Uhádněte, co je na obrázku
Re: Uhádněte, co je na obrázku
Na Miru byl ještě jeden trochu nestandardní průlez. Mám ten dojem, že tu dokonce byl jako hádanka.
Průlez mezi návratovým a orbitálním modulem Sojuzu, který jsem našel vypadal jinak a fotogalerie Buranu, saljutu i Almazu měla taky jiné tvary průlezů, než je ten Ravenův.
Průlez mezi návratovým a orbitálním modulem Sojuzu, který jsem našel vypadal jinak a fotogalerie Buranu, saljutu i Almazu měla taky jiné tvary průlezů, než je ten Ravenův.
- Raul
- Zkušený vesmírný badatel

- Reputace: 1
- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
Je to tak, průlez mezi orbitálním a návratovým modulem Sojuzu to není.
Co se týče Miru, tak na modulu Kristall a dokovacím modulu byl ještě APAS-89, ten to samozřejmě také není.
Co se týče Miru, tak na modulu Kristall a dokovacím modulu byl ještě APAS-89, ten to samozřejmě také není.
- Raul

- Bydliště: Ústí nad Orlicí ... Jméno : Radovan Kubrt ... Email: [email protected]
Malá nápověda, jedná se skutečně o poklop dokovacího uzlu. Z čehož ostatní poklopy, nebo průlezy sloužící k jiným účelům, můžeme vyloučit.
A vyloučit můžeme také předešlé tipy...
1, Dokovací uzel Sojuz/Progress na ISS
2, Průlez v uzlové sekci základního bloku Miru
3, Hybridní dokovací uzel na ISS - mezi Zvezdou, Poisk, Pirs a Zarjou.
4, Uzel ve stanici Tiangong-1
5, Uzel výcvikové makety ve Hvězdném městečku
6, Průlez z projektu ASTP-EPAS
7, Průlez mezi orbitálním a návratovým modulem Sojuzu
8, Uzel APAS-89 z Miru
A vyloučit můžeme také předešlé tipy...
1, Dokovací uzel Sojuz/Progress na ISS
2, Průlez v uzlové sekci základního bloku Miru
3, Hybridní dokovací uzel na ISS - mezi Zvezdou, Poisk, Pirs a Zarjou.
4, Uzel ve stanici Tiangong-1
5, Uzel výcvikové makety ve Hvězdném městečku
6, Průlez z projektu ASTP-EPAS
7, Průlez mezi orbitálním a návratovým modulem Sojuzu
8, Uzel APAS-89 z Miru
- Evžen111
- Inženýr kosmonautiky

- Reputace: 262
Prásku vysloveně od boku
Myslel jsem si, že kulaté dokovací otvory jsou pro sojuz, progres. když to není ono, střílým od boku, slepejma a blbě, ale tedy
ATV!
E
Myslel jsem si, že kulaté dokovací otvory jsou pro sojuz, progres. když to není ono, střílým od boku, slepejma a blbě, ale tedy
ATV!
E
- Raul

Kdepak... ATV to není.
Měl bych ale dodat, že i když se tento uzel opravdu nenachází na ISS, tak to neznamená, že ho i pro lodě Sojuz a Progress nelze použít.
To myslím bude zásadní nápovědou.
Měl bych ale dodat, že i když se tento uzel opravdu nenachází na ISS, tak to neznamená, že ho i pro lodě Sojuz a Progress nelze použít.
To myslím bude zásadní nápovědou.
Já vím, že to bude blbě, protože raketoplán měl úplně jiný tvar průlezu, ale plácnu - stanice MIR, modul umožňující připojení raketoplánu. Ale je mi jasné, že to bude blbě 
- Raul

To zde už bylo - uzel APAS-89 z Miru to není.
Je to pasivni cast ruskeho spojovaciho systemu probe&cone. Krome starych Saljutu uz tu byly jmenovany vsechny stanice, ktere ho pouzivaly - Mir, ISS - a zbyva jen Sojuz 5...
- Raul

Pokud máš na ale mysli Sojuz 7K-OK(P) který byl použit v rámci letů Sojuz 5 a Sojuz 8, tak Tě zklamu - tohle není ono.
Jak jsem odpovídal už Tomasovi - tak daleko do historie opravdu hádanka nesahá.
Pasivní část mechanismu to jistě je, ale není to známý probe/drogue (konkrétně SSVP-G4000). Jedná se o jiný systém, resp. jeho modifikaci, která se liší designem a tedy možnostmi použití. A v současnosti bychom ho našli právě v jednom konkrétním modulu.
Máš pravdu, že možností kde by tento typ mohl být, už tedy moc nezbývá. Stále ale na jednu zapomínáte.
Jak jsem odpovídal už Tomasovi - tak daleko do historie opravdu hádanka nesahá.
Pasivní část mechanismu to jistě je, ale není to známý probe/drogue (konkrétně SSVP-G4000). Jedná se o jiný systém, resp. jeho modifikaci, která se liší designem a tedy možnostmi použití. A v současnosti bychom ho našli právě v jednom konkrétním modulu.
Máš pravdu, že možností kde by tento typ mohl být, už tedy moc nezbývá. Stále ale na jednu zapomínáte.
- petrsida
- Kosmonaut

- Reputace: 3165
jediné, co tu nezaznělo je dokovací port orbiálního modulu Šen čou, nebo se mýlím?