Raketa SLS
Re: Raketa SLS
Zravim,
o modelu jsem taky uvazoval, ale zatim jsem nenasel celkovy bokorys v meritku. Rozmer se da odvodit z SRB, ten je znamy, ale ten zbytek jaksi neni...
o modelu jsem taky uvazoval, ale zatim jsem nenasel celkovy bokorys v meritku. Rozmer se da odvodit z SRB, ten je znamy, ale ten zbytek jaksi neni...
Vítám na fóru i tebe! Doufám, že se ti tu bude líbit! Mám velkou radost, jak tohle téma přitahuje nové uživatele. To je super! Doufám, že nám oba zachováte věrnost. 

Děkuji Vám,
pokusím se alespoň, až bude trocha času (až nebudu tolik zaneprázdněn zkouškama ve škole), nakreslit nějaký 3D model této rakety v PC (nejspíš v Solidworksu) a zkusím se Vás zde potom pozeptat, co si o tom myslíte, jestli se to superraketě bude alespoň podobat, to by asi bylo nejlepší pro představivost, až pak bych si z toho modelu vyexportoval výkresy... Zatím děkuji... snad v první polovině února se na to vrhnu
pokusím se alespoň, až bude trocha času (až nebudu tolik zaneprázdněn zkouškama ve škole), nakreslit nějaký 3D model této rakety v PC (nejspíš v Solidworksu) a zkusím se Vás zde potom pozeptat, co si o tom myslíte, jestli se to superraketě bude alespoň podobat, to by asi bylo nejlepší pro představivost, až pak bych si z toho modelu vyexportoval výkresy... Zatím děkuji... snad v první polovině února se na to vrhnu

Super, těším se! 

- Amper
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 214
Nezapomen ze SRB na raketoplanu bylo 4 segmentove a na SLS je 5tiJardax píše:Rozmer se da odvodit z SRB, ten je znamy, ale ten zbytek jaksi neni...
Par rozmeru se da dohledat na wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Space_Launch_System resp. http://www.spacelaunchreport.com/sls0.html zde ) ale problem je se vyznat ve verzich

Nejde o delku, ale o prumer, ten zustava. Nicmene jsem nekde zachytil informaci, ze Thiokol zmenil technologii a prodlouzil segmenty, takze bude vysledek opet ctyrsegmentovy, coz ve finale zjednodusi montaz a vyrazne snizi cenu, udajne az o polovinu.Amper píše:Nezapomen ze SRB na raketoplanu bylo 4 segmentove a na SLS je 5ti
Rozmer 8,4m znam, ale jde mi spis o detaily cele cestavy.
-
- Vesmírný nováček
- Reputace: 0
Pozdravujem Vás,
môj syn si chcel SLS postaviť tiež, a tak som mu jednoducho stiahol papierový model (neviem či sem môžem dať odkaz na konkrétnu stránku, ale po zadaní "SLS paper model" je ich niekoľko). Hneď prvý odkaz bol model SLS v merítku 1:144, len som mu ho upravil na veľkosť papierového tubusu, ktorý mal miesto trupu. Neviem ako dôveryhodne je to spracované, ale aspoň niečo.
môj syn si chcel SLS postaviť tiež, a tak som mu jednoducho stiahol papierový model (neviem či sem môžem dať odkaz na konkrétnu stránku, ale po zadaní "SLS paper model" je ich niekoľko). Hneď prvý odkaz bol model SLS v merítku 1:144, len som mu ho upravil na veľkosť papierového tubusu, ktorý mal miesto trupu. Neviem ako dôveryhodne je to spracované, ale aspoň niečo.
Vítám na našem fóru i tebe. Doufám, že se ti u nás bude líbit.
S odkazem na ten model nemám žádný problém. Stačí jen, když k odkazu napíšeš nějaké informace. Jediné, co nemám rád je příspěvek, ve kterém je jen odkaz, který vede kamsi.
S odkazem na ten model nemám žádný problém. Stačí jen, když k odkazu napíšeš nějaké informace. Jediné, co nemám rád je příspěvek, ve kterém je jen odkaz, který vede kamsi.

Dobře, děkuji, už jsem to našel, možná to použitelné bude, uvidím, porovnám pak model s fotkama, stejnak z fotek to bude přesnost plus mínus autobus