Dream Chaser
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Re: Dream Chaser
Ach jo
Snad se najde někdo, kdo by podal pomocnou ruku a pomohl to finančně dotáhnout do konce. Když nepoletí do roku 2017, tak alespoň někdy. Miniraketoplány jsou nějaké zakleté.

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Ach jo, to je škoda.
Doufal jsem že bude létat elegantní "éro" a ona nakonec stejně vyhraje "jen nudná pixle". No co už. Ale trochu se to dalo čekat... Jsem zvědav, zda se koncepce miniraketoplánu někdy chytí...

- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Takže moje tušení se vyplnilo.
Škoda přeškoda...

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Som zvedavý na vyhlasenie SNC. Z vlastných zdrojov pokračovať určite nemôžu, ale možno sa nejaký partner nájde. A kto vie či by ESA náhdou naozaj nechela pilotovanú loď.
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 40
- Kontaktovat uživatele:
Dyť ta pixla od Boingu nepřináší nic zajímavého. Nechápu! Jsem z toho hodně zklamaný. V takhle pokročilém stádiu se věci neutínají.
Nasa bude mít 3 kabiny +- stejné koncepce. Nuda a nehospodárnost.
Nasa bude mít 3 kabiny +- stejné koncepce. Nuda a nehospodárnost.

--------------------------------
Android Forum pro vaše mobily: https://androidforum.cz
Android Forum pro vaše mobily: https://androidforum.cz
- Matyn
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 0
Tak to je hodně smutné. Přece jen jsem doufal že postoupí, a nakonec nic. 

Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
http://vodnirakety.webnode.cz/
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
esa nechce pilotovanú loďrexino píše:A kto vie či by ESA náhdou naozaj nechela pilotovanú loď.
Per aspera ad astra [42]
pokud vím nějaká diskuze s ESO o tom bylaAgamemnon píše:esa nechce pilotovanú loďrexino píše:A kto vie či by ESA náhdou naozaj nechela pilotovanú loď.
Škoda že ve světě kde jde štěpit atom, nejdou bořit lidské předsudky. - Albert Einstein
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
ešte jedna vec... ja by som počkal s obviňovaním boeingu, že niečo urobil... kým sa neobjaví nejaké reálne info...
pretože napr. na nsf sa objavili rôzne veci -
jedna je, že dc skutočne prehralo s boeingom, aj keď boeing bol mierne drahší...
ale napr. aj to, že boeing bol istý od začiatku a o druhom sa rozhodovalo medzi dragonom a dc (viac-menej štandardná filozofia nasa - vyberieme jedného zabehnutého dodávateľa, tj. boeing, a jedného nového s väčším potenciálom, tj. spacex/snc)...
takže si môžete vybrať
pretože napr. na nsf sa objavili rôzne veci -
jedna je, že dc skutočne prehralo s boeingom, aj keď boeing bol mierne drahší...
ale napr. aj to, že boeing bol istý od začiatku a o druhom sa rozhodovalo medzi dragonom a dc (viac-menej štandardná filozofia nasa - vyberieme jedného zabehnutého dodávateľa, tj. boeing, a jedného nového s väčším potenciálom, tj. spacex/snc)...
takže si môžete vybrať
Per aspera ad astra [42]
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
afaik, diskusia medzi esa a snc bola o tom, že esa dodá lids pre dc a výmenou za to bude mať nejaké miesta pri letoch alebo čo... ale zo strany esa išlo o dodávku lids, nie o to, že by podporila vývoj dc a pod... aspoň toto si pamätám ja, reps. nedávno sa to riešilo na nsfPajos píše:pokud vím nějaká diskuze s ESO o tom bylaAgamemnon píše:esa nechce pilotovanú loďrexino píše:A kto vie či by ESA náhdou naozaj nechela pilotovanú loď.
Per aspera ad astra [42]