155. díl - Gekoni bohužel nepřežili
155. díl - Gekoni bohužel nepřežili
Problémům ruské sondy Foton M4 jsme se věnovali už ve 149. díl našeho pořadu. bohužel jsem se špatným zprávám nevyhnuli ani nyní, když návratová kabina přistála.
Minulý díl si do této chvíle pustilo 64 024 diváků. Přes odkaz v popisu videa k nám přišlo 8 návštěv.
P.S. Video půjde přehrát až za několik hodin.
Minulý díl si do této chvíle pustilo 64 024 diváků. Přes odkaz v popisu videa k nám přišlo 8 návštěv.
P.S. Video půjde přehrát až za několik hodin.

Re: 155. díl - Gekoni bohužel nepřežili
Včera jsem si říkal, co to je, že video nejde spustit, než jsem si přečetl poznámku pod videem.
Třeba se příští mise povede líp. Nebo naopak nepřežijí ani octomilky.
Každopádně pěkný díl

Třeba se příští mise povede líp. Nebo naopak nepřežijí ani octomilky.
Každopádně pěkný díl

Já to nechápu, neříkals že chybou počítače nemohl satelit zakulatit svoji dráhu? Proč se pak na závěr videa říká, že zkoumají všechny možnosti co to způsobilo
když už to vlastně vědí

Škoda že ve světě kde jde štěpit atom, nejdou bořit lidské předsudky. - Albert Einstein
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 3
Zkoumají, proč zemřeli gekoni. Proč se nezakulatila dráha už víme.
Klidně mne oslovujte Radim.
tomas: Díky za pochvalu
Pajos: fretka už na to správně odpověděl. Ale myslím si, že i zkoumání té první závady ještě není u konce. Přirovnal bych to k situaci, kdy ti v autě přestanou fungovat brzdy. Ty sice víš, že je chyba v brzdách, ale už nevíš, jestli je to nefunkčním pedálem, únikem hydraulické kapaliny z brzdícího okruhu, nebo poškozenými brzdovými destičkami. Počítače jsou ještě komplexnější, takže je potřeba konkrétně zjistit přesný důvod chyby.
Pajos: fretka už na to správně odpověděl. Ale myslím si, že i zkoumání té první závady ještě není u konce. Přirovnal bych to k situaci, kdy ti v autě přestanou fungovat brzdy. Ty sice víš, že je chyba v brzdách, ale už nevíš, jestli je to nefunkčním pedálem, únikem hydraulické kapaliny z brzdícího okruhu, nebo poškozenými brzdovými destičkami. Počítače jsou ještě komplexnější, takže je potřeba konkrétně zjistit přesný důvod chyby.

Škoda že ve světě kde jde štěpit atom, nejdou bořit lidské předsudky. - Albert Einstein
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Podle neoficiálních informací měli gekoni umrznout. To by zřejmě ukazovalo na problém s environmentálním systémem...fretka323 píše:Zkoumají, proč zemřeli gekoni.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong