CRS-7 (SpX-7)
Re: CRS-7 (SpX-7)
To bych se divil, protože v takovém případě bych čekal změnu chodu motorů (jiný tlak na vstupu -> jiný tah a poměr směsi -> okamžitě viditelná změna plamene, jako u havárie Antaresu). Ale já nic takového nepozoroval.petrsida píše:Jojo, motory beru zpět, v té rychlosti to tak vypadalo
nasekvenoval jsem to a vypadá to na problém s nádrží kyslíku na prvním stupni
Max Q? Při rychlosti 1300 m/s? No to snad ne... To už bylo tou dobou dávno za námi.petrsida píše:vše se stalo ještě v odstupu od MECO v okamžiku maxQ
řekl bych, že selhala struktura prvního stupně v okamžiku maximálního namáhání
Ten obrázek jsi dělal Ty? Mohl bych ho použít do článku na blogu?
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Ano, stalo se to přibližně minutu po Max Q.jakubh píše:Max Q? Při rychlosti 1300 m/s? No to snad ne... To už bylo tou dobou dávno za námi.petrsida píše:vše se stalo ještě v odstupu od MECO v okamžiku maxQ
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Tady je video NASA TV v krapítek (ale opravdu jen krapítek) lepším rozlišení...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3143
jakubh píše:To bych se divil, protože v takovém případě bych čekal změnu chodu motorů (jiný tlak na vstupu -> jiný tah a poměr směsi -> okamžitě viditelná změna plamene, jako u havárie Antaresu). Ale já nic takového nepozoroval.petrsida píše:Jojo, motory beru zpět, v té rychlosti to tak vypadalo
nasekvenoval jsem to a vypadá to na problém s nádrží kyslíku na prvním stupni
Max Q? Při rychlosti 1300 m/s? No to snad ne... To už bylo tou dobou dávno za námi.petrsida píše:vše se stalo ještě v odstupu od MECO v okamžiku maxQ
Max Q: tak to sorry, ten titulek tam visel dál; k nádrži, kdyby byla prasklina malá, tak bude úniky pomalý, je fakt, že na motorech by to asi vidět mělo být
ale je to ještě jinak
koukněte na ten druhý odkaz, tam je to vše vidět mnohem líp
http://i.imgur.com/SYwUIbI.gif
ten plyn je kyslík, ale ne z prvního stupně, ale z druhého
kolem 2:23 dokonce běží motor druhého stupně
chyba je asi někde mezi časováním, nebo spuštěním motoru druhého stupně, buď první stupeň nevypnul včas, nebo nastala chyba na druhém a nejdřív začal masivně proudit kyslík motorem a následně došlo k předčasnému zážehu (proč?)
asi lepší varianta, než kdyby se rozsypal trup, ventil nebo sekvencér jsou akceptovatelnější závada
Dugi: obrázek jsem dělal, klidně použij
Naposledy upravil(a) petrsida dne 28.6.2015 18:00, celkem upraveno 1 x.
https://twitter.com/elonmusk/status/615185076813459456
Tak moje úplně původní podezření na prasknutí nádrží LO2 horního stupně bylo asi správné... (Předpokládal jsem přetlak, i když mi také není jasné, jak k němu mohlo dojít).
Tak moje úplně původní podezření na prasknutí nádrží LO2 horního stupně bylo asi správné... (Předpokládal jsem přetlak, i když mi také není jasné, jak k němu mohlo dojít).
No to bylo jasné celkem od začátkupetrsida píše:ten plyn je kyslík, ale ne z prvního stupně, ale z druhého

- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3143
Kyslíková nádrž prvního stupně je taky nahoře, ty v tom fofru poznáš, která to je? Já tedy ne.
a únik je někde z oblasti interstage
nádrž nutně nemusela prdnout, mohlo to jít motorem, je vidět jak hoří, což je divné, kdyby se smíchal kyslík s palivem při prasknutí obou nádrží, tak to celé okamžitě bouchne, což stalo až úplně nakonec

nádrž nutně nemusela prdnout, mohlo to jít motorem, je vidět jak hoří, což je divné, kdyby se smíchal kyslík s palivem při prasknutí obou nádrží, tak to celé okamžitě bouchne, což stalo až úplně nakonec