Dawn
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 10
Re: Dawn
Já si jej změnil před pár dny, takže na sebe beru další změnu. A udělám to i rád, podlehl jsemDugi píše:Mimo téma: Evžene a Gubareve - Vaše profilové fotky se mi dost solidně pletou.
nedávné montáži Pluta v bezprecedentním rozlišení, ale přeci jen jsem měl předtím vyobrazení úplně jiné,
a je fakt, že toto "téma" je na tomto webu už značně obsazené...

Takže to změním, a velmi rád

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 262
Abych pravdu řekl, když se objevila ona kolorovaná fotka Pluta, uvažoval jsem, že bych ji vyměnil za tu, co mám už nějaký ten pátek a uvažoval jsem o tom tak dlouho, dokud si ji Gubarev nezměnil u sebe. Samozřejmě mi to nevadí, ani kvůli mne si to měnit nemusíš!!!Dugi píše:Měnit to kvůli mně nemusíš, myslím, že si na to zvyknu.

E
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 10
Kuca, udělám to moc rád, už mě to skutečně napadlo, takže to fakt sám s radostí nabízím!
Jen to chce chvilku zamyšlení a hlavně trochu času na výběr, a bude to hned.
Alespoň jeden obrázek vzdálenějšího vesmíru by tu určitě nebyl na škodu.
Jen to chce chvilku zamyšlení a hlavně trochu času na výběr, a bude to hned.

Alespoň jeden obrázek vzdálenějšího vesmíru by tu určitě nebyl na škodu.

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3143
mechanismus by mohl fungovat tak, že se sype povrchový prach uvolněný tím, že led pod ním odsublimoval, to si dovedu představitEvžen111 píše:No to ano, jen mne napadlo, možná docela hloupě, že při tomto procesu by právě vzniklý plyn mohl s prachovou vrstvou udělat něco na způsob odvátí pryč. Nečekám samozřejmě, že bude za planetkou vidět nějaký kometární ohon, jen jsem si vzpoměl na "vulkanickou" činnost na Neptunově měsící Triton, kde na tomto měsíci vyvěrá dusík. Jsou to ony černé fleky na povrchu vyfocené Voyagrem 2. Třeba by odpařující se led s sebou mohl pomalu odnášet zrníčka prachu. Samozřejmě se bavíme o procesu který netrvá několik hodin, ale poněkud delší čas.
Ale možná jsem jen poněkud naivní.![]()
E