Družice snímkující zemský povrch
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
Re: Družice snímkující zemský povrch
btw... zvyčajne najlepší zdroj na info o štartoch je nsf - zvyknú mať vlákno ku každému štartu, a vždy aspoň nejaké info (chodia tam aj ľudia, čo hovoria čínsky, takže dokonca aj čínske veci majú, nielen tie bežnejšie ako usa, esa a rusko)
Per aspera ad astra [42]
Najprv oprava - satelity neboli na obežnú dráhu vypustené pomocou rakety CZ-2D ale pomocou rakety CZ-2C.ptpc píše:Čína dnes úspešne vypustila štyri satelity na diaľkový prieskum Zeme pomocou rakety CZ-2D. Satelity majú rozlíšenie od 0,7 m do 5 m.Blahoželám.
Hmotnosť družice určenej na snímkovanie Jilin 1 - 420 kg, rozlišovacia schopnosť - 0,72 m; hmotnosť družice určenej taktiež na snímkovanie - 65 kg, rozlišovacia schopnosť - 4,7 m; hmotnosť dvoch družíc určených na snímanie videa(schopnosť videa formátu 4K) - 95 kg, rozlišovacia schopnosť - 1,13 m.
Pár fotiek družice Jilin 1:

Jedna z prvých poslaných fotiek:

Jedno video:
http://www.jlntv.cn/folder492/news/2015 ... 66933.html
Týmto štartom bola dokončená 1. fáza budovania systému diaľkového prieskumu Zeme.
2. fáza sa má realizovať v roku 2016 s počtom družíc 16 - aktualizácia dát akéhokoľvek miesta na Zemi má byť max. 4 hod.
3. fáza sa má realizovať do roku 2020 s počtom družíc 60 - aktualizácia dát má byť max. 30 min.
4. a posledná fáza sa má realizovať do roku 2030 s počtom družíc 138 - aktualizácia dát má byť max. 10 min.
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
ja to len poopravím -
keďže čína vypúšťa tie satelity celkom v utajení, tak to čo nakoniec dnes letelo bol yaogan weixing 28 a gaofen pôjde neskôr (možno ešte tento rok)
aby som to doplnil - pred štartom sa nevedelo, či poletí gaofen teraz a yaogan neskôr alebo opačne... pár dní pred štartom to vyzeralo, že gaofen poletí dnes... nakoniec letel yaogan...
s číňanmi ťažko
keďže čína vypúšťa tie satelity celkom v utajení, tak to čo nakoniec dnes letelo bol yaogan weixing 28 a gaofen pôjde neskôr (možno ešte tento rok)
aby som to doplnil - pred štartom sa nevedelo, či poletí gaofen teraz a yaogan neskôr alebo opačne... pár dní pred štartom to vyzeralo, že gaofen poletí dnes... nakoniec letel yaogan...
s číňanmi ťažko

Per aspera ad astra [42]
Díky za upresnenie.
Len by som sa chcel spýtať - tá družica Yaogan weixing 28 je tiež určená na dialˇkový prieskum Zeme?

Len by som sa chcel spýtať - tá družica Yaogan weixing 28 je tiež určená na dialˇkový prieskum Zeme?
- Vaclavik
- VIP uživatel
- Reputace: 4667
- Kontaktovat uživatele:
Ano, s největší pravděpodobností primárně pro zpravodajské úkoly.ptpc píše: tá družica Yaogan weixing 28 je tiež určená na dialˇkový prieskum Zeme?
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
este ako doplnenie:
pod nazvom yg je niekolko roznych typov satelitov na porozovanie zeme... opticke, radar, etc... napr. tento yg-28 vyzera byt rovnakeho typu ako bol yg-14...
konkretne detaily sa daju najst napr. u gunthera krebsa (space.skyrocket.de)
pod nazvom yg je niekolko roznych typov satelitov na porozovanie zeme... opticke, radar, etc... napr. tento yg-28 vyzera byt rovnakeho typu ako bol yg-14...
konkretne detaily sa daju najst napr. u gunthera krebsa (space.skyrocket.de)
Per aspera ad astra [42]
Meteorologická družica Elektro-L 2 sa úspešne dostala na plánovanú GEO dráhu a aj sa oddelila od posledného urychlovacieho stupňa.