Vtípky a srandičky z kosmonautiky
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12066
Re: Vtípky a srandičky z kosmonautiky
Tak nevím jak to vidí ostatní, osobně mám černý humor docela rád, ale tohle se mi zdá být už jaksi za hranou ...VitezslavSkorpik píše:Vzhledem k tomu, že jsem fyzik, tak moje oblíbené.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 159
Podle mne neexistuje černý humor za hranou a mám k tomu své důvody. Samozřejmě názor neberu. Nicméně nikoho kdo mne zná nepřekvapí, že tričko hrdě nosím.Pospíšil píše:Tak nevím jak to vidí ostatní, osobně mám černý humor docela rád, ale tohle se mi zdá být už jaksi za hranou ...VitezslavSkorpik píše:Vzhledem k tomu, že jsem fyzik, tak moje oblíbené.

Organizátor přednáškového cyklu Pátečníci, fyzik, astronom, skeptik, horolezec a turista.
Richard P. Feynman: "První pravidlo vědy zní, že nesmíte oklamat sami sebe. A oklamat sebe je nejsnazší."
Richard P. Feynman: "První pravidlo vědy zní, že nesmíte oklamat sami sebe. A oklamat sebe je nejsnazší."
- Adhara
- Pokročilý uživatel
- Reputace: 30
- Kontaktovat uživatele:
Ľutujem, no ani mne to vtipné nepripadá. Ale to tričko HAARP sa mi veľmi páčilo.VitezslavSkorpik píše:Už jsem tu dával dvě skeptická provokační trička, kdyby chtěl někdo mít kompletní sbírku, tady je ještě jedno. Vzhledem k tomu, že jsem fyzik, tak moje oblíbené.![]()

- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
Já jsem teoretický a jaderný fyzik, takže tohle je moje nejoblíbenější tričko, teď v něm budu chodit ještě o něco víc.Adhara píše:Ľutujem, no ani mne to vtipné nepripadá. Ale to tričko HAARP sa mi veľmi páčilo.VitezslavSkorpik píše:Už jsem tu dával dvě skeptická provokační trička, kdyby chtěl někdo mít kompletní sbírku, tady je ještě jedno. Vzhledem k tomu, že jsem fyzik, tak moje oblíbené.![]()

Pokud se líbilo tričko HAARP jsem rád, vyřídím kamarádovi, který je navrhl pochvalu.
Organizátor přednáškového cyklu Pátečníci, fyzik, astronom, skeptik, horolezec a turista.
- Meybe
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 2327
Tady souhlasím. Nevidím na tričku nic k smíchu. Spíše naopak. Je velmi nevkusné.Pospíšil píše:Tak nevím jak to vidí ostatní, osobně mám černý humor docela rád, ale tohle se mi zdá být už jaksi za hranou ...VitezslavSkorpik píše:Vzhledem k tomu, že jsem fyzik, tak moje oblíbené.
Hrůzu kterou taková válka přinese, rozhodně není k smíchu. A to i v případě, že se jedná jen o ironii.

Víc k tomu raději dodávat nebudu.
---------------
"Nejhezčí sny jsou ty, které se uskuteční."
"Nejhezčí sny jsou ty, které se uskuteční."
- VitezslavSkorpik
- Vesmírný průzkumník
Jaderná bomba v roce 1945 zachránila miliony životů jak na straně Japonska tak USA. V některých případech se jedná o nejhumánnější řešení dané situace. Toto tričko má poukázat na nesmyslný strach některých lidí z jádra. Pokud někdo okamžitě reaguje na tohle, ale nereaguje stejně nebo hůř na zmínky o konvenčních zbraních, které v historii napáchaly mnohem víc škody, tak by se měl možná zamyslet zda nereaguje trošičku pokrytecky a není to jen reakce na rudou vlaječku místo reakce na fakta. A přesně na tohle má to tričko poukázat.
Že někomu příjde nevkusné chápu, ono má taky za cíl provokovat.
Jinak jak se praví v mém oblíbeném seriálu Jistě, pane premiére:
Premiér: "Vidíte Humphrey, i matematika se politizuje. Přečtu vám příkald z učebnice pro pátý ročník. Pokud britská ajderná politika stojí ročně 15 miliard liber a léky pro ejdno hladovějící africké dítě 67 liber, kolik nevinných afrických dětí by šlo zachránit, kdyby se Británie vzdala své ajderné politiky?"
Humphrey: "To je prosté, pane premiére. Vůbec žádné! Ty peníze by šly na konvenční zbraně!"

Jinak jak se praví v mém oblíbeném seriálu Jistě, pane premiére:
Premiér: "Vidíte Humphrey, i matematika se politizuje. Přečtu vám příkald z učebnice pro pátý ročník. Pokud britská ajderná politika stojí ročně 15 miliard liber a léky pro ejdno hladovějící africké dítě 67 liber, kolik nevinných afrických dětí by šlo zachránit, kdyby se Británie vzdala své ajderné politiky?"
Humphrey: "To je prosté, pane premiére. Vůbec žádné! Ty peníze by šly na konvenční zbraně!"
- marian007
- Vesmírný badatel
- Reputace: 15
- Kontaktovat uživatele:
Stále viac a viac sa mi potvrdzuje, že teoretický fyzici sú špecifická skupina ľudí žijúcich vo vlastnom svete. Smutne humorné na tom tričku je len to, že niekto ho naozaj považuje za humorné a ešte ho aj hrdo nosí. Uznávam, že mnohí ľudia majú z jadra až prehnane iracionálny strach, ale toto tričko na to v skutočnosti nijako nepoukazuje, naopak, je trápne. A inak to, že jadrová bomba v roku 1945 zachránila miliony ľudí, to ste teoreticky vypočítali? Alebo je to z nejakej vešteckje gule?
Ja ani nie som teoretický fyzik ale tento typ zmýšľania uznávam
Mne to tričko príde rovnako humorné ako predchádzajúce dve a osobne by som si ho objednal no len trošku by som si ho graficky vedel predstaviť inak
ale to je len detail.

"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- marian007
- Vesmírný badatel
- Reputace: 15
- Kontaktovat uživatele:
Ako si som nepochopil, o aky tip zmýšlania sa jedná, ale od zmyslu pre humor to má daleko
moc se mi to tričko nezamlouvá graficky, je to takový Hello Kitty ale myšlenku chápu. Je fakt že atomovky v r. 1945 byly tím argumentem o jakém se nediskutuje, argumentem který zastavil fanatický boj japonců. A asi i následující desítky let studené války nepřerostly v novou světovou válku díky tomu že každému bylo jasné že ta válka by dopadla kompletně špatně.
Ale nechme politiky, zpátky k humoru. Připomnělo mi to starý vtip o tom jak byl vynalezen atomový ruční granát "Granát uchopíme do pravé ruky a levou rukou vytrhneme pojistku. Granát odhodíme co nejdále směrem k nepříteli. Ihned se kryjeme zalehnutím. V okruhu sedmi kilometrů nezůstane kámen na kameni."
Ale nechme politiky, zpátky k humoru. Připomnělo mi to starý vtip o tom jak byl vynalezen atomový ruční granát "Granát uchopíme do pravé ruky a levou rukou vytrhneme pojistku. Granát odhodíme co nejdále směrem k nepříteli. Ihned se kryjeme zalehnutím. V okruhu sedmi kilometrů nezůstane kámen na kameni."