Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Argetlam
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0
Re: Návody aneb jak na to

Příspěvek od Argetlam »

Zdravim.
Hram tuto hru par dni, uz sa mi podarilo dostat aj na orbit ale amm takyto problem, neda sa mi zobrazit vo vesmire tu pomocku na planovanie kedy spustit motor, ako dlho atd. Klikam kde sa len da na drahu letu, aj na Ap a nic. Treba to nejako spustit v nastaveniach alebo ako? lebo takto sa fakt dostanem max na orbit. Dik za kazdu radu :)
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 3

Příspěvek od fretka323 »

Pokud hraješ sandbox, mělo by se ti to objevit. Pravděpodobně ale hraješ kariéru. Aby jsi mohl plánovat zážehy, musíš si upgradovat Mission control a Tracking Station.
Klidně mne oslovujte Radim.
Argetlam
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Argetlam »

fretka323 píše:Pokud hraješ sandbox, mělo by se ti to objevit. Pravděpodobně ale hraješ kariéru. Aby jsi mohl plánovat zážehy, musíš si upgradovat Mission control a Tracking Station.

Dakujem, pomohlo to :)
Ataman
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 1

Příspěvek od Ataman »

hergot71 píše:PS: Mám staženou verzi 1.0.2. Protože 40 € do hry .... ? :D Lze někde stáhnout novější verze?
Když si jdeš koupit sváču do sámošky, tak za ní přece platíš, ne? Nebo jí snad kradeš?
firstik
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od firstik »

Neměl jsi čekat, já jí kupoval za 400, ale uznávám, že takovouhle hru to je dost, nijak mě třeba nebylo líto dát 1400 za StarCraft. Takže kup si jí a nebudeš muset řešit aktualizace.
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od fretka323 »

já to asi rok zpátky chytl při nějakých slevách za 10€ (?). Brzo bude léto a na Steamu začnou letní slevy, za takových 20€ se to bude dát sehnat.
JR1989
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od JR1989 »

Pánové, potřeboval bych poradit. Pořád dělám něco špatně, momentálně mám odhalených jen prvních 6 větví výzkumu a mám tam vělmi těžký úkol, který je však veden jako průměrně těžký, nic nezvládnutelného.

Podmínky zní:
Otestovat předpotopní RT-5 na tuhá paliva, za splnění následujících podmínek:

- orbita
- 88 - 95 km
- posádka

Tak bych se chtěl zeptat - dostat se na orbitu zvládám již bez problémů, ale jak to mám udělat s takovýmto nákladem? Kazí mi to těžiště rakety a navíc RT-5 pro návrat nemusí stačit. Co dělám špatně? Asi je o jednoduchý úkol, ale fakt nevím jak na něj :Drbe se na hlavě:
"Jestli je vesmír odpověď, co je potom otázka?"
Leon Lederman
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Nechápu, co ti nejde. Možná jsem to nepochopil, ale pokud chápu úkol správně, tak bys na to mohl jít třeba takto: pilotovaná kabina s padákem, tepelný štít, stack decoupler, RT-5 - tuhle sestavu dostaneš na oběžnou dráhu v požadované výšce. Otočíš se proti směru letu, aktivuješ RT-5 a úkol je splněn. Zároveň tím provedeš více než dostatečný brzdný zážeh na cestu zpátky a už klesáš do atmosféry.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
JR1989
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od JR1989 »

Wopat píše:Nechápu, co ti nejde. Možná jsem to nepochopil, ale pokud chápu úkol správně, tak bys na to mohl jít třeba takto: pilotovaná kabina s padákem, tepelný štít, stack decoupler, RT-5 - tuhle sestavu dostaneš na oběžnou dráhu v požadované výšce. Otočíš se proti směru letu, aktivuješ RT-5 a úkol je splněn. Zároveň tím provedeš více než dostatečný brzdný zážeh na cestu zpátky a už klesáš do atmosféry.
No, asi dělám nějakou konstrukční chybu. Nedaří se mi dostat tuto sestavu na orbitu v požadované výšce. Respektive za tou RT-5 mám zásobníky na tekuté palivo a jakmile se částečně vyprázdní (kolem 22 km), těžiště se posune moc nahoru a ztrácím nad raketou kontrolu. A pokud uberu množství, tak je raketa stabilní, ale zase mám problém s tím, že orbity nedosáhnu.

Myslím, že neumím základy po startu, stoupám asi ve špatném úhlu. :Drbe se na hlavě:

Edit: mise splněna, touto zvrhlostí:

Obrázek

PS: V tutoriálech po zapnutí SAS drží raketa poměrně stálý úhel a elipsa před dosažením orbity je pozvolná. V mém případě buď SAS stoupá pouze v úhlu startu, beze změny, nebo naopak dojde k rotaci a raketa spadne. Někde dělám marginální chybu a nevím kde. Misi jsem splnil pomocí ručního ovládání. Ale dopustil jsem se další chyby, protože po mne zůstaly zásobníky volně obíhat na orbitě.

Takže Kerbíci tam mají první smetí :facepalm:
"Jestli je vesmír odpověď, co je potom otázka?"
Leon Lederman
fretka323
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od fretka323 »

Tak zkrat prvni stupen a pridej druhy. A to smeti tam bude vzdy, v pokroc3ilejsi fazy hry muzes treba dat na posledni stupen ovladaci modul aby jsi ho mohl stahnout k zemi, ted je to zbytecne. A je tohle opravdu rt-5?? Ja myslel ze je to ten vetsi zluty, ale nejsem si jisty.

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“