Kosmické Agentury

Vše o hře Kerbal Space Program
Uživatelský avatar
Ebe
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Příspěvky: 1
Reputace: 0
Registrován: 15.5.2016 21:15
Re: Kosmické Agentury

Příspěvek od Ebe »

Obrázek

K.E.D.A - KERBAL EBE DESTINY AGENCY - Kerbínska Entitská Osudová Agentúra

Založenie: 3.4.2016 - V.1.0.5 -
Príbeh:
Po historickom Extraterestriálnom zásahu Ebákov, kedy na Kerbíne zmizla skoro celá populácia Kerbalanov a živočíchov po zaparkovaní cudzej lode na orbite Kerbínu sa provizórna vláda rozhodla okamžite všetko úsilie a financie venovať vesmírnemu programu a tak zistiť čo sa stalo a pátrať po osude unesených Kerbalanov vo vesmíre.. :roll:

Po náročných a niekedy desivých začiatkoch hlavne pri pristávaní a návratoch Kerbalanov na povrch kedy skúšali prvé cesty do vesmíru sa konečne usmieva šťastie aj na našu agentúru, ktorá už navštívila Muun a Minmus s posádkou a turistami.. Dunu a Eve len sondami, no krok za krokom sa dostávame bližšie k desivému tajomstvu unesených Kerbalanov...a to aj úspešnými záchranami iných Kerbonautov spriatelených agentúr z orbity Kerbínu ;)

Úspešne sme zaparkovali SUPERSONDU série S10A2 na orbite Duny, Muunu, Minmusu..
Rover R3 a R4 sa pozrel k Muunu a Minmusu..najnovší model R4 testujeme na Kerbíne a dosiahol rýchlosť 22m/s
Bohužiaľ jeden Rover sa na Muune ocitol na hrane obrovského kráteru a náš Kerbošofér za ovládaním nezvládol brzdenie a tak kráter rozmontoval Rover do šrubky aj s celým 600b výskumom :?
Naše rakety Série R10, Supersondy od série S8 ( jedna sonda série S7 s hromadov výskumov poletuje doteraz po Kerbosústave, lebo technik zabudol namontovať vysielaciu anténu - odložil ju nabok a dal si svačinku, potom už po štarte bolo na montáž neskoro..
Chystáme sa zadokovať a pripraviť prvú zložitejšiu Vesmírnu stanicu na orbite Kerbobase 1A

Po výskume - prieskume planetárnej sústavy a prvých plánovaných základni na Minmuse a Dune, výskume celého stromu sa chystáme preskúmať všetky dostupné anomálie ktoré tu zanechala pravdepodobne návšteva nad Kerbínom čo vymazala mestá a uniesla populáciu Kerbalanov.. Naši vedci sa zhodli na tom, že našu planetárnu sústavu navštevujú asi už dlho a pravidelne.. Aby sa to neopakovalo, musíme naše základne umiestniť aj na iných planétach po sústave a kolonizovať planéty aby sa nezopakoval čierny 3. apríl.
Veríme, že Kerbozeus nám bude naklonený a ukáže nám šťastnú cestu vesmírov a možno časom za hviezdami a našimi stratenými Kerbalanmi..

Vesmír je krásny ale aj nebezpečný..

Obrázek

Rover na Muune a jeho posledný západ slnka pred pádom do temnoty krátera..

Obrázek

Návrat z Minmusu kde sme s modulom urobili až tri pristátia na jeden let, pred cestou dole na Kerbín ešte odpočinok na orbite:

Obrázek

A spoločná fotka na pamiatku:

Obrázek

Cestou dole aj s motormi:

Obrázek

Obrázek

Testovanie Roveru Série 2A R4, pozrel sa na Muun aj na Minmus.. Séria 1A R1/2 síce doletela aj pristála ale občas sa niečo neoddelilo a dopadli neslávne..

Obrázek

Rover S1 s neoddelenou brzdiacov hlavou a poškodeným podvozkom a len núdzovými solárnymi panelmi prvého typu

Obrázek

Ďalšie Kerboinfošky budú následovať, K.e.d.a pozdravuje spriatelené agentúri a praje veľa úspechov v letoch a objavovaní nových svetov :)
Od praveku po dnes smerujeme k hviezdam.. v každom z nás je ich prach.
Uživatelský avatar
Dugi
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 26959
Reputace: 2729
Bydliště: Jihlava
Registrován: 23.10.2009 15:36
Re: Kosmické Agentury

Příspěvek od Dugi »

Vítám tě na našem fóru a doufám, že se ti tu bude líbit.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Alchymista
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Příspěvky: 1019
Reputace: 336
Registrován: 14.9.2016 1:01
Re: Kosmické Agentury

Příspěvek od Alchymista »

Obrázek
Alchemy
Moja spoločnosť nielen organizuje kozmické lety, ale je pomerne úspešná aj vo vytváraní nových riešení. Divízie Alchemy Labs, Alchemy Technologies, Alchemy Worksshop a ďalšie ponúkajú praktické riešenia možno práve Vašich problémov.

