Uhádněte, co je na obrázku
Re: Uhádněte, co je na obrázku
Nikdo nic? Tak tedy nápověda, po které se už někdo určitě chytnete. Na tom obrázku s rozloženými součástmi je vpravo nahoře typické příslušenství, které jasně identifikuje tu věc jako celek. Tady je tedy ještě normální foto tohoto příslušenství.

- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Možná je trochu zmatek ohledně toho, co se vlastně hádá, zda reálný stroj nebo model. Tak nebo tak, bude to nějaká Veněra-9/-10/-14, podle toho penetrátoru, ne?
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Neil Armstrong
Šlo mi o to, čeho je to model. A máš pravdu. Veněra 13 nebo 14. Ostatní penetrátor ještě neměly. No tak vyřešenovai777 píše:Možná je trochu zmatek ohledně toho, co se vlastně hádá, zda reálný stroj nebo model. Tak nebo tak, bude to nějaká Veněra-9/-10/-14, podle toho penetrátoru, ne?

A ještě pro ostatní - takovouhle fotku určitě všichni znáte

Podle tech zoubku jsem tipoval Veneru. Co je to za model, to me zajima...?
K tomu mohu říci jen tolik, že jsem to vzal odtudJardax píše:Podle tech zoubku jsem tipoval Veneru. Co je to za model, to me zajima...?
http://www.modelgeek.com/modules.php?op ... rd=&page=2
Diky, tak tohle znam, jen jsem si nevybavil obrazek. To se neda sehnatLynx píše:K tomu mohu říci jen tolik, že jsem to vzal odtudJardax píše:Podle tech zoubku jsem tipoval Veneru. Co je to za model, to me zajima...?
http://www.modelgeek.com/modules.php?op ... rd=&page=2

- vai777
Tož něco jednoduchého (vím, že se to říká pokaždé, ale tentokrát vážně):

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Neil Armstrong
Neil Armstrong
Neni to kotva, kterou chytali Hubbla...?
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Není to náhodou sopojovací sonda lodi Apollo s LM? vzpoměl jsem si a nyní rychle dohledal zmínku o tom, že "spojvací sonda a kužel byly v řídícím středisku vždy k dispozici" (kniha A. Sheparda a D. Slaytona "Cíl Měsíc" str.293).
Když jsem tento obrázek uviděl, hned jsem si nato vzpoměl a gůglit jak ta sonda vypadala ve skutečnosti se mi opravdu nechce. Když hádanka, tak hádanka. Tady je odpověď. I když ta modrá rukojeť z nějakým přepínačem mi spíše říká, že jsem se asi netrefil...
E
Když jsem tento obrázek uviděl, hned jsem si nato vzpoměl a gůglit jak ta sonda vypadala ve skutečnosti se mi opravdu nechce. Když hádanka, tak hádanka. Tady je odpověď. I když ta modrá rukojeť z nějakým přepínačem mi spíše říká, že jsem se asi netrefil...

E
- vai777
Jasně, je to ona!Evžen111 píše:Není to náhodou sopojovací sonda lodi Apollo s LM?

Dobrá práce, dáváš!
Neil Armstrong
Neil Armstrong