Dawn
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Re: Dawn
No vidíš jaký to je! Já zase konečně vidím krátery!
Teda ne, že bych je předtím neviděl, ale byly a jsou fotky, kde ať dělám co dělám vidím opak. No jo, to tu už několikrát proběhlo. Jen si vzpomínám že o několik stránek dřív jsme oba viděli zase naopak
E

E
Tak ja neviem...
Spomínali sa tu rôzne možnosti, z čoho by tie biele škvrny mohli byť ale mne sa nepozdáva ani jedna z nich. Mne proste pripadá ako keby tie biele škvrny neodrážali svetlo ale jednoducho svietili. A to rozhodne nie som zástanca všelijakých nezmyselných teórií.
Inak - opäť parádna fotka.
A mám ešte takú otázočku - aké je to rozlišenie?

Spomínali sa tu rôzne možnosti, z čoho by tie biele škvrny mohli byť ale mne sa nepozdáva ani jedna z nich. Mne proste pripadá ako keby tie biele škvrny neodrážali svetlo ale jednoducho svietili. A to rozhodne nie som zástanca všelijakých nezmyselných teórií.
Inak - opäť parádna fotka.

A mám ešte takú otázočku - aké je to rozlišenie?
Neznám výšku, ale Dawn by už touhle dobou mohla být velmi blízko finální oběžné dráhy (pokud na ní už není). Tam mělo být rozlišení okolo 35 m/pixel.
K tomu svícení - to je optický klam daný tím, že fotky jsou přeexponované, aby byly vidět terénní detaily, které by jinak musely být moc tmavé.
K tomu svícení - to je optický klam daný tím, že fotky jsou přeexponované, aby byly vidět terénní detaily, které by jinak musely být moc tmavé.