Presvečte sa sami:
http://forum.kerbalspaceprogram.com/ind ... -v09-beta/

Venuje sa niekto tvorbe modov/pluginov?
:naštvaný: Fráza "studená vojna" začína dostávať nový obsah...
lipo842
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Příspěvky: 20
Reputace: 0
Registrován: 25.8.2016 12:56
Re: Kosmické Agentury

Příspěvek od lipo842 »

Lipo Space Agency since 2016

Společnost zabývající se především výzkumem po celé soustavě, ale také možnostmi prvotní kolonizace a nebo turismu.

Největší dosavadní úspěch - vytvoření základny na Laythe a úspěšné přistání první posádky - letoun slouží pouze jako shuttle mezi povrchem a orbitou, posádka přiletěla vlastní lodí.


Podobná základna funguje i na Duně, což byl logický krok po zkouškách technologií na Munu a Minmusu.


Vývoj zasahuje také do oblasti SSTO technologie.


Ne všechny náklady pojme tradiční nákladový prostor Mk3, proto firma provozuje i tradiční nosiče, samozřejmě znovupoužitelné.


Náklady na starty snižuje využití těžby asteroidů na nízké dráze okolo Kerbinu.


Tankovací stanice je k dispozici už i v takovém zapadákově, jakým je Dres :)


Souhrn vypadá takto:
Moho - pilotované přistání, bezpilotní těžba
Eve - výzkum roverem bez posádky, pilotovaná expedice na orbitě, přistání v plánu
Gilly - pilotované přistání, základna s laboratoří a těžbou paliva, v současnosti neobydlená
Kerbin - asteroid na nízké dráze
Mun- základna pro vědecké i těžební účely, pravidelný cíl turistů
Minmus - hlavní přístav meziplanetárních lodí na orbitu, dvě povrchové základny především pro těžbu
Duna - trvale osídlená základna s laboratoří a roverem, první turisté na cestě
Ike - orbitální stanice pro doplnění paliva, bezpilotní těžba, pilotovaný výzkumný rover
Dres - vědecká data získána bezpilotně, v současnosti letí zpět na Kerbin, expedice bude vypravena v nejbližších dnech, bezpilotní těžba
Jool - v plánu atmosférická sonda, retranslační družice na orbitu
Laythe - obyvatelná (a také již jednou navštívená) těžební základna, rozšíření v plánu, SSTO lander na orbitě pro budoucí návštěvy, primární cíl příští expedice k Joolu
Vall - orbitální sonda, bezpilotní lander na cestě, sekundární cíl pro příští pilotovanou expedici k Joolu
Tylo - bezpilotní lander, pilotovaná expedice někdy v budoucnu
Bop - pouze průlet sondy, vzhledem k velkému sklonu dráhy nepoužitelný jako základna, návštěva posádkou jako spíš až terciární cíl příští expedice k Joolu
Pol - bezpilotní těžba, na cestě orbitální stanice, příští expedice zde bude doplňovat palivo a provede základní výzkum
Eeloo - výzkum roverem bez posádky, pilotovaná expedice na cestě, bezpilotní těžba v plánu

Celý koncept je jednoduchý - meziplanetární znovupoužitelné lodě pro posádku sloužící také jako landery pro menší tělesa (Eeloo, Dres, Vall, Pol, Bop, Gilly, Ike, Minmus, možná Moho), tankovací stanice na měsících s nízkou gravitací (Gilly, Ike, Pol), na asteroidu na nízké dráze (Kerbin) nebo na povrchu (Moho, Dres, Eeloo), znovupoužitelné landery pro každé větší těleso než Moho (Mun, Duna, Laythe, v budoucnu Tylo) nebo landery na jedno použití pro Eve, pro dopravu na nízkou dráhu okolo Kerbinu pomocí SSTO letounu nebo klasické znovupoužitelné rakety - první stupeň přistává do moře, druhý na KSC po jednom obletu, pro dopravu nákladu za nízkou dráhu okolo Kerbinu horní stupně na jedno použití s levnými motory (motory LV-N a iontové se zásadně nazahazují). Největší současná výzva pro konstruktéry - zcela znovupoužitelný shuttle mezi povrchy Gilly a Eve bez nutnosti přistávat na nejvyšší hoře Eve.
Uživatelský avatar
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Příspěvky: 4729
Reputace: 642
Bydliště: Sluneční soustava
Registrován: 8.8.2012 19:37
Re: Kosmické Agentury

