CRS-7 (SpX-7)

Souhrn misí, které odstartovaly pomocí technologií firmy SpaceX
Odpovědět
Agamemnon
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 23
Re: CRS-7 (SpX-7)

Příspěvek od Agamemnon »

manifest, ak to niekoho zaujima... ak tu uz je, sorry za duplikat
http://forum.nasaspaceflight.com/index. ... msg1397842
Per aspera ad astra [42]
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Díky za přehled. Takže bohužel i dalších 8 cubesatů Flock je v tahu. Ti mají smůlu, nejdřív jedna várka na Cygnu a teď znovu.
https://www.planet.com/pulse/crs7failure/
Dadam
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0

Příspěvek od Dadam »

Zdravím ve spolek. Start jsme sledovali s taťkou, manželkou a synkem. V první chvíli jsem myslel že je nějaké divoké oddělení, pak jsem doufal že oddělení jen nevydržel první stupeň, a pak mi docvakla ta zastavená telemetrie a ticho komentátora... Sledoval jsem přenos ze SpaceX a reddit (a následně tohle vlákno), tak mi možná něco uniklo a chtěl bych se zeptat:

Jsou k dispozici nějaké informace o případném odložení in-flight abort testu?

Na redditu psali, že "NASA TV says flight was terminated by Air Force, but does not state reason", jak si to vyložit?

(tykat, prosím)
Agamemnon
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 23

Příspěvek od Agamemnon »

Dadam píše:Zdravím ve spolek. Start jsme sledovali s taťkou, manželkou a synkem. V první chvíli jsem myslel že je nějaké divoké oddělení, pak jsem doufal že oddělení jen nevydržel první stupeň, a pak mi docvakla ta zastavená telemetrie a ticho komentátora... Sledoval jsem přenos ze SpaceX a reddit (a následně tohle vlákno), tak mi možná něco uniklo a chtěl bych se zeptat:

Jsou k dispozici nějaké informace o případném odložení in-flight abort testu?

Na redditu psali, že "NASA TV says flight was terminated by Air Force, but does not state reason", jak si to vyložit?

(tykat, prosím)
- odloženie in-flight abortu:
nič konkrétne, veľmi pravdepodobné... momentálne všetky plánované štarty stratili dátum a budú sa posúvať, závisí samozrejme od vyšetrovania a od príčiny - tj. ako dlho bude trvať jej odstránenie

- launch director na kozmodróme má možnosť zničiť nosič na diaľku (volá sa to fts - flight termination system), ktorý sa používa v prípade, že dochádza k zlyhaniu nosiča, aby nespôsobil veľké škody (napr. ak sa odkloní z plánovanej trasy, tak aby nenarazil do niečoho - loď, niečo na zemi, etc., tak LD zničí nosič), prípadne znečistenie oceánu v tom zohráva istú rolu tiež
- inak v tomto prípade ku tomu nedošlo, aspoň podľa toho, čo gwynne shotwell uviedla na tlačovke a prvotné informácie boli mylné
Per aspera ad astra [42]
kopapaka
Zkušený vesmírný průzkumník
Zkušený vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od kopapaka »

Info o fts až tak mylné nebylo, jen k použití došlo až 70s po nehodě, kvůli dodržení postupů...
http://www.themonitor.com/news/local/lo ... l?mode=jqm
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

FAQ o CRS-7
Vesměs zde již uvedené věci.
Jenom stručně:
-NASA má náhradní díly, aby z nich mohla sestavit 3.exemplář adaptéru IDA
-ztracený adaptér by neměl mít vliv na časový harmonogram zavádění nových soukromých pilotovaných lodí
-NASA nepojišťuje náklad soukromých společností, veškeré břímě je na dopravcích. NASA posoudí potřeby a náklady k nahrazení ztraceného nákladu. U nákladu, který nesouvisel s NASA si toto řeší ti, komuž náklad patřil.
-posádka ISS bude doplněna na 6 podle původního harmonogramu.
Gubarev
Zkušený kosmonaut
Zkušený kosmonaut
Reputace: 9

Příspěvek od Gubarev »

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
matej
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 154

Příspěvek od matej »

Pekne vidno, ako tie unikajúce plyny ovplyvňujú aj farbu plameňov a presne v 1:00 je vidno aj poletujúci ...
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
Milanek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Milanek »

konečně je to pěkně vidět ! - malé úniky ve spoji 1/2 stupeň - možná ještě v rámci přípravy motoru 2st. potom se roztrhla horní nádrž 2st. a okolo prosvištěl dragon :-) , 1st ještě cca 1-2 pracuje pak ho asi roztrhají trosky nebo jen odpor vzduchu a nebo vybouchne palivo 2st. a dokoná dílo zkázy
Toňas
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Toňas »

....a mě připadá,že ty úniky jsou mezi trunkem a 2. stupněm,tím nechci posilovat verzi s uvolněným nákladem.

Odpovědět

Zpět na „Mise“