153. díl - Grasshopper 2 se změnil v ohnivou kouli
Re: 153. díl - Grasshopper 2 se změnil v ohnivou kouli
Jen se zeptam oni maji 2 nebo se bude stavet novy? A nebo uz zadny a tohle byl "likvidacni" test ?
- fretka323
- Inženýr kosmonautiky

- Reputace: 3
Tohle byl Falcon9R(Dev) někdy ale nazývaný Grasshopper 2. (snad jsem to nepoplet...
)
Klidně mne oslovujte Radim.
fretka: Nepopletl.
Milanek: Mají sice ještě původní Grasshopper, ale ten už byl vyřazen z provozu a nahrazen právě F9R, nebo-li Grasshopperem 2, který teď explodoval. Předpokládám a doufám, že SpaceX po této nehodě postaví ještě jeden exemplář.
Milanek: Mají sice ještě původní Grasshopper, ale ten už byl vyřazen z provozu a nahrazen právě F9R, nebo-li Grasshopperem 2, který teď explodoval. Předpokládám a doufám, že SpaceX po této nehodě postaví ještě jeden exemplář.
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky

- Reputace: 12295
Druhý exemplář F9R-Dev2, určený pro výškové lety na SpacePort America v Novém Mexiku, je už vyroben. Jeho převoz z CA do NM se očekává v nejbližší době.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
Aha, já myslel, že ho na Spaceportu nechají a kromě toho postaví ještě jeden. V tom případě je to lepší, než jsem čekal. 
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky

- Reputace: 12295
Pro jistotu to shrnu:
- Grasshopper - první expemplář, létající v McGregor, postavený na základě prvního st. F9 1.0
- F9R Dev1 - druhý exemplář, létající v McGregor, postavený z prvního st. F9 1.1
- F9R Dev2 - třetí exemplář, určený pro lety na SPA, postavený z prvního st. F9 1.1
- Grasshopper - první expemplář, létající v McGregor, postavený na základě prvního st. F9 1.0
- F9R Dev1 - druhý exemplář, létající v McGregor, postavený z prvního st. F9 1.1
- F9R Dev2 - třetí exemplář, určený pro lety na SPA, postavený z prvního st. F9 1.1
---
-
AlesH
- Vesmírný průzkumník

- Reputace: 113
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to shrnutí dobře chápu tak:
- Grasshopper - už nelétá (a asi už nikdy nepoletí)
- F9R Dev1 - explodoval (a samozřejmě už nikdy nepoletí)
- F9R Dev2 - ještě nikdy neletěl
- Grasshopper - už nelétá (a asi už nikdy nepoletí)
- F9R Dev1 - explodoval (a samozřejmě už nikdy nepoletí)
- F9R Dev2 - ještě nikdy neletěl