Příspěvek od Wopat »

Máš to všechno moc hezké a promyšlené. Zhruba před rokem jsem nějakou dobu měl víc času na hraní, tak jsem to rozjel v hodně podobném stylu. Ovšem pilotované mise byly pouze u Munu, Minmusu, Gilly, Duny a Ike (v dřívějších letech i dál). Dál jsem se nedostal, protože zase přišly pracovní povinnosti.

Minmus, ač se to na první pohled nemusí zdát, je jako zastávka pro doplnění paliva mezi LKO a meziplanetárním prostorem naprosto ideální a to z mnoha důvodů. Na druhou stranu asteroid jako "benzinka" na LKO se mi neosvědčil vůbec. Dopravit jej tam (nějaký větší) stojí nesmírné množství energie a času a člověk z něj stejně moc nevytěží. Pro tento účel jsem raději volil vozit palivo z Kerbinu pomocí SSTO. Dále tvé řešení shutllu z povrchu Laythe na oběžnou dráhu je taky perfektní. Postavit funkční SSTO pro Laythe je velice jednoduché a člověk ho tak zvládne povýšit i na VTOL SSTO, což se na měsíci bez ranveje určitě hodí. Hodně bych ale chtěl vidět lodě, které používáš pro meziplanetární cesty a taky landery pro různá tělesa. Ukázal bys nějaké obrázky?

Jinak ten mód pro stavbu planetárních základen je naprosto dokonalý. Přesně v tomhle stylu s drobnými úpravami by to chtělo zakomponovat do hry. Nemá to chybu. Na Munu mi z toho vyrostla taková menší vesnička.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
lipo842
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Příspěvky: 20
Reputace: 0
Registrován: 25.8.2016 12:56
Re: Kosmické Agentury

Příspěvek od lipo842 »

Zaprvé - děkuji za pochvalu :)
Zadruhé - ano, zrovna mod s těmi základnami by měl podle mě být součástí stock hry, stejně jako něco typu KER, jinak bez informací o dV člověk nic rozumného nepostaví.
No a zatřetí - obrázky samozřejmě jsou :)

Toto je moje standardní meziplanetární loď pro 23 kerbonautů se vším potřebným vybavením - laboratoř, rezervní zdroj elektřiny v podobě palivového článku, všechny vědecké přístroje, komunikační zařízení, kontejner z modu KIS nebo třeba možnost autonomního letu stejně jako čistě mauální ovládání pilotem. dV je minimálně 5500 m/s se zásobou okysličovadla do palivového článku. Loď umí přistát na čemkoli do velikosti Eeloo, teoreticky při ne úplně plných nádrží zvládne i Moho. Plně natankovaná váží 96.3 tuny, při startu však jen 56.5 tuny - dotankování je provedeno u Minmusu a tak je možné použít lehčí nosič a není třeba montáž na orbitu (v pozadí tankovací stanice u Minmusu s další takovou lodí). Zatím jsou v provozu 4 a bez problémů.


Lander pro Mun. Protože moje posádky jsou téměř vždy čtyřčlenné - pilot, engineer a dva vědci do laboratoře -, má i tento lander 4 místa. Je plně autonomní, což díky síti retranslačních družic všude kolem nevadí. Dokovací porty jsou dva v podélné ose, ten spodní se používá při přistání na střeše základny - ano, dá se to :-D dV je dostatečné pro start a přistání, na základně proběhne doplnění. Design byl až poslední kritérium. Samozřejmostí jsou vědecké přístroje.


Duna si vyžádala úpravy související s přítomností atmosféry - aerodynamický tvar a padáky. Doplnění paliva provádi rover pomocí potrubí z modu KAS.


Eve je tak trochu samostatná kapitola :)


Na Laythe slouží toto SSTO pro dopravu z orbitu na základnu a zpět na meziplanetární loď. Taktéž obsahuje všechny vědecké přistroje v nákladovém prostoru. Zde ještě při testech na Kerbinu.


A to je zřejmě vše, pro Tylo jsem ještě nic nepostavil, meziplanetární loď přistane všude jinde a přistát na Jool je pro mě moc velká blbost :-D

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“