Podrobnosti o ISS
Re: Podrobnosti o ISS
Rado sa stalo!Radanka píše:ptpc díky! viděla jsem tvé video z 2.6 o ISS ve 3D až nyní, je to velmi zajímavé!![]()
R

Video o tom čo bolo všetko treba spraviť pred inštaláciou adaptéru IDA:
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Ruská strana navrhuje zredukovat počet aktivní osádky.
http://www.france24.com/en/20160815-nas ... ce-station
http://www.france24.com/en/20160815-nas ... ce-station
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12041
Je dobré vysvětlit, že ruský návrh se týká redukce jejich částí posádky ze tří na dva ruské kosmonauty.Gubarev píše:Ruská strana navrhuje zredukovat počet aktivní osádky.
Mezinárodní partneři už o tomto návrhu nějakou dobu vědí a vyhodnocují, co by takova změna znamenala pro stanici, zbytek posádek a běžící vědecké programy na palubě.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
-
- VIP uživatel
- Reputace: 301
- Kontaktovat uživatele:
Nepochopil jsem z toho textu, jestli by to spíše znamenalo snížení posádky na 5 osob, nebo jestli by to jedno volné "ruské" místo bylo třeba k dispozici dalším partnerům (předpokládám, že za tučnou úhradu Rusům...)Pospíšil píše:Je dobré vysvětlit, že ruský návrh se týká redukce jejich částí posádky ze tří na dva ruské kosmonauty.Gubarev píše:Ruská strana navrhuje zredukovat počet aktivní osádky.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12041
No, to právě ti partneři teď posuzují.MilanSpace píše:Nepochopil jsem z toho textu, jestli by to spíše znamenalo snížení posádky na 5 osob, nebo jestli by to jedno volné "ruské" místo bylo třeba k dispozici dalším partnerům

---
Čekám, čekám a stále žádné info, tak se zeptám 
Včera, když jsem přišel domu, tak jsem zaslechl ve zprávách na TV N@va něco o tom, že NASA uvažuje, po skončení životnosti ISS, o možnosti jejího odprodeje do soukromého sektoru. Zdá se mi to trochu nesmyslné a obzvláště od NASA. Tak mě jen zajímá co je na tom pravdy?

Včera, když jsem přišel domu, tak jsem zaslechl ve zprávách na TV N@va něco o tom, že NASA uvažuje, po skončení životnosti ISS, o možnosti jejího odprodeje do soukromého sektoru. Zdá se mi to trochu nesmyslné a obzvláště od NASA. Tak mě jen zajímá co je na tom pravdy?
Už som to videl aj ja ale NASA ako taká by nemala predávať, jediný zdroj financií by pre ňu mal byť štát (čo som tak ja pochopil) 

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- Vaclavik
- VIP uživatel
- Reputace: 4694
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně by NASA musela koupit zbytek a to jaksi nejde 

O tom, že jí nevlastní celou, se taky zmiňovali. Zahlédl jsem tam záběry jako by z nějaké tiskovky a celé se to rychlým pohledem zdálo oficiální.
Také mi to právě přišlo jako nesmysl. Ale člověk nikdy neví, že?
Tak se radši ptám moudřejších a informovanějších 
Také mi to právě přišlo jako nesmysl. Ale člověk nikdy neví, že?