Raketa SLS

Vše, co souvisí s raketami SLS a loděmi Orion
Odpovědět
Jardax
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 0
Re: Raketa SLS

Příspěvek od Jardax »

Zravim,
o modelu jsem taky uvazoval, ale zatim jsem nenasel celkovy bokorys v meritku. Rozmer se da odvodit z SRB, ten je znamy, ale ten zbytek jaksi neni...
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Vítám na fóru i tebe! Doufám, že se ti tu bude líbit! Mám velkou radost, jak tohle téma přitahuje nové uživatele. To je super! Doufám, že nám oba zachováte věrnost. :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Agamemnon
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 23

Příspěvek od Agamemnon »

skúsil by som l2 na nsf... tam by mohla byť dokumentácia
Per aspera ad astra [42]
Tim
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Tim »

Děkuji Vám,
pokusím se alespoň, až bude trocha času (až nebudu tolik zaneprázdněn zkouškama ve škole), nakreslit nějaký 3D model této rakety v PC (nejspíš v Solidworksu) a zkusím se Vás zde potom pozeptat, co si o tom myslíte, jestli se to superraketě bude alespoň podobat, to by asi bylo nejlepší pro představivost, až pak bych si z toho modelu vyexportoval výkresy... Zatím děkuji... snad v první polovině února se na to vrhnu :)
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Super, těším se! :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Amper
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Reputace: 214

Příspěvek od Amper »

Jardax píše:Rozmer se da odvodit z SRB, ten je znamy, ale ten zbytek jaksi neni...
Nezapomen ze SRB na raketoplanu bylo 4 segmentove a na SLS je 5ti

Par rozmeru se da dohledat na wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Space_Launch_System resp. http://www.spacelaunchreport.com/sls0.html zde ) ale problem je se vyznat ve verzich :-) Ale predpokladam ze ti nejde o milimetry takze by prumer centralniho stupne 8.4m mohlo stacit
Jardax
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky

Příspěvek od Jardax »

Amper píše:Nezapomen ze SRB na raketoplanu bylo 4 segmentove a na SLS je 5ti
Nejde o delku, ale o prumer, ten zustava. Nicmene jsem nekde zachytil informaci, ze Thiokol zmenil technologii a prodlouzil segmenty, takze bude vysledek opet ctyrsegmentovy, coz ve finale zjednodusi montaz a vyrazne snizi cenu, udajne az o polovinu.

Rozmer 8,4m znam, ale jde mi spis o detaily cele cestavy.
hixo
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od hixo »

Pozdravujem Vás,
môj syn si chcel SLS postaviť tiež, a tak som mu jednoducho stiahol papierový model (neviem či sem môžem dať odkaz na konkrétnu stránku, ale po zadaní "SLS paper model" je ich niekoľko). Hneď prvý odkaz bol model SLS v merítku 1:144, len som mu ho upravil na veľkosť papierového tubusu, ktorý mal miesto trupu. Neviem ako dôveryhodne je to spracované, ale aspoň niečo.
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Vítám na našem fóru i tebe. Doufám, že se ti u nás bude líbit.

S odkazem na ten model nemám žádný problém. Stačí jen, když k odkazu napíšeš nějaké informace. Jediné, co nemám rád je příspěvek, ve kterém je jen odkaz, který vede kamsi. :)
Obrázek

Tim
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Tim »

Dobře, děkuji, už jsem to našel, možná to použitelné bude, uvidím, porovnám pak model s fotkama, stejnak z fotek to bude přesnost plus mínus autobus 8-)

Odpovědět

Zpět na „Program Artemis“