OG-2 Mission 2
Re: OG-2 Mission 2
Pěkné fotky z přistáni:
http://www.theverge.com/2015/12/22/1064 ... nch-photos
http://www.theverge.com/2015/12/22/1064 ... nch-photos
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"I reject your reality and substitute my"
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Díky Dane! to je prudce koukatelné! Nádherné fotky!
E
E

-
- Vesmírný nováček
- Reputace: 0
Pěkné fotky

Nevím jestli to pořád patří sem, nebo už někam jinam, ale:
http://www.floridatoday.com/story/tech/ ... /78010074/
Spacex se chystá na statický zážeh použitého prvního stupně. To podle mě naznačuje, že nenašli při kontrole stupně žádné vážné problémy.
http://www.floridatoday.com/story/tech/ ... /78010074/
Spacex se chystá na statický zážeh použitého prvního stupně. To podle mě naznačuje, že nenašli při kontrole stupně žádné vážné problémy.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- kopapaka
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 2
Tak to zírám. Tak nějak jsem čekal, že ho po kontrole a testech nanejvýš vystaví... Tohle začíná vypadat vážně dobře 
Možná by měl někdo napsat do SpaceX, ať těm prvním stupňům začnou dávat jména nebo alespoň čísla. Přeci jen by bylo lepší vést vlákna misí podle stupně, který je vynesl
Sakra, jsem to ale nechutnej optimista 
edit: je v tom článku opravdu psané, že má jít o statický test nebo o testování rampy? S mou (google translate) anglinou vážně nemám jistotu...

Možná by měl někdo napsat do SpaceX, ať těm prvním stupňům začnou dávat jména nebo alespoň čísla. Přeci jen by bylo lepší vést vlákna misí podle stupně, který je vynesl

edit: je v tom článku opravdu psané, že má jít o statický test nebo o testování rampy? S mou (google translate) anglinou vážně nemám jistotu...
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11995
Každý stupeň má své sériové číslo, tento konkrétní je #21.kopapaka píše:Možná by měl někdo napsat do SpaceX, ať těm prvním stupňům začnou dávat jména nebo alespoň čísla.
Mají v plánu oboje. Statický zážeh je vyvrcholením testování rampy (a nosiče) před startem.kopapaka píše:je v tom článku opravdu psané, že má jít o statický test nebo o testování rampy?
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Obojí.
Otestují při "navážce" a vztyčení boosteru mechanické, elektrické a palivové (tedy se bude tankovat) systémy na historické rampě 39A, kterou má SpaceX "lýznutou" od NASA a kterou upravuje pro svoje užívání.
Pak, s boosterem na rampě, SpaceX plánuje zažehnout všech devět motorů Merlin a to na plný tah, k otestování, jestli by byl býval tento booster odstartoval kdyby byl býval odstartovat mohl...
A že (pokud dojde k onomu zažehnutí) by to byl prní čoud a liša co se prožene kanálem na odvod spalin na rampě 39A od posledního startu Atlantis i raketoplánů vůbec (myšleno STS) v červenci 2011.
No a že Musk si tak nějak myslí, že zkusí další booster zachránit a "re-lančnout" - tedy už by zkusili tu proceduru celou včetně napojení na "zbytek" Falconu a odstartoval s tím, jak jsem pochopil - někdy v roce 2016.
Kdo jste znalejší - které další plánované starty Falconu 9 svými parametry umožňují přemýšlet o pokus o přistání boosteru, ať už na pevninu nebo na moře (to bude další skandování "USA USA USA" nejen na Floridě
) ?
EDIT: byl jsem pomalý.
Otestují při "navážce" a vztyčení boosteru mechanické, elektrické a palivové (tedy se bude tankovat) systémy na historické rampě 39A, kterou má SpaceX "lýznutou" od NASA a kterou upravuje pro svoje užívání.
Pak, s boosterem na rampě, SpaceX plánuje zažehnout všech devět motorů Merlin a to na plný tah, k otestování, jestli by byl býval tento booster odstartoval kdyby byl býval odstartovat mohl...

A že (pokud dojde k onomu zažehnutí) by to byl prní čoud a liša co se prožene kanálem na odvod spalin na rampě 39A od posledního startu Atlantis i raketoplánů vůbec (myšleno STS) v červenci 2011.
No a že Musk si tak nějak myslí, že zkusí další booster zachránit a "re-lančnout" - tedy už by zkusili tu proceduru celou včetně napojení na "zbytek" Falconu a odstartoval s tím, jak jsem pochopil - někdy v roce 2016.
Kdo jste znalejší - které další plánované starty Falconu 9 svými parametry umožňují přemýšlet o pokus o přistání boosteru, ať už na pevninu nebo na moře (to bude další skandování "USA USA USA" nejen na Floridě

EDIT: byl jsem pomalý.

Pod stromečkem letos nic nepotřebuju, stejně se tam už nic nevleze. Je tam očouzený válec vysoký 41 metrů...
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11995
S upgradovaným F9 na variantu FT by to mělo být možné prakticky při každém startu.RiMr píše: které další plánované starty Falconu 9 svými parametry umožňují přemýšlet o pokus o přistání boosteru, ať už na pevninu nebo na moře ?
Následující start 17.1. s Jason-3 poletí poslední kus F9 v1.1 (před upgradem) a pak už jen verze FT.
---
Ted jsem si prochazel kalendar a nevim nevim - opravdu si SpaceX troufa v roce 2016 na 24 startu F9 a 5 startu FH?
Vcetne 3 misi Dragon a 1 mise Dragon V2 k ISS... docela nabity program
Vcetne 3 misi Dragon a 1 mise Dragon V2 k ISS... docela nabity program

A Jason-3 mají vytáhnout jak vysoko? Tam se booster vracet nebude?
Pod stromečkem letos nic nepotřebuju, stejně se tam už nic nevleze. Je tam očouzený válec vysoký 41 metrů...