Rosetta
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Re: Rosetta
asi takhe nějak, jen pro porovnání, přibližné, velikostí.

E
Wow! Nezdá sa ale je to slušný balvan 

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
No nevím. Na tohle porovnání už jsem někde koukal.
To město má být Los Angeles - rozloha 1302 km čtverečních. 67P má délku asi 4 km. Nějak mi to neštymuje 

- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 736
Nejde o rozlohu, ale o mrakodrapyLynx píše:No nevím. Na tohle porovnání už jsem někde koukal.To město má být Los Angeles - rozloha 1302 km čtverečních. 67P má délku asi 4 km. Nějak mi to neštymuje

- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
Rozloha je u americkych mest dost problematicky pojem. V husteji zastavenych oblastech (pobrezi uplne typicky) je velky problem vubec identifikovat kde jedno mesto konci a druha zacina.Lynx píše:No nevím. Na tohle porovnání už jsem někde koukal.To město má být Los Angeles - rozloha 1302 km čtverečních. 67P má délku asi 4 km. Nějak mi to neštymuje
Mrakodrapy jsou v 90% v tzv. downtownu coz je vetsinou jedna ctvrt nekde v centru. Od ni okolo se pak vetsinou moc do vejsky nestavi takze clovek z ceske kotliny ma pocit ze tam uz neni mesto

Tady je LA downtown bez Rossety a z trochu jineho uhlu. Takze si osobne myslim ze u te montaze sedi i delka, ne jen vejska.

- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Viz strana 32 a 40Lynx píše:No nevím. Na tohle porovnání už jsem někde koukal.To město má být Los Angeles - rozloha 1302 km čtverečních. 67P má délku asi 4 km. Nějak mi to neštymuje
Tenhle obrázek je správně, ten na straně 40 ne
Video o sonde Rosetta a o pripravovanom konci jej misie:
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12007
Není to náhodou nejbližší průlet ze kterého máme fotky?Dugi píše:Fotka z 27. srpna, kdy sonda prolétla jen 2,6 km od povrchu, tedy 4,6 km od jádra. Rozlišení 7 cm/pixel
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Pokud se nemýlím, tak ano.