Uhádněte, co je na obrázku
Re: Uhádněte, co je na obrázku
Sonda na obrázku sa mala volať JIMO (Jupiter Icy Moons Orbiter) bola zrušená v roku 2005 kvôli financovaniu a čiastočne aj preto že nukleárna technológia ktorá mala byť použitá bola príliš ambiciózna.
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
Trefa, dáváš.
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- MaG
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 788
- Kontaktovat uživatele:
Nějaký Uranus orbiter?
Nie len 

Ještě k tomu JIMO. Napadlo mě to, jakmile jsem spatřil ty chladiče jaderného reaktoru, co měl vyrábět energii pro iontové motory. Ale pak vypukla doma krize
a celé jsem to vytěsnil.

- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
není to znak pro připravovanou misi k Uranu a Neptunu??
Mark Hofstadter z JPL má za úkol tuhle misi rozpracovat. Základní rozpracování by mělo být hotové už loni. Předběžně - velmi předběžně se se startem počítá mezi lety 2023 - 2035 a podle toho, co jsem se dočetl před nějakým časem má to být nejdražší mise všech dob. Co jsem se dočetl, je skutečnost, že se pro jeden start - uvažuje se o SLS, ta ovšem není podmínkou - počítá se dvěma sondami při jednom startu. Něco takového tu ještě nebylo.
To je můj tip. Je to ono???
E

To je můj tip. Je to ono???
E
- Vaclavik
- VIP uživatel
- Reputace: 4667
- Kontaktovat uživatele:
Mise ODINUS, kterou poslal italský tým v roce 2013 jako návrh na velkou misi ESA L2/L3. Jak víte, za L2 byla vybrána Athena a pro L3 bylo vybráno nosné téma "The gravitational Universe", což misi ODINUS taky nehraje do karet.
Vaclavík presne tak davaš