Eutelsat-117WB/ABS-2A
Re: Eutelsat-117WB/ABS-2A
Gratulujem k úspešnému štartu a vyneseniu telekomunikčných družíc Eutelsat-117WB a ABS-2A pomocou nosnej rakety Falcon 9v1.2. 

Záběr snímkovacího satelitu DEIMOS 2, 40 minut po pokusu o přistání:

"In ancient days, men looked at stars and saw their heroes in the constellations. In modern times, we do much the same, but our heroes are epic men of flesh and blood."
skoro to vypadá jako by tam první stupeň vklidu stál

Tohle už vypadá jako profesionální špionáž

no ono zničen může znamenat i to ze na to pustily ty vodní děla když to hořelo ale v principu pořád stojí , to bych viděl jako nejpravděpodobnější , což mimo jiné může být indicie k poruše - malý tah motoru = únik paliva = požár , to že dokázal přistát i tak by byl malý zázrak - skoro lepši než úspěšné přistání 

jak jsem psal na kosmu, dovolím si zatím spekulovat:
V jeden moment se mi na videu mezi kouřem zdálo, že je stupeň nakloněný doleva. Potom zase vypadal, že stojí rovně. Asi ta jedna noha zase slisovala hliníkové voštiny a byla kratší a stupeň se pohupoval. Teď je otázka zda zůstal stát nebo se položil.
V jeden moment se mi na videu mezi kouřem zdálo, že je stupeň nakloněný doleva. Potom zase vypadal, že stojí rovně. Asi ta jedna noha zase slisovala hliníkové voštiny a byla kratší a stupeň se pohupoval. Teď je otázka zda zůstal stát nebo se položil.
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3137
Už to tak vskutku vypadá, uvidíme, až příjde více fotekMilanek píše:no ono zničen může znamenat i to ze na to pustily ty vodní děla když to hořelo ale v principu pořád stojí , to bych viděl jako nejpravděpodobnější , což mimo jiné může být indicie k poruše - malý tah motoru = únik paliva = požár , to že dokázal přistát i tak by byl malý zázrak - skoro lepši než úspěšné přistání
Vítám Tě na našem fóru a doufám, že se Ti tu bude líbit.Tlama píše:jak jsem psal na kosmu, dovolím si zatím spekulovat:
[/quote]Vítám Tě na našem fóru a doufám, že se Ti tu bude líbit.[/quote]
Díky. Já jsem spíše čtenář než přispěvatel. Ale jsem rád, že se u nás o vesmír zajímá tolik lidí.
(Pardon za offtopic.)
Díky. Já jsem spíše čtenář než přispěvatel. Ale jsem rád, že se u nás o vesmír zajímá tolik lidí.
(Pardon za offtopic.)