pro úvaz.
To by mohl být kotevní otvor pro úvaz.
Zda se, ze k tomu pouziva ta "objimka" co je videt na obrazkach vyse okolo rostovych kormidel.
EDIT: Ten prvni obrazek je zrejme z McGregoru, protoze stupen nema kormidla a neni ocouzeny.

EDIT: Ten prvni obrazek je zrejme z McGregoru, protoze stupen nema kormidla a neni ocouzeny.

Naposledy upravil(a) Martc dne 12.2.2018 10:21, celkem upraveno 1 x.
jj... vypadá to, že k tomu využívají nějaký prstenec, ale ten co je okolo kormidel teď, to není.
Ten na tvých fotkách je výš nad kormidly.
Ten na tvých fotkách je výš nad kormidly.