Družice snímkující zemský povrch
Re: Družice snímkující zemský povrch
Tady jsou informace o vypuštění družice Tianhui 1C raketou CZ-2D.
Satelit je na téměř kruhové dráze ve výšce 500 km se sklonem 97° vůči rovníku. To odpovídá drahám, na které letěly minulé družice Tianhui v srpnu 2010 a květnu 2012. Podle úřadů mají data sloužit k vědeckým experimentům, snímkování krajiny, odhadování zemědělských výnosů, ale využití najdou i při živelných katastrofách.
Šlo o 25. start rakety CZ-2D od její premiéry v roce 1992 a zároveň o 12.letošní čínský start.

Satelit je na téměř kruhové dráze ve výšce 500 km se sklonem 97° vůči rovníku. To odpovídá drahám, na které letěly minulé družice Tianhui v srpnu 2010 a květnu 2012. Podle úřadů mají data sloužit k vědeckým experimentům, snímkování krajiny, odhadování zemědělských výnosů, ale využití najdou i při živelných katastrofách.
Šlo o 25. start rakety CZ-2D od její premiéry v roce 1992 a zároveň o 12.letošní čínský start.

Pěkná fotka.
Ty odpadávající kusy je led? Mi to přijde dost masivní.
EDIT: Nebo je to spíš nějaká izolace?
Ty odpadávající kusy je led? Mi to přijde dost masivní.
EDIT: Nebo je to spíš nějaká izolace?
Naposledy upravil(a) Navi dne 27.10.2015 10:38, celkem upraveno 1 x.
Nikoliv, jsou to bloky tepelné izolace - u CZ-2D běžná věc.
jj... díky. Po shlédnutí pár videí mě to pak také napadlo.
Tak jsem zeditoval předchozí příspěvek, ale nestihl jsem to před tvou odpovědí. Tady na fóru se prostě odpovídá prakticky ihned po vznesení dotazu
Díky moc
Tak jsem zeditoval předchozí příspěvek, ale nestihl jsem to před tvou odpovědí. Tady na fóru se prostě odpovídá prakticky ihned po vznesení dotazu

Díky moc

Je to o náhodě, kdy si zrovna všimnu nového příspěvku 

- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Montáž prvního amerického meteorologického satelitu TIROS-1 (Television Infrared Observation Satellite).
Startoval z Cape Canaveral 1.dubna 1960 (hmotnost - 122 kg)
http://grin.hq.nasa.gov/ABSTRACTS/GPN-2002-000116.html

Startoval z Cape Canaveral 1.dubna 1960 (hmotnost - 122 kg)
http://grin.hq.nasa.gov/ABSTRACTS/GPN-2002-000116.html

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
To se s tím ještě tak "nes*ali" jako dneska 
Pěkná fotka.

Pěkná fotka.
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
@ptpc & dugi:
ak sú nejaké otázky na mňa (napr. ohľadom štartov), tak píšte do správ... v poslednej dobe (v podstate od začiatku septembra) nemám čas čítať takmer nič na fórach, takže takéto veci ako ste tu riešili pred týždňom si zvyčajne nevšimnem... o správe mi príde email, takže môžem odpovedať...
ak sú nejaké otázky na mňa (napr. ohľadom štartov), tak píšte do správ... v poslednej dobe (v podstate od začiatku septembra) nemám čas čítať takmer nič na fórach, takže takéto veci ako ste tu riešili pred týždňom si zvyčajne nevšimnem... o správe mi príde email, takže môžem odpovedať...
Per aspera ad astra [42]
Díky za info! 

Jasne! A díky!